zaterdag, september 27, 2008

Hoera !

't Is niet te geloven, maar het heerlijkste weekend in tijden is er ! Ze zijn de maïs aan 't afrijden !
Met twee naast elkaar, een hakselaar en een tractor met een laadbak er achteraan, en nog een tweede tractor die komt aflossen...en rijden maar. De lichtgroene massa wordt meters ver gespoten, precies in de laadbak.

In de volgende dagen zul je de ratten kraaien, roeken, meeuwen en andere afvaleters het veld zien afschuimen... en eens het voer wat mindert gaan die ratten proberen in mijn kiekenskot het festijn verder te zetten ! En er zijn ratten ! Als je al eens vroeg in de morgen buiten kijkt, dan zie je ze lopen van uit de maïs naar de gracht... Gracht die in verbinding staat met de riolering... Eén ding valt mij op ! De ratten zijn aan het muteren! Sinds enkele jaren was mij, eerst in het park, opgevallen dat er tegenwoordig veel pikzwarte ratten rondlopen, maar nu zie ik deze ook hier ! Hier zijn ze nog niet in de meerderheid, maar hun aantal neemt toe. Gek genoeg zijn die ratten niet de Zwarte ratten, maar hun kleur is wel zwart, terwijl de Zwarte ratten meestal niet zwart zijn. Wie heeft die beesten ooit hun naam gegeven???? Of waren de Zwarte ooit echt merendeels zwart ?
Veel doet het er niet toe, maar het maakt wel dat wij sinds enige tijd ons verdedigen tegen die beesten met twee soorten gift ! Het gewone gift tegen ratten, wat meestal afdoende is tegen de gewone ratten, maar sinds een paar jaar strooien wij op de rattenpaden ook contactgift, waarmee je de Zwarte ratten, die niet eten van het gift, ook te pakken krijgt! Die lopen in het gift, en likken dan hun pootjes schoon... exit rattus...
Wel moet je dan oppassen dat de honden of de katten niet in het gift kunnen lopen. Anders sneuvelt niet alleen de rat en de muis...
Maar al met al zijn wij alletwee heel content dat nu eindelijk de groene muur gesloopt wordt ! En mijn buren ook, want Eddy zat er ook over te klagen ! Nu is er hier voor mij al één snede af, en voor het huis van mijn buur, 1.5 sneden, want ze zijn daar het veld ingereden. Dat ze daarbij ook het bord met de snelheidsbeperking van 60 km hebben omvergereden kan geen mens iets schelen, want de meesten rijden hier toch veel sneller. In een straatje zoals het onze doen ze toch geen controle... Moest ik van iedereen die hier passeert één euro per km dat hij te snel rijdt krijgen, dan hoorde ik wellicht al in het zelfde rijtje van Bill Gates thuis... djudedju... Indertijd hebben wij nog gepleit voor het verkrijgen van verkeersdrempels, maar sinds ik rugpatiënt ben, zijn die dingen plots gaan behoren tot de meest verderfelijke dingen ooit.

Vroeger was dit hier een rustige baan, maar dank zij het feit dat de Holleweg, een Nationale route notabene, er zo erbarmelijk bijligt dat niemand er nog zijn vering durft aan te riskeren (Ze laten het zo omwille van de vélokoersen, onder meer de Ronde van Vlaandere, je weet wel Vlaanderens mooiste, op de vuilste wegen), komen alle auto's langs hier Mater in gereden. Nu schijnt het dat ze ook de weg door Ename Bos gaan verkeersvrij maken, dan zullen de mensen van de katteberg ook hun geluk niet op kunnen. (Wie is het genie achter al die plannen ? Je moet nu eens in Oudenaarde komen kijken naar de "verbetering" die ze doen aan de ophaalbrug !!!) En ondanks alle protesten blijven de vroede heren erbij dat dit de meest logische oplossing is ! Tommetoch !

In het kader van de CO2 beperking zullen de mensen hier dus blijven langs rijden, omwille van hun vering, dan over de plaats naar de...holleweg rijden, die ze dan maar een paar honderd meter meer hebben te lijden, en dan via de krinkelende baan naar de afzink van de Kattenberg... Een hele omweg, met noodzakelijkerwijs gehaaste automobilisten en dus heelder wolken CO2... tot meerdere eer en glorie van de vroede vaderen die onze mooie stad aan 't verprutsen zijn... Heb je al eens een bezoekje gebracht aan Het Centrum van de Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde ? Nee? Moet je echt eens doen, het is echt de moeite ! Vooral het beeld van dat mooie strakke ultramodern dinges naast de prachtige gotische St Walburgakerk... Een schoolvoorbeeld van hoe je een stadsbeeld kunt naar de verdoemmenis helpen !

Ze hebben hier al wat geprutst ! Ooit hebben ze hele rijen mooie oude huisjes gesloopt om met een autostradebrede weg tot op de markt te kunnen komen, dan hebben ze ingezien dat dit wel het domste was wat er ooit kon gedaan worden, en dan hebben ze die weg laten innemen door at moderne miskleuntje van dat Centrum Ronde van Vlaanderen... Een mooi museum, maar 't staat er zo schabouwelijk !

Maar, laat mij in vrede en vreugde, de maïs is aan het wijken ! Ze hebben er zojuist nog een snede af ! Nee, ik typ niet zo snel, het veld is hier zo groot dat het een hele tijd duurt voor ze ook maar één rondje hebben gereden !

Binnen een kwaertierke gaan we rommelmarkten... Voor het eerst weer binnen ! Ook dat is een symptoom van de naderende winter: de rommelmarkten trekken zich terug in hun holen... Vandaag is het in Flanders expo te doen, een steeds mooie en grote rommelmarkt, waar je rustig kunt genieten van de sfeer, zonder je te moeten bekommeren over het weer, alhoewel...vandaag kon het best ook nog buiten gehouden worden, het is - Oh Wonder !- nog steeds goed weer !
Voila, ik wens jullie ook een heerlijk weekend, met activiteiten naar uw verlangen!

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: