dinsdag, juni 10, 2008

Stommeke Boonen ?

Zojuist gelezen op het nieuws...Betrapt op het gebruik van cocaïne ? Een mooie maar korte loopbaan ... twee van de krantentitels.
Sjongejonge... En verschieten dat ik daarvan doe !
Veel meer woorden maak ik er niet meer aan vuil, ik heb al genoeg gedebiteerd dat alles wat prof is niets meer te maken heeft met "sport". Dit is gewoon het zoveelste bewijs in rij ...

Vanmorgen al weer eens aan mijn bieterkes laten werken, de rest van de herstelwerken van vorige keer waren in mijn kauwgum blijven zitten, dus, men heeft een nieuwe - hopelijk betere- laag gemetst rond het stuk tand dat er nog zit...

De zon is er! ze geven weer al regen, maar 't kan mij niet schelen, de zon is er! Deze namiddag ga ik naar de hobbyclub, en als het weer morgen redelijk is, gaan we vissen. 't Leven kan toch schoon zijn hé ! Volgende maand zou ik in de hobby de anderen moeten leren branden in hout. De club zou houeten lepels of zoiets gaan aanschaffen. Ik weet nog niet wat ik vandaag ga doen, wellicht een stukje pyrografie, want ik kan moeilijk die hoorn mee nemen, dat maakt veel lawaai als ik daaraan werk, en bovendien stinkt hoorn ook nog als het warm wordt... Anny heeft een wijnkist opgeraapt aan de Colruyt, een mooie kist, waar alleen een geschilderd merk op staat, ik vermoed dat het makkelijk zal uit te schuren zijn, en dan rest er een mooie houten doos, met sluiting en al. Ik denk er aan om die rondom rond te branden met tekeningen à la Anton Pieck, en op het deksel een van zijn mooie grote, drukke tekeningen... Ik weet nog niet of ik die ook zal inkleuren, ik zie nog wel... Vandaag neem ik dan de kist mee, en begin ik op papier, op de gewenste maat, de tekeningen op te zetten om de vier zijkanten mee te bewerken. Deze tekeningen zou ik zonder achtergrond neerzetten, gewoon de indruk wekken dat al die figuren gewoon rond de kist aan het wandelen zijn. Zie je het al voor je ogen ? Ikke wel !

Het schilderij van Gwendolyn hangt naast mijn bed, ze zal content zijn als ze het ziet! Ik zit nog steeds met bewondering te kijken naar haar werk, ze heeft echt talent !

Vanmorgen moest Anny er weer vroeg uit, om de tweeling op de bus te zetten, en ik moest al vroeg bij de tandarts zijn. Normaliter was er geen probleem, maar 't busje kwam niet... Dus kwam Anny niet terug, en moest ik eerst mijn auto gaan buiten zetten, dan de honden in de garage stoppen, en naar de tandarts gaan. De honden hadden het meteen door, en waren al onrustig omdat Anny er nietwas, en dus hebben ze (vooral de kleine) zitten huilen zegt Anny.
Ik was om iets voor negen al terug thuis, kwam aan de deur...nog op slot ! Maar nee, Anny was er gelukkig al wel, de bus was twintig minuten te laat gekomen...

Ik weet niet hoe Frederik vandaag naar zijn werk is gegaan, maar vanaf vandaag rijd de werkgever niet meer, dus moest hij of met zijn brommerke, of met het openbaar vervoer... Het laatste lijkt mij het makkelijkste, zeker als er slecht weer is. (En in ons apenland is het meer slecht dan goed weer !)

Ik ga voor alle zekerheid nog eens alle gegevens opzoeken om van en naar zijn werk te gaan met de bus. Op de website van De Lijn, kun je dat makkelijk berekenen, gewoon start en eindpunt en gewenste tijd van vertrek en aankomst ingeven. Het duurt wel lang vooraleer de berekening gemaakt is, maar we zien wel.

Gisteren is Roelof nog eens langs gekomen, plots was mijn Windows verdwenen ??? Mijn Ubuntu werkte perfect, maar op een andere virtuele schijf heb ik nog een windows staan, omdat sommige bankinstellingen zweren bij de meest lekke systemen... Ze zullen het nooit leren ! Aan de ene kant solferen ze je op met allerlei "veiligheidssystemen", en dan moet je dat doen via het meest lekke systeem op de markt, windows by all means ! Ik heb nu via Virtualbox ook binnen in mijn ubuntu een windows geïnstalleerd, die dan, door dat het op ubuntu draait, ook nog veiliger is, maar ik heb nog een probleem met de printer in die virtuele windows... Je ziet, wat je ook doet, windows is en blijft een str...systeem. Viva Ubuntu, viva Linux !

In enkele minuten, via ubuntu bracht Roelof alles in orde, maar die dingen durf ik niet zelf te doen, je moet daarvoor in het programma gaan, en dat ken ik niet en kan ik niet. De meeste dingen kan ik zelf oplossen, maar werkelijk in het programma duiken, dat laat ik aan de specialisten.

Nu werkt alles weer perfect, uitgenomen dat virtuele windowsgedoe, daar zoek ik nog naar een oplossing voor de printer. Het probleem zit in windows zelf, die het installatieprogramma niet vindt, waar het er normaal gezien wel inzit, want in mijn windows op die andere virtuele harde schijf, daar vindt ie het wel ! NU ja, ik zoek wel eens naar mijn installatieprogramma van mijn printer zelf, die is ook wel te vinden, want mijn schijfje van de aankoop van de printer is niet te vinden... Slordig ventje hé...

Over mijn tand... mocht het vulsel nog niet houden, dan kan ik kiezen voor een kroon...maar dat ding kost 540 euro, netto ! Of een vals gebit... en dat is goedkoop vermits ik oud genoeg ben om teruggave te krijgen van de mutualiteit... Hopelijk blijft het nu in orde !

ik ga stoppen, ik heb vandaag geen inspiratie, te vroeg moeten opstaan, me zitten opjagen omdat die bus er niet door kwam, en zo ben jij er het slachtoffer van...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: