dinsdag, augustus 26, 2008

waar is dat goed weer naar toe ????

Het begint te vervelen, reeds gans de zomer zit ik hier te mekkeren over het weer, of te jubelen als er eens een uurtje zon is ! Als een mens zijn neus buiten de deur steekt is hij nat en hoor je de buur: "'t is wel een weer hé!" Nee, 't is geen weer ! en dat is geen synoniem van on-weer...
De weergoden zijn vertoornd omdat er hier te veel mekkeraars zitten die al hun goede bedoelingen om het hier ook eens wat van warmte te laten profiteren verkeerd uitleggen. Ze houden nochtans de boel goed in evenwicht, de noordelijke helft van de aardkloot wat warmer en de zuidelijke helft wat kouder! Nu ligt er natuurlijk niet zoveel bewoonde grond op de zuidelijke helft dan op de noordelijke, maar ik vraag mij met het daar steeds kouder en kouder wordende weer denken van al wat ze hier zitten te broebelen over de global warming!
En ik zit me nog steeds af te vragen waarom ze hier geen gebenedijd woord zeggen over die zuidelijke afkoeling !
Wellicht omdat het niet past in het plaatje ?
Nu, laat ze maar broebelen, het heeft in ieder geval één winstpuntje, het geeft aanleiding tot een beter milieubeheer, en dat mag wel ! Zo heeft ook de petroleumcrisis wellicht een goede kant, ze beginnen eindelijk na te denken over alternatieve energiebronnen. Er zijn er al wel enkele uitgevonden, maar die voldoen op geen enkele manier aan wat de politiekers willen, het zijn allemaal prutsdingen die de gewone mens kan benutten zonder er massa's belasting op te betalen...dus: verkeerd !
Je kunt in Nederland blijkbaar (volgens bronnen op internet) al opzetstukken kopen voor op je auto, waardoor je met een mengsel van water en benzine kunt rijden, met als mede gevolg veel minder CO2, er zijn al uitvindingen gedaan om electriciteit te maken vanuit het bijna niets, maar dat kan natuurlijk ook niet, hoe moet je in Godsnaam het niets gaan liggen belasten???
We moeten dan ook onze uitvinders maar beter op het goede spoor zetten: ze moeten zoeken naar een energiebron die in oorsprong goedkoop is, makkelijk kan worden gemonopoliseerd door de staat met medewerking van de huidige petroleummaatschappijen die ieder ander uitvinding en uitvinder anders toch zullen elimineren, en waar je als gewone burger geen eigen bron kunt van hebben, en er dus naar goeddunken enorme belachelijke (en intriestige!) belastingen kunnen worden op geheven. Alle andere oplossingen maken toch geen kans!
Dus, uitvindingen die de energie bij wijze van spreken zo maar uit de lucht plukken, zijn uit den boze ! Dat ze nu allerlei energieën door diezelfde lucht sturen om je gsm en je kompjoeter te "verbinden" (?) met het internet, om beelden door te zenden voor je tv en geluid voor je radio, dat zijn ook al dingen die ze zelf in handen hebben, en waar je niet kunt van plukken tenzij, mits te betalen voor de betreffende energiegolven. Dat er steeds meer stemmen opgaan dat die golven wellicht niet helemaal onschadelijk zijn voor de gezondheid is uiteraard bijzaak, en niet ter zake dienend.
met andere woorden, ze zoeken niet in de eerste plaats een energiebron, maar vooruit en voor alles een belastingsbron !
djudedju !

Het gekke is wel dat je, mits wat rondsurfen op het internet, je voortdurend botst op allerlei oplossingen en deeloplossingen voor de energiecrisis. Reeds bij de eerste energiecrisis in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, zijn er dergelijke oplossingen naar voor gekomen, maar die zijn allemaal, stuk voor stuk netjes de nek omgewrongen (soms heel letterlijk)... Het is duidelijk een zaak van luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden. Als je die dingen allemaal eens goed bekijkt, moet je wel beginnen je zelf vragen te stellen, en moet je beginnen twijfelen of het überhaupt wel waar is dat de aardolie bijna uitgeput is... Ik heb daar zelfs een volgens mij héél overtuigend bewijs van gevonden ! Kun jij je inbeelden dat, mocht de energiebron bijna droog staan, de grote loebassen van landen die nu de hele wereld domineren, niet allang hun armee zowel te land of te water zouden hebben overgeschakeld naar andere energiebronnen ? Ze doen het niet ! Met andere woorden, er is nog meer dan genoeg petroleum en aardgas, en de enkeling die beweert dat de vorming van aardolie een zich steeds herhalend en voorgezet natuurverschijnsel is, heeft wellicht gelijk... en is onze aardolie niet de restjes van de natuur van eionen terug, maar groeit ze dagdagelijks bij, en moet alleen het tempo wat gedrukt worden. Maar als dat zo is, waarom dan nu zo plots en zo drastisch ? Is men bezig aan de voorbereiding van een nieuw en reuzegroot conflict ? Er zijn heel wat tekenen die daar op wijzen !

Dat oorlog veel vervuilender is, en wel degelijk invloed heeft op de weersvorming, dat is bij zaak...

Tussen haakjes, heb jij in illo tempore ook geleerd dat bij de uitbarsting van de Krakatau, er zoveel stof in de hogere luchtlagen terecht kwam dat het weer gedurende jaren beïnvloed werd ? We kenden daardoor enkele zeer koude en natte jaren.
Nu is er weer een zeer zware stofmaker aan het werk geweest, en men wijst ons met vreugde op de mooie zonsondergangen en -opkomsten...Maar heb jij al gehoord dat dit het weer zou kunnen beïnvloeden ??? Raar hé ? Heb jij een, ééntje maar, reden opdat ze dat niet zouden meedelen ? Ikke wel ! Het past niet in het plaatje van de global warming...

Wees niet verwonderd als we dit jaar weer een "koude" winter hebben... Die vulkaanuitbarsting zal daar wel mede de oorzaak van zijn... en koop u alvast maar wat dikke truien, want met de prijs van de brandstof wordt het bibberen om warm te krijgen.

Heb jij ook het gevoel, nee, de zekerheid, dat ze ons alleen maar vertellen wat ze kwijt willen ? En dat wil niet zeggen dat ze dingen verzwijgen, nee het gaat veel verder, ze liegen gewoon. Ik heb een kleine test gedaan, en links en rechts eens gevraagd wie in Georgië de oorlog begonnen was...Meer dan de helft noemt Rusland ! Waar het in werkelijkheid Georgië zelf is die de opstandige provincies heeft aangevallen...maar de berichtgeving is zo subtiel overgegaan in de agressie en de moedwilligheid van de Russen, dat de meesten de werkelijkheid al bijna vergeten zijn... Brainwashing...
Ik ga stoppen, als je me niet gelooft, doe de test zelf maar eens...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Ik heb nog een goede spreuk voor je: Regent het op Sint Margriet, dan krijgen we een mooie herfst, of niet.