maandag, juni 23, 2008

Grote cavantie...

Vanmorgen speciaal moeten opstaan om Ewoud binnen te laten... Voor hem is de grote cavantie, pardon vacantie alvast halvelings begonnen... Hij moet nog één keer acte de présence geven om te horen hoe goed of hoe slecht hij gepresteerd heeft... Ondertussen hoor ik niets anders dan het vervelende lawaai van die belabberde tekenfilmfiguurtjes op nickelodeon of cartoonnet... Ik moet eerlijk zijn, soms kijk ik er ook wel eens naar, maar alleen als het nog van die oude zijn, van die echt mooi getekende, en niet van die bizarre gekke levende sponsen en diergelijke... Geef mij maar een Tom and Jerry of iets in die genre, dan kijk ik ook wel eens, en zit ik soms te lachen met de idiote dingen, maar veeleer zit ik de enorme tekenprestatie te bewonderen... Nu zijn het (meestal) van die surrealistische dingen, die me doen denken aan een schilderij van Picasso die plots tot leven is gekomen in een verkeerde context.
Ze hebben nu nochtans veel meer middelen om tot grootse animatiefilms te komen, dank zij de kwampjoeter, en ik denk hier heus niet alleen aan Toy story en zo, ook het feit dat het tekenen veel minder arbeidsintensief is geworden door deze moderne technieken, schept nieuwe mogelijkheiden, die door sommigen op een grandioze manier wordt ingevuld.
Deze nieuwe manieren van tekenen vind je trouwens niet alleen in de tekenfilms, ik heb een illustrator leren kennen, die voor zijn boekenillustraties ook steevast met de computer zijn tekeningen bewerkt en afwerkt, en ik moet toegeven, het resultaat is schitterend. Je moet maar eens kijken op de website van "Vlaamse illustratoren", daar vind je echt prachtige dingen!

Gisteren hebben wij - gelukkig- niets van het aangekondigde onweer gezien, nadien hoorden we dat het in Nederland was terecht gekomen... Het kan gek klinken, maar mijne berg (amper 98 meter hoog) heeft op een of andere manier een microklimaat ! Ik heb je al verteld dat wij hier regelmatig in de mist zitten, terwij het in Oudenaarde (beneden de berg) helemaal niet mistig is, maar ook onweders houden op een of andere manier rekening met onze bobbel in het landschap... Ofwel hangt het onweer hier vast en blijft het hier veel langer lelijk doen, ofwel raakt het precies niet omhoog, en draait het hier netjes rond. Ik weet, het lijkt ongelooflijk, maar in de jaren dat we hier wonen, hebben we deze fenomenen al menig keer kunnen waarnemen! Bovendien kun je het ook vaststellen aan de plantengroei ! Beneden, in het dorp bloeien en groeien de planten altijd een stuk vroeger dan hier, en dat komt omdat ze daar op de helling meer zon vangen en minder koude wind, dan wij hier boven. Wij voelen het niet, maar de planten blijkbaar wel ! De blauwe regen bij boer Jan bloeit altijd zeker drie weken, veertien dagen vroeger dan de mijne, om maar één voorbeeld te noemen.

Momenteel schijnt de zon, maar er is wat wind, en warm is het niet. Nu, als het droog blijft is het mij allang wellekes... Hopelijk ook morgen, dan kan ik weer gaan vissen.

Gisteren, ik weet de aanleiding niet meer, zat ik met Anny te babbelen over Georgine, of Georgette? de vrouw die, toen ik nog klein was, met vis kwam leuren in onze wijk. Ik zie ze nog voor me, duwend aan de grote platte steekkar, met vis. Het was een van die vrouwen die maar aan twee ziektes kon lijden, de vel en de beenziekte, want veel meer hing er niet aan... Het was een van die taaie mensjes, zo van die mensen die de indruk geven uit leder gemaakt te zijn.
Ik herinner me één keer, dat ze bij ons binnen in huis kwam, en haar kar kar liet wezen... Het was bij een echte wolkbreuk, en ons moeder riep haar binnen, omdat het echt niet te doen was er in te blijven. Het mens kwam juist intijds binnen om te zien hoe het gietijzeren deksel van onze waterput (die onder de keukenvloer zat), omhoog kwam onder druk van het toestromende water, en heel de keuken en de gang onder water kwam te staan... Ik moet nog héél klein geweest zijn, want blijkbaar woonden we dan nog in de keuken, en toen ik iets ouder was, zijn we, op doktersvoorschrift notabene, naar de woonkamer verhuisd... (Daar was de vloer een plankenvloer, en zat er geen kille regenput onder, wat beter zou zijn voor mijn gezondheid...) Ik meen me ook te herinneren dat er vis uit de kar gespoeld was die keer, maar het is zoooo lang geleden, dat dit allemaal wel wat wazig is. Het enige dat ik mij heel scherp herinner is die wolkbreuk, het overstromende water van de regenput en dat Georgine die keer binnen was gekomen voor de regen... Gek, hoe sommige dingen in je geheugen lijken gebrand te zijn, en andere niet... Weet je dat dit eigenlijk niet correct is ? Men plant nu bij de behandeling van bepaalde ziektes al een soort electroden in de hersenen van de mens. Dit is te vergelijken met een pacemaker voor het hart, maar dan in de hersenen. Men brengt een "stroomdraadje" daar waar het euvel zit, en kan door electrostimulatie het letsel corrigeren... (bv bij Altzheimer, Parkinson en degelijke dingen). Dit is echter een zéér secuur werk, en bij één millimeter verschil kan men al heel andere effecten bekomen... Zo heeft men per ongeluk ontdekt dat een man na het inbrengen van zo'n draadje, plots alles van meer dan 30 jaar terug kon herinneren, tot in de kleinste details... Dus, op een of andere manier zitten waarschijnlijk ook bij mij nog de details van die dag van de wolkbreuk in mijn geheugen, maar kan ik het gewoon niet meer terugvinden op mijn eigen "harde schijf". Bizar allemaal, en je stelt je onmiddellijk de vraag waar we allemaal naartoe gaan met de wetenschap...
Men is inderdaad al lang tot de vaststelling gekomen dat alles wat wij doen door electrische impulsen wordt veroorzaakt... Als ik nu typ, dan is dat voor iedere aanslag een kleine impuls die mijn vingers op de juiste toetsen doen drukken... Maar het gaat veel verder, men heeft ondervonden dat onze gemoedsstemmingen te maken hebben met golven, dus familie van radiogolven, lichtgolven, microgolven en noem maar op... Bovendien is het zo dat zich welgevoelen een ander golfpatroon heeft dan zich kwaad maken, dan ongerust zijn, dan haten en noem maar op. Deze golven zouden thuishoren in de ELFgolven, extra lage frequentie golven, die als een van de eigenaardigheden, de snelheid van het licht benaderen.
Nu zijn er heel sterke vermoedens dat het amerikaanse leger aan het experimenteren is met het uitzenden van die golven ! Het militair belang is vlug vastgesteld ! Stel dat je naar de vijand golven zend die hen allemaal doen overschakelen op welwillendheid en lome berusting, dan kun je wandelend dat land veroveren, op voorwaarde dat je je eigen mensen kunt beschermen tegen die golven... Wat gaan we nog allemaal meemaken ?
Als student leerde ik al over de verborgen verleiders, het aanbrengen van reclameboodschappen op een voor het oog onzichtbare manier, maar blijkbaar voor de geest wel zichtbaar. Men kijkt naar een film, en in de film stopt men telkens, iedere minuut, één beeldje tussen de beelden van de film. Met het oog zien we dat niet bewust, maar in de pauze is plots iedereen enorm belust op een frisco die aangeprezen werd in dat ene beeldje...
Nu gaan ze dus nog een (grote) stap verder, ze wijzigen uw gemoedstoestand !
Kun je je voorstellen dat men dat toepast bij iedere tv-uitzending over een presidentskandidaat, zodat het gevoelen van welbehagen gebonden lijkt aan die kandidaat... Wat rest er dan nog van de veel geprezen vrijheid ???

Ik weet het niet meer, ik kan alleen nog maar pogen zoveel mogelijk te weten, om zo verwittigd mogelijk te zijn, zo alert mogelijk, maar zal dat nog baten als ze onze geest rechtstreeks infiltreren ???

Heb ik je bang gemaakt ? Dat is de bedoeling! Laten we op zijn minst alert zijn !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: