vrijdag, augustus 08, 2008

Het opstel

Als ik aan één vak goede herinneringen heb, dan is het wel aan het vak nederlands, in heel zijn omvang... zinsontleding, spelling, literatureluurgeschiedenis en...opstellen...
Ik denk niet dat ik ooit uit de beste vijf der klas ben geweest in het maken van een opstel. (Geen wonder dat ik zo graag blog!)
Maar soms had ik wel eens een meningsverschil met de leraar... Wij hadden ooit een leraar die naast de beoordeling voor de stijl, ook nog een half punt aftrok voor een fout, en een volledig punt voor een dt fout. Je kreeg bij die leraar ook maximum 9.5 punten op tien, want "het volmaakte is niet van deze aarde" filosofeerde hij dan...
Ik kreeg eens een halve punt afgetrokken voor het gebruik van het woord zeekklimaat, dat moest volgens de leraar met één k, "Niet waar" stelde ik, "Het is wel degelijk de bedoeling op het zeik-weer te duiden"...enfin, na wat heen en weer kreeg ik mijn halve puntje terug... en een glimlach van de leraar om de vondst van het woord zeek-klimaat....

Ik dacht daaraan terwijl ik de zeiknatte maïsmuur aan het aanschouwen was. (Er is niets anders meer om te aanschouwen...)

Gisteren hebben wij tot drie keer toe "genoten" van een onweer, gelukkig bleven ze op een veilige afstand, en had alleen Bobbie er echte hinder van... en Anny, want toen we gisterenavond, in het onweer naar Bart's huis reden om de dieren te voederen, heeft de hond in de garage " zijn gevoeg" gedaan... Van de schrik kon hij zijn billekes niet op een houden vermoed ik. Alhoewel hij dat ook wel eens durft zonder dat er onweer is, gewoon uit protest omdat hij in de garage opgesloten wordt...
Waar ik bij ons verwonderd was dat er dit keer geen sprake was van wind tijdens het onweer, moet het bij Bart serieus gebuisd hebben, want een van zijn teakhouten tuinstoelen lag neer geworpen op zijn koer.
Mama is voor alle zekerheid ook eens boven gaan zien, en ik naar de kelder, maar er was nergens iets abnormaals. Gelukkig maar... Een ergerlijk ding: ook bij Bart stoppen ze de reclamefolders maar met een tip in de brievenbus, en als het dan regent, dan vind je een kleddernatte en onleesbare pak papier in de bus, en zelfs de daaronder liggende brieven zijn dan nat. Met de dieren was ook alles in orde. Alleen moest Anny naar de kippen en geiten met een paraplu in de hand. In de wei was geen kip (of geit) te zien, ze zaten allemaal binnen in het schuilhok. Toen Anny daar kwam met het eten, werd ze bijna onder de voet gelopen van de geiten en de kippen die allemaal naar het voer stormden. Wellicht hadden ze het te nat gevonden om wat groen te eten ?
Ik gaf ondertussen de astronauten (zuidamerikaanse cichliden (roofvissen)) te eten, en ook die hadden blijkbaar honger, want ze kwamen allemaal naar de voederhoek gezwommen, zodra ze beweging in huis zagen. Toen ik ze voederde slokten ze hele massa's korrels in een hap van hun grote muilen op, en het water spatte tegen het dekglas van het geweld. Het zijn prachtige maar agressieve beesten. Telkens Bart zijn aquarium kuist moet Lieselotte met haar handen op de ruit kloppen op de andere kant dan waar Bart bezig is, anders komen ze letterlijk zijn handen aanvallen !

Wij zijn ook nog eens binnengewipt in de Colruyt om wat suikerarme wafels te halen voor Anny. Vroeger at ze bijna nooit koeken, en nu ze geen suiker mag hebben heeft ze steeds goesting om koekjes te eten. Een van de dagen at ik een stuk chocolade, en toen ik gedaan had met eten, vertelde ze me dat ze toch zo'n goesting had gehad terwijl ik zat te eten. Ik heb Anny anders omzeggens nooit chocoladen weten eten ! Gek toch, als je iets niet moogt hebben, dan verrek je van de goesting, en als je het mag eten, dan kijk je er niet naar. Mensen zijn rare wezens...

Gisteren had ik behoorlijk veel pijn, naweeën van het vissen wellicht, maar nu gaat het al weer beter. Ik heb vanmorgen wel niet mijn morgengymnastiek niet kunnen doen, want de tweeling is hier vanmorgen om 6 uur in de bedden gekropen op Koen's kamer, en dat is toch wel mijn turnzaal zeker ! Nu, de voornaamste oefening deed ik wel, want daar heb je alleen een deur voor van doen... en die heb ik her en der in huis.

Heb je Bush weer eens bezig gezien ? Grandioos ! Vlug voor het binnentreden van China, bij een van de buren nog eens gaan afgeven op datzelfde China ! Je moet maar toepee hebben ! Hoog tijd dat we dat soepkieken kwijt zijn, voor hij nog meer ellende sticht ! En maar hopen dat er een betere komt, alhoewel, ik heb geen hoge pet op van het morele peil van de kamerikanen... God bless America, en al de rest mag verrekken...

We hebben nog zo'n tekentjes gezien, Gott mit Uns, stond er dan ...

Maar ik ga me niet weer zitten dik maken, ik ben al dik genoeg. Ik heb het voornemen genomen eens enkele dagen niet te politiekeren in mijne blog, en ik was al weer aan 't beginnen. Maar ja, het ergert me zo als ik zie dat de goegemeente zo maar alles over zich heen laat gaan, zonder zich ook maar iets af te vragen... djudedju !

Ik lag hier al enkele dagen met een ding voor mij, waarop ik mij weer zat te ergeren...nog voor ik het moest gebruiken !
Je moet weten, ik doe alle betalingen voor tanteke, en tanteke is bij de KBC. Daar hebben ze zo'n leuk bakje, waarmee je iedere keer dat je een betaling doet, een nieuw codenummer moet berekenen... Ik doe ook de betalingen voor Veerle en Fré, en die is bij Fortis, en daar hebben ze ook een bakje, waarmee je ook iedere bewerking telkens weer moet een code berekenen, maar op een net andere manier dan bij de KBC. Bovendien werkt dat bakje niet bij andere browsers van InternetExplorer van Windows, zodat ik dan telkens ook nog eens uit Ubuntu moet gaan en naar dat verderfelijke windows moet, want in ubuntu zijn er teveel veiligheden ingebouwd, en daar raak je dan niet door (zo hebben ze mij echt bevestigd op mijn vraag in de Fortis !!!! Mijn eigen betalingen doe ik met De Post, en raad eens ??? Nu hebben ze daar ook een bakske geleverd, net weer iets anders dan de anderen, maar ik heb ondervonden dat het wel gaat bij Ubuntu (oef), ook al zeggen ze niet honderd procent zeker te zijn ...
Ik heb al eens gevraagd aan Fortis of ze mij dan naast dat bakje ook een windowsprogramma zouden bezorgen, maar daar antwoorden ze niet op. Ik vermoed echter dat het feit dat ze zich koppelen aan één product niet helemaal in overeenstemming is met de handelswetgeving, riekt dat niet een beetje naar koppelverkoop of toch iets dat er familie van is ???
Voor de eerste keer staat er ook (bij De Post) vermeld dat die machientjes niet eeuwigdurend zijn, en wat je moet doen bij het geval van lege batterijen.... Bij de andere banken gaan de machientjes wellicht eeuwig mee ?

De leukste is dus wel Fortis, die werkt dus alleen bij Internetexplorer, waarvan iedereen weet dat er geen enkel systeem zo lek is als dat... en dan maar beveiligen...

en al die miserie is er alleen maar omdat er... zoveel slechte mensen zijn. Erg is dat ! Ik heb je al verteld dat de winkelbedienden tegenwoordig heel verwonderd zijn als je zegt dat je teveel terug hebt gekregen... Niemand schijnt dat nog te doen, om diverse drogredenen... Wat niet van mij is, dat moet ik niet hebben ! Eerlijk duurt bij ons nog steeds het langst, en elk het zijne is maar hoe het moet zijn. Ik erger me ontzettend als ik in grootwarenhuizen mensen zie pikken ! En let er eens op, het zijn niet de armmoedigst gekleden die het doen, nee, chique madams en deftige heren... Je zou er de kramp van krijgen !
Nog erger vind ik de diefstallen op een kerkhof en dergelijke! Onlangs hoorde ik van een dame die een mooi beeld op het graf van haar man had gezet, de week daarop was het spoorloos verdwenen. Kun jij je voorstellen dat je op je schoorsteen een beeld hebt staan dat je gestolen hebt ? Zou je daar echt plezier kunnen aan hebben ? Ikke niet, ik zou iedere keer ik het zie, weer denken aan het stelen .

en dat zou telkens weer heel mijn dag vergallen...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: