zaterdag, november 08, 2008

zomaar een mooie zaterdag....

Hier het filmpje van onze Bart, uitgezonden door AVS... Zoals je weet won hij de prijs van West Vlaanderen, en dat wordt uitgezonden in Oost Vlaanderen, gezien Bart in Lierde Oost Vlaanderen woont.
Een fiere vader mag wel eens stoefen....dus.....
Het was moeilijk te vinden, maar voila, hier is het nu !

Garage TV - video filmpjes - Kiosk Vl Ard 10112008 Textielontwerper - kiosk,ard,10112008,textielontwerper,wmv

Mocht het zijn dat de link niet werkt (bij mij doet hij het wel), dan kun je nog altijd de gegevens noteren, en met die gegevens het filmpje opzoeken bij Garage TV... Eventueel misschien ook via de koppeling juist onder de titel van deze blog.

De zon schijnt, en vanmorgen, toen we eerst boodschappen deden en dan doorreden naar Deinze, naar de rommelmarkt, heb ik voor de veiligheid mijn zonnebril opgezet. Gek is dat, in de zomer zet ik die zelden op, maar in de wintertijd, als de zon zo laag zit is dat meer dan belangrijk.
We zijn eerst naar de melkerij gereden, om mijn dagelijkse yoghurtjes, dan naar de veevoederhandelaar om een zak kippenvoer, en dan doorgereden naar de rommelmarkt te Deinze...
Niets gekocht, er was niet veel in mijn interesses te zien, maar het was al bij al wel een leuke uitstap. Bij het wegrijden heb je wel wat moeilijkheden, dood het invoeren van eenrichtingsverkeer, is het niet simpel om terug op de rijbaan te geraken. Achter mij stond er dan nog een haastigaard te claxonneren ... Ik dacht om te doen zoals wijlen Nonkel Julien, uitstappen, en uitgebreid de achterkant van mijn auto controleren en hem dan te gaan zeggen dat ik niet abnormaals zag...

Voila, nu weet je meteen waarom ik wat laat ben met mijn schrijvelen... Nu ja het is weekend, en dan nog een heel lang weekend. Het kan dus best zijn dat er een dezer dagen nog wel eens wat laat geblogd zal worden... U niet ongerust maken, we zijn niet ziek, alleen delen wij mee met onze kinderen om eens wat te genieten van een lang weekend.

Vandaag is het niet alleen mooi zonnig weer, er is ook wind, en daardoor lijkt al het stof uit de lucht geblazen, en is de einder weer veel verder weg dan anders. Als ik er op denk, zal ik vanavond eens op Koens kamer door het venster kijken. Als het heel klaar weer is, en de blaren zijn van de bomen, dan zien we Gent Zeehaven, of althans de vlam van de petroleumnijverheid.
Met andere woorden, van op onze berg kun je héél ver weg kijken. Het is dan ook geen wonder dat er hier in de streek her en der een uitkijkpunt is gemaakt. In Brakel heb je de uitkijktoren, in Schorisse is er een mooi uitkijkpunt, en ook in Ronse kun je van uit het Park Malander een wijds gezicht hebben rond deze tijd van het jaar.

Onze bergen mogen dan wel molhoopjes zijn, het is er mooi !
In Horebeke is er zo'n verblijfje voor toeristen, dat zit omzeggens gans het jaar vol! Om je maar te zeggen dat het hier heerlijk verblijven is. Het is er ook heerlijk wonen. Niet alleen voor het mooie landschap, ook voor de mensen, mensen die hier nog goedendag zeggen tegen elkaar. Die nog praten, boeren die nog stoppen met hun tractor om je te vertellen hoe gehaast ze wel zijn... Heerlijk toch ?

Toch wordt het ook hier winter, korten de dagen en komen we meer en meer in de donkerste periode van het jaar. Daarom moeten wij te meer genieten van wat we krijgen, als er zon is, geniet er dan van! Het is een bewezen geneesmiddel tegen depressies !

Ik ga stoppen voor vandaag, het kriebelt, ik ga eens voorzichtig een klein wandelingetje proberen te maken...
Tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Toon, gefeliciteerd met zo'n zoon! Hij haalt zijn inspiratie uit de natuur. Ik dacht aan jouw jeremi-jades over het weer en dacht dat jij misschien wel verantwoordelijk bent voor zijn inspiraties.

Zou je hem willen vragen om een hemelsblauw vliegend tapijtje voor mij te willen weven. Zo'n ding heb ik namelijk altijd al willen hebben en nu komt dan zomaar via jou blog de maker ervan op mijn pad!

Gr. Henk