vrijdag, december 05, 2008

Wie wind zaait...

...zal blogs oogsten !
Het wordt een echte lawine van blogs tegen Pieterke De crem.... Een van de mooiste filmpjes vind ik wel die van de Kennedy's, waar ze een veiligheidsagent aan het woord laten... De man is al jààren veiligheidsagent voor het betreffende ministerie... Hij wist perfect hoe zich te wapenen tegen terroristen, sadisten, alle soorten van tisten, maar nu na de toch nog korte periode onder Decrem moet hij er de brui aan geven. Zijn lever houdt het niet uit, dat telkens voorproeven...Het zijn wel telkens kleine slokjes, maar zooooooooooooooooooooooooveel.... Zijn lever is er aan. Beroepsziekte?

Ik vind het leuk.

(Ja, ik hèb een slecht karakter, zeker als het over politici gaat...)

Vanmorgen, tijdens mijn morgengymnastiek zag ik de wijde Vlaams Ardennen onder een nog halfduistere hemel... De einder was al licht, en daar tegen zag je de donkere massa van de vele bomen en struiken. Hier en daar doorspekt met wat groen van een weide, en het troosteloze van braakliggende velden. Ik ben effekes gestopt. Het was te mooi om niet eens bij stil te staan. Goh wat hebben wij een prachtige streek om in te wonen! Het mooiste stukje Vlaanderen. Hoog tijd dat Google en de Nederlanders en God weet wie nog allemaal eens beginnen te beseffen dat de Ardennes en de Vlaamse Ardennen niets, maar dan ook niets met elkaar te maken hebben !
Ik wil niets afdoen van de pracht van de Ardennes, maar hier is het een gans ander palet van lijnen en kleuren dan daar in de sombere bossen van de Ardennes. Hier staan geen dennenbossen, hier staan bossen vol prachtige hoge beuken, waaronder in het voorjaar de blauwkousjes bloeien (Een boshyacinth). Hier vind je nog na enig ronddwalen de prachtige lichtpaars bloeiende schubwortel, een plantje die haast nergens anders te speuren is.

Wie hier nog niet is geweest weet niet wat hij mist.

Heb je ook het artikeltje gelezen over de Groene Stroom ? Leuk hé?
Men heeft vastgesteld dat Het Net niet gemaakt is om elektriciteit door te zenden in twee richtingen. Er komt bij een zonnige dag (weinig risico in onze contreien) te veel groene stroom van de talrijke zonnepanelen het net ingestroomd, die de plotse toevloed en uitvloed via hetzelfde net niet aankan...
Weet je wat dat wil zeggen ?
Men zal infrastructuurwerken moeten uitvoeren om dit op te vangen.
Weet je wie die werken zal moeten betalen ? Jaaaah ! Jij en ikke ook....


Maar het wordt nog véél leuker ! Doordat jullie allemaal met jullie zonnepaneeltjes elektriek liggen te maken, verdienen de electriciteitsmaatschappijen niet meer zoveel ... Dus moeten zij iets doen om het hoofd boven water te kunnen houden... Jaaah !!!! Weer jij die betaalt en ikke ook...

Dus, effe rekenen... In 10 jaar zou jij de kosten van de zonnepanelen weer verdiend hebben (er is "toevallig" ook maar een 10 jaar levensduur gewaarborgd...), maar door het massaal installeren en de daaruit ontstane "moeilijkheden" en minder inkomsten, zal men de elektriciteit met zo'n 10 procentjes opslaan... 10 jaar x 10% = 100 %.... djudedju, mijn zonnepaneel brengt niets op ! Allee, dat is toch niet serieus ??? Wat hadde anders verwacht ????

Wie had er anders verwacht ? En wie zal er uiteindelijk met enorme winsten weglopen? Juist ja, de electriciteitsmaatschappijen, want niet iedereen heeft van die zonnepanelen of zo gezet, en toch gaan die ook netjes mogen bijbetalen voor de kosten die deinstallatie van al die dingen hebben veroorzaakt voor die dutskes van electriciteitsleveranciers..... De die zijn dan netto winst... Joepie.

Ik denk er over na een windmolen te zetten, een grote, en dan lever ik electriek aan heel onze wijk, aan de helft van de normale kostprijs. Doe ik winst, en zij ook. Maar weet je, dat mag niet !
Ik heb je al eens beschreven dat er een klein, goedkoop systeem bestaat om in je auto te monteren, die maakt dat je maar zo'n 10 % of minder van je brandstof nodig hebt en voor de rest rij je met...water. Je kunt dit onderdeel zo kopen, en het is niet eens duur. (Ik sprak met iemand die het gebruikt heeft!)
Bovendien zijn er nog voordelen, je hebt altijd een propere motor, en je produceert haast geen uitlaatgassen meer. Allemaal winst dus... Maar... het mag niet ! Het mag niet van onze vroede politici... Dus als je naar de jaarlijkse autokeuring gaat, dan is het eerste wat ze doen kijken of je geen verbouwing hebt gedaan aan de motor... Heb je dat wel gedaan, onherroepelijk afgekeurd.
Waarom ?
Toch niet moeilijk ? Als je geen brandstof meer verbruikt, betaal je ook niet de taksen daarop...
Dat is ook de reden waarom er in België geen propaganda wordt gemaakt met de roetfilters op diesel, anders valt de reden van de hogere taxatie weg...
Je ziet dezelfde halfslachtige houding ook bij de tabaksproductie opduiken. En bij de alcohol... en bij .... en bij....
Wij zijn ook zowat het enige land dat voor huisbrandstof btw op luxeproducten betaalt...
Tja, al die ministers, al die ministeries, al die soorten halfslachtige regeringsvormen...je moet het toch met iets betalen hé???
Het leuke vind ik dat de politici durven beweren dat ze zich "geroepen" voelen, ze doen het uit "idealisme", en het mooie: ze geloven het zelf ook nog ! (Ze zijn wel de enigen)....

Dus is het weer eens: luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden... Wij vertellen wel dat we iets willen doen aan de vervuiling, maar we doen het alleen daadwerkelijk als het is met een middel waarop we onbeperkt belastingen kunnen heffen.
djudedju...

Hé, als je niet alleen kijkt naar mijn blogs, maar ook nu en dan eens loert naar de reacties (Ik krijg ook reacties via mijn gewone mail, die je niet kunt zien), dan zul je vaststellen dat er ook daar een toename is... Onder meer van een studente. Je ziet dat ik niet alleen onzinnige dingen verkoop hé, er wordt zelfs over dezelfde onderwerpen gepraat in de hogeschool... (Je moet nu eventjes wachten, ik moet eerst even mijn colknopke zoeken, sprong zojuist weg)

Vorige maand waren er meer dan 850 mensen die mijn blog bezochten. Lang niet alle bezoekers zullen ook daadwerkelijk blijven plakken, maar blijkbaar is er toch nu en dan ene die van een toevallig bezoek overgaat naar een min of meer regelmatig lezer. Dat is leuk. Krijg ik het gevoel dat ik hier niet alleen voor een beperkte kring van intimi zit te wortelen. Ik wortel zelfs internationaal. Er zijn denkelijk geen werelddelen meer waar mijn blog niet even aangeraakt werd, en oh wonder, het blijkt dat er ook geen een werelddeel is waar geen nederlandssprekende mensen vertoeven. In de meest onverwachte landen van de wereld zie je immer staan dat hun peeceetje ingericht is met een nederlandstalig besturingsprogramma.

Hier in de streek gek ik wel eens dat, moest men alle Westvlamingen van de eerste en tweede generatie hier wegnemen, de helft van het volk weg is (het is sterk overdreven, ik weet het, maar toch, er zijn er véél), maar ik heb de indruk dat Nederlanders en Vlamingen zijn uitgezwermd over héél de wereld. We voelen ons altijd zo klein, zo miniem op wereldvlak, maar we zijn het echt niet ! Wij staan zelfs in de top tien van de meest gesproken talen op de wereld ! Dus geen complexen meer, dit is een Nederlandstalige blog met een hart voor zijn taal !

't Is maar dat je het weet !

tot de volgende ?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

beste Toon, ik denk dat uw blog heel vaak bekeken wordt doordat u vaak rake dingen zegt maar vooral door uw manier van schrijven (prachtig en het laat de mensen even nadenken)

Soms klink u soms kantjeboord pessimist maar wel steeds realistisch!

Dat de wereld liever op groene energie zou willen draaien is gekend...dat de hoge pieten onze eenvoudige maar efficiente oplossingen niet aanvaarden uit angst niet zoveel meer in hun zaken te kunnen steken is nognmeer gekend.

Niet alle oplossingen die aangeboden worden voor duurzame energie zijn goed..denk maar aan biobrandstof...men zou al heel engeland moeten volplanten met mais en graan om ons te kunnen voorzien van brandstof.

Het ergste is dat dit dan wel goedgekeurd wordt !!! Wel kunnen mensen eens hun ecologische voetafdruk berekenen op het internet en door eenvoudige zaken ook milieubewuster omgaan. Energie en milieu gaan samen...en het is en blijft een wereldkwestie

mvg véronique

Henk van Blijderveen zei

Hoi Toon. En wat dacht je van je trouwe klant Henk uit Holland. Ja je blog wordt internationaal belezen.

Gr. Henk