maandag, juni 02, 2008

nr 850

't Is niet te geloven, we zitten aan de 850° blog !
En als ik kijk naar mijn tellerke, dan stijgt het aantal lezers ook ! Vooral in Nederland !
Het gekke is dat veel van die bezoekers niet echt naar mijn blog komen, maar op basis van het opzoeken van bepaalde woorden of begrippen... en dan merk ik dat sommige blijkbaar wat blijven komen.
Wellicht omdat heel wat bloggers zich heel eng houden aan bepaalde onderwerpen, en dan kun je wellicht op zo'n blog wel eens wat info vinden die je niet steeds op een gewone site of in wikipedia vindt...
Nu mijn titel verraadt al dat ik niet van plan was en ben om op een item te blijven doorboren... Ik hou van afwisseling, en hou ervan de dingen die mij die dag zijn opgevallen, in positieve of in negatieve zin, met u te delen. Bovendien vertel ik ook nog wat over ons gezinnetje, in de bredere zin van het woord, zowel over ons verleden als over het heden.
Vandaag zijn we dus eerst boodschappen gaan doen, naar Auchan te Leers. De meeste mensen die ik ken gaan veeleer naar Roncq, maar ik prefereer Leers. De winkel is er even groot, en het is er, en dat is mijn reden, veel rustiger. Ik ben ooit één keer naar Roncq geweest, en was geschrokken van het agressieve gedrag daar op de parking. In Leers heb ik dat nog nooit gemerkt. Vandaar dat ik Leers prefereer.
Leers is eerder een dorp, terwijl je in Roncq veeleer in het grote stadsareaal zit, vandaar wellicht dat de mensen in Leers rustiger zijn ?
Vanmorgen was het er zelfs zeer kalm, we stonden amper 10 meter van de hoofdingang. We deden er onze gewone boodschappen, en dat maakt dat we daar niet veel verloren lopen, en vlug alles hebben wat we nodig hebben.
Gelukkig maar, want onder de weg was het wat anders ! De kilometers lange omweg rond Avelgem was er niet meer, maar we stonden verschillende keren voor het rode licht aan werken. Op een plaats duurde het behoorlijk lang vooraleer het bij ons groen werd, en dat ergert mij normaal niet, maar wel als je daar heel den tijd staat te staan, zonder dat er ook maar een auto van uit de tegenover liggende kant komt... Je hebt meteen het gevoel dat ze het alleen doen om je te pesten hé !
Ik weet niet hoelang wij al naar Leers gaan, maar het is al lang ! Al van ver voor ik ziek geworden ben... minstens 15 jaar al ! De eerste keer had ik op de computer mijn weg laten afdrukken tot in Leers Nord, want Frankrijk zat toen nog niet op mijn pakketje met wegeninformatie. Ik had de kortste weg gevraagd, en rijd nu nog steeds op die korte maar niet zo snelle weg ! Gelukkig zijn er maar twee dorpen waar er zone 30 is, en natuurlijk ook een stukje in Leers zelf. Maar in ieder dorp is het nu 50 km per uur geblazen...snel gaat dat niet. Maar gelukkig is de tijd van ons, we moeten ons nu niet meer opjagen. Ik hou mij nogal secuur aan de snelheid, als ik eens te vlug zou rijden, dan zal het wellicht zijn omdat ik in het oerwoud van verkeertekens op onze wegen er ééntje heb gemist. Ik rij nu bijna 40 jaar, en heb nog maar een proces gekregen, en ik ben er nog steeds van overtuigd dat het er in feite geen mocht zijn ! Maar jan je krijgt zo'n proces meer dan een maand na de feiten, geen kans dus dat je je nog kunt verdedigen !

Dat wil niet zeggen dat ik vrij van zonden ben, want ik stel soms vast dat ik een bord niet heb gezien... Dat is normaal, want op onze belgische wegen staan er tegenwoordig zo veel van die dingen, soms zelfs die elkaar tegenspreken, dat het echt verwarrend is, en dat je er inderdaad niet meer op let dat er plots een ander tussen staat. Neem de weg van Beerlegem naar Merelbeke, daar staat op ieder hoek en hoekje een bord van 70km/uur, en plots is er een plaatsje waar er een bord van 50 staat. Ik weet dat er op die baan zo iets is, en toch heb ik soms nog voor dat ik slechts zie dat ik op de plaats van 50 km/uur ben, omdat er iets verder een verkeersdrempel ligt... Ik heb daarover ooit een brief naar de minister geschreven, die dan aan het pleiten was voor een duidelijker systeem, in de zin van gewone baan 70, dorpskom 50, schoolomgeving 30, grote weg 90 en autosnelweg 120 km/uur. Ik gaf hem daarin volledig gelijk, het zou inderdaad iets eenvoudiger zijn...Iets, omdat je in België ook geen rode draad hebt wat nu bebouwde kom is en wat niet... Ik woon aan de buitenkant van een woonwijk, de straat waar ik woon is 60 km/uur, maar in de wijk zelf, waar veel kinderen zijn en spelen, daar is er géén snelheidsbeperking ! In tegenstelling daarmee kan ik u stukken tonen waar je slechts één of twee huizen kunt zien staan, en daar is het dan wel bebouwde kom ???? Logica en de belgische wetgevers, zowel plaatselijk of op een groter échelon, dat is een curiosum !

In Haute Auvergne, in la douce France, zag ik nog kinderen midden op de straat spelen, van de kleinsten tot de grootsten waren er zo zwart als duvelkes, maar je zag en hoorde dat het kinderen waren die nog leefden in wat wij al dertig jaar niet meer kenden... Het zal uiteraard ook in de steden van Frankrijk niet meer zo zijn, maar ik was daar jaloers, ik zag in mijn gedachten daar onze kinderen ravotten, weg van alle verkeer, gewoon kind zijn !

de boerekinderen in de klas, een kar die ratelt op de keien...hoor je het liedje nog van sonneveld, en nu nog eens dunnetjes overgedaan door een zangeres? Waar is de tijd ?

Och, niet meer voor me zelf, ik heb mijn jeugd, mijn spel en vertier gehad, maar voor de kinderen van vandaag, wou ik dat de tijd had blijven stil staan... Nu kunnen de kinderen niet op straat, zeker niet spelen, bovendien heerst er een psychose van Dutroux en Fourniret en consorten, en ondertussen kweekt men kinderen die nooit kind konden zijn...

En wat is de volgende stap ?

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: