vrijdag, september 26, 2008

Ruimtewandeling

De Chinezen gaan het nu ook doen !
Ik vind dat een fantastische absurditeit !
Kijk, ik ken en kan watertrappelen, dus kan ik mij daar iets bij voorstellen, ik weet dat ik mijn lijf iet of wat omhoog krijg door in het water op het water te stampen.
Luchttrappen is al heel wat moeilijker om je voor te stellen, probeer het maar eens, al wat je bereikt is het gevoel een gat in Allah's lucht te stampen. Je hebt het gevoel in het ijle te trappen, en niets is minder waar, want in het ijle trappen, dat is pas wat die ruimtewandelaars precies doen !
Geef toen hier beneden, als je stampt in de lucht, dan maak je nog wind, maar nu, die Chinezen, die mogen al trappen dat ze willen...nog geen zuchtje... En zelfs zelf een windje laten helpt niet, want dan blijft dat netjes in dat hermetisch gesloten ruimtepak, en al wie er van profiteert is de voormalige eigenaar van het nu geloste windje...
Nee, ik heb het moeilijk om het me voor te stellen. Wandelen in het ijle, in het niets... Gelukkig zijn het wilde wandelaars, en hebben de eigenaars hen aangelijnd! Zonder dat lijntje zit de kans er in dat ze de weg verliezen, en zeg mij nu eens hoe je je moet oriënteren in het niets ? djudedju !

Ik heb ook nog geen zuchtje van protest gehoord tegen al de CO2 die ze maken om zo'n raket met inhoud zo hoog te slingeren. Weet je hoe dat komt ? Omdat iedereen daar in het vrijkaartje ziet !
Mocht het onverhoopt toch te laat zijn om deze wereld te redden, dan zijn we misschien ver genoeg gevorderd om naar een andere wereld te trekken, en daar weer de boel om zeep te helpen. Dus, onthou het ! Raketten mogen vervuilen.
Ik zie er persoonlijk niet zoveel heil in in die ruimtevaart! Neem nu die zattelieten, wat zit dat daar te doen? Wat hebben we daar nu aan ?
Oh zegt u, en de GPS dan ? Dank zij die zattelieten weten we nu blindelings de weg te vinden, dat is toch een enorme verwezenlijking ? Vind je dat ? Ik niet ! De mensen van de toeristische dienst gaan uren samen gaan zitten met de lui van openbare werken, om af te spreken waar ze nu een omleiding kunnen aanleggen, met het doel de bevolking weer de kans te bieden om een stukje van onze onvolprezen natuur aan te bieden, en dan kom jij daar met je GPS, die je doodleuk al het moois ontzegt, en je langs de korste en minst mooie weg weer op baan helpt ! Niets geen voordeel dus, maar sabotage van onze toeristische industrie!
En de veel efficiëntere weersvoorspelling dank zij deze zattelieten dan? Vind jij dat goed ? Vind je dat belangrijk ? Geef toe, in ons binnenste weten wij ook zo wel dat het hier veel meer slecht dan goed weer is, maar in de tijd van Pien, voor die domme sattelieten, dan kon die ons nog wat hoop geven, konden we nog dromen van een onverhoopte dag goed weer... Nu wordt zelfs de hoop ons ontnomen...Bah... het leven is het leven niet meer waard met die zattelieten !
En nu gaan ze daar, boven ons hoofd ook nog wat rondkuieren...
Ik zou het nog begrijpen dat ze dat willen proberen, als ze bijvoorbeeld daar naar toe waren gegaan met de fiets, dan kon het nodig zijn eens af te stappen om een lekke band te stoppen, maar ze hebben daar geeneens een band ! Wat voor nut heeft dat wandelen dan ? Oh ja, de Kamerikanen hebben daar op zo'n wandeling eens hun zonnepanelen hersteld. Dat zonnepaneel brengt de energie op om in leven te kunnen blijven waar geen leven mogelijk is. Daarom dat ze daar wandelen waar geen bodem is om op te staan. tommetoch !

Vanmorgen ben ik deemoedig neergeknield, ootmoedig.
Voor mijn bad, om mijn haar te wassen. Want dat is de enige manier waarop ik dat kan. Er zijn van die stellages te koop waarbij je op een stoel gezeten, met je nek in zo'n opening tussen de uitstulpingen van een soortement wasbak kunt gaan zitten, en je de haren laat wassen... Maar dat zal wel het laatste zijn wat ik doe! Bij de kapper hebben ze ook zo'n tuig, en daar hebben ze dat zelfs verbonden met een soort "relax"zetel, waarbij ze je dan achteruitleggenzodat je hoofd in een onmogelijke hoek gewrongen wordt, en dan komen ze met water dat meestal zo lauw is dat het heel onfris overkomt! Laat het iets warmer zijn, dan is het zalig, laat het iets kouder zijn, dan is het fris, maar nee, dat lauw dinges die alleen een gevoel van weerzin en afschuw opwekt ! Dan doen ze shampoo op je natte bolleke, en beginnen je hoofd in te zepen. Dat doen ze met zo'n slappe vingers dat je het gevoel hebt dat ze ergens met de vuile schoteldoek staan te wrijven. Als je zelf je haren wast, dan wrijf je tot op je hoofdhuid, zij dus niet, ze glijden er op afstand voorbij... En na afloop van wat zij wassen noemen, spoelen ze je dan weer "schoon" (?) met dat kleflauwe water... bèkes !
Nee, als ik mijn haar was, dan wil ik het water voelen, en dan wil ik mijn kop echt schoonwrijven, met mijn vingers mijn hoofdhuid masseren, zo dat ik het voel, en zo dat het deugd doet.
Daarom...
kniel ik dus deemoedig voor mijn badkuip, maak mijn haren nat met de sproeier, diep voorover gebogen teneinde niet gans de badkamer een beurt te geven.
En dus zit ik nu, met een fris gewassen kop, pientere rode oogjes (van de zeep die ik er in kreeg) te typen aan deze blog.
Vind je het niet tof, zo'n frisgewassen blogje ?

En ondertussen schijnt de zon weer ! We genieten nog steeds van l'été Indien... zoals in het mooie liedje...dat helaas ook niet lang duurt.
Maar wat we gehad hebben, kunnen ze ons niet meer afpakken.
Deze namiddag gaan we weer naar tanteke op bezoek en om de was. Dan is ons wekeleijkse werk van barmhartigheid ook weer gedaan, alhoewel... er komt nog een en ander bij ! Eergisteren waren de tweelingen thuis moeten blijven: ziek ! Na doktersbezoek bleek dat Gwendolyn de rest van de week thuis moest blijven, Kimberbly mocht naar school mits de nodige medicatie. Maar gisteren was er een probleem ! Wij moesten naar de specialist voor Anny... En Veerle moest gaan werken. Gelukkig lukte Frederik er in een dag verlof te krijgen voor dit noodgeval... dus alles in orde.
Gelukkig is Veerle vandaag thuis, want ... Nu zit Frederik ook thuis ! Ook met een bronchitis ! En dat is een en ander, want hij hoort bij de mensen die zich echt halfdood voelen als ze ziek zijn... Veerle is nu terug naar de apotheek... voor de tweede keer in enkele dagen, en straks moet ik ook nog gaan, want ik moet nog om medicamenten voor Anny en voor mij.
djudedju, diene man kan fleus leven op basis van wat hij verdient aan ons gezinnetje alleen !

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Toon, als dat varen in de ruimte brengt ons verder van huis.

En eh... sterkte met de ziekenboeg. De aardse lucht zal de lijders goed doen!