donderdag, oktober 16, 2008

986 Auchan

Veerle is thuis vandaag, dus konden wij er eens op ons gemak op uit. Boodschappen doen naar Auchan te Leers. Weer in de regen. Anny zegt: het regent altijd als wij naar Auchan gaan. Ik zeg: het regent gewoon weg altijd !.
Onder de weg zagen we de flikken staan, maar ik rij wellicht nooit te snel, dus ook nu niet.
In de winkel was het zoeken ! Alles, maar dan ook alles is van plaats veranderd ! Niets is op zijn plaats gebleven, of 't scheelt toch niet veel. Zouden de mensen dan echt meer kopen als ze alle rekken moeten af dweilen om te vinden wat ze zoeken? 't Schijnt in ieder geval wel zo te zijn. Bij Veerle hebben ze dat ook gedaan in de winkel waar ze werkt, en Veerle zegt dan dat ze nu niets anders moet doen dan de weg wijzen naar de boontjes, de snoepjes, de groenten, de soep.... Om dood te vallen zegt ze.
Wij hebben ook heel wat afgedweild om te vinden wat we nodig hadden, maar we kopen daarom toch niets wat we niet voorzien hadden. Wel heb ik daardoor gezien dat ze prachtige bonsaiboompjes hadden staan, aan een redelijke prijs. We hebben ook een hesp meegebracht voor Bart, ieder winter vraagt hij daar naar.
Toen we terug buiten kwamen, was het droog, en het bleef droog tot aan aan Melden, vanaf daar begon de regen weer. 't Lijkt dus wel zo dat het hier NOG meer regent dan op een ander. djudedju.

En nu zit ik hier alweer te bloggen. We hebben vanmiddag maar een stukje stokbrood (echte!) gegeten, Anny met wat kaas, en ik zonder iets bij, behalve goede boter. Ik hou van brood, en iedere keer als we van Auchan komen, is het voor mij een kermis, lekker brood met echte boter met een beetje zout in. Ik zou eigenlijk niet mogen, maar 't is zo verdomd lekker ! Ik heb ook weer mijn twee favoriete kaassoorten mee ! Vieux Samer (Veel beter dan de Vieux Lille of dan de Maroilles, en zo mogelijk stinkt het ook nog iets meer...) en een stuk Ecume de Wimereux, een heerlijk zachte kaas van volle rauwe melk, met een enorm smaakpalet en geurenpalet... Twee kaasjes die je, indien je graag een kaas eet met een karaktervolle smaak, moet noteren ! Die twee zijn kazen van de streek, en zijn uitermate vurrukkuluk !!! Ik denk dan aan ons moeder, en ook aan Pa, aan ma omdat ze ook zo graag dergelijke kaas at, en aan pa, omdat ma en ik die kaas moesten gaan eten in de achterkeuken: 't stonk te veel !
Anny bracht voor haar een stuk Brie mee, van een soort waarvan ik dan zeg dat dat geen kaas is. Voor mij moet ook Brie een uitgesproken smaak hebben, maar Anny zoekt altijd naar de zachte smaken in de kazen. We komen daar in niet overeen... tommetoch, toch iets waarin we duidelijk een andere mening hebben.
Wie hier dus komt op het uur van mijn avondmaal, zal in de nabije toekomst verwend worden met de machtige geur van echte kaas... (Geert, verwittig je pa EN je ma, je ma zal wel eens komen proeven, en je pa zal zitten knorren...)
Terwijl ik zit te schrijvelen, komt de zon er toch nog eens door. En weet je, als de zon er op zit, zijn die herfstkleuren best aardig om zien.
Voor vandaag zal ik mij maar eens beperken, en het hier bij laten... Ik moet nog al mijn mailtjes lezen (bij Googlemail alleen staan er al 34 op mij te wachten, en ik moet dan nog kijken op mijn vier andere adressen... ) Oh ja, voor mijn Franse lezer(essen), een goede tip, op de site van de Franse Laposte, kun je gratis van een zeer goede en ruime mailbox genieten. Ik kan het weten, ik gebruik hem al jaren...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: