dinsdag, oktober 21, 2008

??? bizar ???

Langs de ring van Oudenaarde staat een grote fietswinkel. Niets speciaals zul je denken, maar toch.... Men heeft met een auto een ramkraak gepleegd om velo's te pikken !!!
Ik vind dat gek.
De dief moet ongetwijfeld in het milieu der wielerterroristen worden gezocht! Reden? Iemand met een auto koopt alleen een fiets (lees steelt alleen een fiets) om er in het weekend mee rond te rijden, vermits hij al een auto heeft.
Het onderzoek zal zeer moeizaam verlopen, daar al die wielerdinges gewoonlijk rondrijden zonder hun identiteitspapieren bij...laat staan dat ze ook nog een identiteitsbewijs van de fiets zouden bij hebben....
Ik heb ooit al beweerd dat er niets makkelijker is dan een hele bende asielzoekers in een grote bende het land in brengen: Je zet ze allemaal in een gelijke training met een merk x op, zet ze op een koersfiets, en laat ze rustig in groep de grens (grenzen) over rijden. Geen mens denkt er aan om te kijken of ze het verkeersreglement volgen, wat zouden ze dan kijken of het sans-papiers zijn ????
Wellicht is dus de ramkraak gebeurd in voorbereiding van een massale invoer van asielzoekers.

Heb je gisteren ook met verbazing die advocaat van Abou Jahjah gehoord op de TV ? Zolang je niet tot een gerichte actie aanzet, is er geen sprake van misdaad. Dus als je roept werpt ramen in, dan is dat geen misdaad, wel als je zegt werpt dat raam in, want dat is een gerichte aanzet geven. Ik kan niet meer mee.
't Zal de leeftijd zijn...
Rechtspraak is al een bizar iets... en het verbetert er niet op. (Nog een geluk dat er een paar beenhouwerszonen zijn die het goed menen!)
Eén van de meest wondere dingen in onze rechtspraak is de jury... Voor aleer de rechtbank een zaak aanvat moet de jury aangeduid worden, en door alle partijen aanvaard worden als zijnde neutraal.
Zij moeten de uitspraak uiteindelijk doen.
Hoe kun je nu neutraal zijn als je een uitspraak doet in de zaak ???
Dan zeg je expliciet ik ben voor of ik ben tegen, en dan kun je van alles beschuldigd worden uitgezonderd van het feit dat je neutraal bent ! Of heb ik het mis ?
Bij beroepsrechters is het nog slechter, daar gaat men oordelen over de letter van de wet en over de voorgaande uitspraken in simulaire gedingen.
Ik kan het weten, ik ben 25 jaar rechter geweest in de arbeidsrechtbank.
Eén van de vele zaken waaraan ik een wrang gevoel overhield:
Een arbeider wordt door de rijkswacht op de werf betrapt van diefstal ten nadele van de werkgever.
De werkgever werpt de arbeider op staande voet wegens die feiten buiten.
Maar... in de wet staat dat een afdanking wegens dringende redenen binnen de drie werkdagen moet betekend zijn... De werkgever dacht dat de officiële vaststelling wel voldoende was, en liet dat aangetekend schrijven na.
Gevolg, de werkgever moest de opzeg betalen aan de arbeider.
Bij mij wringt dat. Ik dacht toen, en denk nu nog steeds, dat rechtspraak de bedoeling moet hebben rechtvaardigheid ten doel te hebben. Niet een dode letter, maar gerechtigheid.
Maar dat is niet zo.
Wellicht is dat de reden van de blinddoek van Vrouwe Justitia ?
Maar nu weten we het dus, we kunnen rustig een groep miscontenten opjagen tot het plegen van gewelddaden, als we het maar vaag genoeg omschrijven, en ons nooit laten betrappen op een specifiek gericht doel...
Als ik de ruiten van een bank die miskleunt op de beurs wil kapot krijgen, moet ik dus gewoon, op het moment dat we op hoogte van dat gebouw zijn roepen: gooi ramen in ! Dat mag !
Waarvan akte.

Gisteren heb ik wat zitten rondstruinen in allerlei blogs, en er zijn er nog zoals de mijne. Ik heb er zelfs ene gevonden die ook bijna iedere dag over het weer memt (Tussen haakjes het regent! Weeral !). Maar die man is niet goed snik ! Hij woont in een gebied waar het altijd zonnig is en steeds warm is, en zit daarop te kankeren ! Ik denk dat hem zal voorstellen eens naar hier te komen, en ikke naar zijn thuisadres... Zullen we alletwee een gouden tijd beleven ! Hij in de regen en ik in de zon.

Ik ben wéér heel vroeg aan 't bloggen ! Veerle heeft dus weer de vroege. Het ambetante van 't spel is dat ze dat meestal pas vandaag weet als ze morgen moet werken op dat of dat uur. Dat komt onder meer omdat ze weer personeel te kort hebben...
Veerle is via de VDAB in de klauwen van Vedior die nu van naam is veranderd gevallen, en die hebben haar die job in Gavere bezorgd.
Gisteren kreeg ze een telefoontje van Vedior, of ze geen interesse had in een job in de Smash in Gavere...waar ze werkt...
Leuk...
Vooral als je geplaagd zit met de gevolgen van een tekort aan personeel.

Maar nog steeds is de VDAB niet goed bezig ! Ik heb nog met die mensen samengewerkt in het subregionaal tewerkstellingscomitee, en heb toen al herhaalde malen gepoogd om de boel te verbeteren...maar het blijft vruchteloos.
Misschien een kleine uitleg: Stel dat een ingenieur bouwkunde afgestudeerd is, en niet onmiddellijk werk vind. De jongeman denkt bij zichzelf dat het wellicht nuttig kan zijn voor zijn verdere loopbaan, om ook eens werkelijk in de bouw te werken, en hij gaat werken bij een aannemer.
Hij kan natuurlijk zijn kandidatuur als ingenieur bij de VDAB laten doorlopen, maar als die mannen een vraag krijgen, dan gaan ze dat proberen eerst in te vullen met de werklozen, en dus valt de man die echt wilt werken, die bovendien inzicht wil krijgen in de werkelijkheid van de stiel telkens weer en weer uit de boot, en kan hij tot in der eeuwigheid blijven metsen...
Het moest uiteraard omgekeerd zijn ! De man die bewijst dat hij werken wil, zou als eerste de kans moeten krijgen !
Nu veroorzaken ze in feite dat de jonge mensen niets durven aan pakken dat niet in hun studierichting valt, omdat ze anders nooit aan de bak raken.
Maar ja... logica en openbare diensten, dat schijnt helemaal niet te verenigen...

Gek hoe ik me dik kan maken over het nieuws...Vooral als er zo'n advocaten in voorkomen die zeggen dat we rustig kunnen boel maken, als het maar niet gericht is.
Zou ik nu de enige zijn die daar van wakker ligt ?
Zouden die reporters echt niet inzien wat voor enormiteiten ze uitzenden ?
Of nog veel erger, doen ze het bewust ?
Ik vermoed, echt waar, ik vermoed het laatste.

Want dat lijkt tegenwoordig wel het je van het te zijn ! Sensatie ! Seks en Macht...
Vroeger verweten we de brt dat ze saai waren, en keken tussen door regelmatig eens naar de Nederlandse zenders, maar toen kwam VTM, en die vulde het vak ontspanning en lichtheid en frivoliteit en noem maar op, helemaal in. De mens is veel eer geneigd om zich eens te ontspannen na een zware dagtaak, dus zag je zo het kijkersaantal van de Brt toen stillekes al vrt, helemaal wegdeemsteren.
In plaats van zich duidelijker te profileren, interessantere onderwerpen aan te gaan, holde de vrt de vtm achterna, tot zo ver dat ze nu een programma gaan maken over een naaktkalender: Zet de mensen voor de camera letterlijk in hun blootje.
Naakt is in. Ze maken nu publiciteit met de eerste beelden van mannen die veeleer niet in hun kleren willen dan wel er uit...
De openbare zender. Je weet wel, die instaat voor de opvoeding en een hoog peil.
djudedju
djudedju

Waar zijn we mee bezig?
Het lijkt wel of alles vervlakt, of er geen normen meer zijn.
Alles mag, niets moet.
Leve de vrijheid
Leve de anarchie
djudedju


tot de volgende ?

Geen opmerkingen: