zondag, juni 22, 2008

en nadien? Giftig ???

Uit een studie in Nederland bleek dat groenten en fruit abnormaal weinig vitaminen bevatten, om niet te zeggen geen... Na een groot onderzoek bleek dat het massaal injecteren van mest in de grond de oorzaak te zijn.
Leuk !
Heel leuk !
En wij maar de regels van de voedingwijzer angstvallig volgen, fruit en groente eten om gezond te blijven, en in feite het equivalent van water in slikken...
Toch denk ik dat niet alleen de onder druk ingespoten mest de enige oorzaak is, ik vermoed dat het feit dat het water onvoldoende in de bodem in kan dringen, mede veroorzaakt dat de bodemlaag in werkelijkheid "uitgespoeld" wordt door de steeds vlugger wegspoelende regen, met als gevolg dat de voedingsstoffen ook uit de bodem verdwijnen.
Wetende dat in ons drinkwater steeds meer stoffen zitten die er niet uit kunnen verwijderd worden omdat ze niet behoren tot de "normale" vervuiling van het water, namelijk hormonen en residuen van medicamenten, zaken die ons lichaam vergiftigen, en die alleen dank zij een goed onderhouden van het lichaam min of meer kunnen geneutraliseerd worden, met gezond eten (!!), dan weten we waaraan we bezig zijn...
We zijn langzaam onszelf aan het ondermijnen... De toenemende aantallen van astmapatiënten, autisten, ADHD, altzheimer en dergelijke zijn geen toeval meer ! Ook het feit dat er steeds meer kunstamtig moet gewerkt worden om nog tot normale bevruchting te komen wijst ergens in die richting... en het betreft hier niet alleen de mensheid! Als het inderdaad komt door het water met al zijn residu's van hormonen en consorten, dan komt dat ook terecht in plant èn dier ! Wat daar de gevolgen zullen van zijn ? Ook toenemende onvruchtbaarheid ? Of juist het tegenovergestelde ? (Kijk eens hoeveel meerlingen er nu bij de schapen geboren worden in verhouding met vroeger ?) Maar ook stelt zich de vraag of melk, kaas, boter, vlees nog te vertrouwen zijn of zullen zijn !
En als we geen voeding meer vinden in vis, vlees, dierlijke producten en in de plantaardige, wat rest ons dan nog ? Kunstmatig bereidde voedingsstoffen??
Waar zijn we mee bezig ?
Vroeger voerde de boer boer het geteerde mest van de koeien en het paard op het veld, en dat was het. De werkman goot jaarlijks het gier uit zijn eigen beerput op zijn stukje groentenhof. Er was dan nog geen sprake van hormonen (de pil om de grootste boosdoener in deze te roemen) en ook geen sprake van onder druk inspuiten. De velden werden nog niet samengeperst door de enorme machines om het te werken, er werd nog niet massaal en ontelbare keren gespoten, en op de velden zag je tussen het graan papavers, korenbloemen en kamille staan. Ieder korenhalm werd zorgvuldig vergaard en in schoven gezet op het veld en nadien op het hof gedorst. Daar waren dan meteen de eerste, de voorlopers van de grote mastodonten die nu de velden volledig in elkaar pressen tot een dode inerte massa... In de gebruikte mest zaten massaal wormen, die in het veld verder hun nuttig werk verrichtten van het mul en rul maken van de bodem, zodat lucht in de bodem kon komen en zo de voeding veel efficiënter bij de veel steviger wortels van de planten kon komen.

Maar dat is allemaal verleden tijd. Nu moet het veld op één nacht (wat doen de boeren bij dage?)volledig en heel diep omgeploegd worden...Heel diep, want ergens weet de boer wel dat er ook lucht in de bodem moet kunnen om tot gezonde planten te komen, maar de normale teeltlaag wordt op die manier diep in de bodem gewerkt. Steeds meer zie ik velden waarop groenbemesters gekweekt worden, in de hoop de bodem weer wat te verlichten, maar ze beseffen niet dat dit niet kan als je het te diep inploegt, en het bovendien dan nog met massaal gewicht van alle lucht en watertoevoer afsnijdt...

Ik ben geen boer, ga ook niet in over stielkennis, wat ik vertel is wat het gezonde verstand mij vertelt, en wat ik afleid uit die verdoemde feiten... geen vitaminen, gif, hormonen... Is het geen hoog tijd dat we wakker worden ???

Ik vind het verschrikkelijk dat men nu alle winst van de landbouwprodukten doet toekomen aan de distributie in plaats van aan de werker, de boer, idem bij de visserij... Maar misschien moeten zij ook weer op mensenmaat produceren, één met de natuur ?

... tot baat van iedereen...

Waar is de tijd dat ik met Sille (Marcel zaliger) en Dreten en vader Henri een wei manueel ontdeden van de massaal voorkomende boterbloemen... Nadien werd het veld dan gekalkt om wat minder zure grond te zijn, en dus minder boterbloemen voort te brengen... Maar er werd geen scheikunde gebruikt ! Henri stak de boterbloemen één voor één met de hand uit, en wij verzamelden ze en wierpen ze op de kar om weg te voeren... Nu steekt men daar de tijd niet meer in, men neemt een of ander gift, en sproeit de boterbloemen dood...Wat dat gift nog allemaal doodt, dat is toch bijzaak ?

Och, ik weet het wel, in de ouden tijd was niet alles beter, nee, bijna integendeel, en toen de sproeistoffen er aan kwamen, werden ze nog veel rigoureuzer gebruikt dan nu, nu is men al iets voorzichtiger geworden dan toen in de eerste begintijd... Denk maar eens aan de ddt... Maar als ik dat noem, dan denk ik er ook aan dat men momenteel dat middel grootschalig aan het gebruiken is in de ontwikkelingslanden... en dan voel ik niet alleen angst, maar vooral woede, omdat men nu heel bewust, wetens en willens de natuur en de mens aan het vergiftigen is! In de begintijd kon men spreken van onwetendheid, nu is het een bewust kwaad !

Ik ga er niet blijven over doorgaan, ik kan het maar een zeggen, een schrijven in mijn onnozel blogske, en hopen dat het bewustzijn toch bij enkele begint wakker te worden, en besmettelijk blijkt...

En ondertussen? Proberen er van te maken wat een oude dikke onmachtige man er maarvan maken kan... Mijn ziel in lijdzaamheid bezitten en en vrezen voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen...

Nog nooit is het kind zo (te?) beschermd geweest als nu. Nooit eerder was de schrik voor het welzijn van de kinderen zo hoog als nu. De kinderen worden er - lijkt mij - een beetje door versmacht... en te zelfdertijd is een kin nog nooit zo erg het slachtoffer geweest van een onverdraagzame, kindonvriendelijke wereld... Een kind mag en kan niet meer op straat spelen, het kind kan en mag niet meer praten met een vreemde, het kind kan en mag niet meer alleen in de bossen spelen, op de bomen klimmen, stekelbaarsjes vangen en noem maar op... Het kind MOET cocoonen, er is geen andere optie... Het kind moet een mini-volwassene zijn.

Hoe lang is het geleden dat je nog een kind zag thuiskomen, onder de modder, met blozende kaken en pretoogjes ? Allee, ik ga me beperken, met blozende kaken van het spelen, lopen en ravotten ?

Maar je hebt gelijk, het is geen wereld meer voor een kind... het ligt er vol gift en de mensen deugen niet meer... Of is dat overdreven, en is er misschien toch nog een plaatsje voor het kind ? Waarom geef je hem dat dan niet?

Gisteren hoorde ik dat er een kleine bezig was de fietsen van de tweeling kapot te stampen... Wij waren in onze tijd heus geen brave doetjes, maar dat waren dingen die nooit bij ons zouden opkomen, dat hoorde niet... Maar ja, als je spel er in bestaat op de pc je vijanden zo vlug mogelijk naar de andere wereld te helpen, lijkt dat dan niet allemaal binnen de nieuwe norm ?

Nu voert men actie tegen het pesten, maar te zelfdertijd creëren ze alle voorwaarden om te kunnen pesten, want de gepeste mag zich niet meer verdedigen, want dat is geweld, én dat is pas echt verkeerd... Dat het geweld uitgelokt is door het verkeerde van het systeem, dat dringt bij de "opvoeders" maar niet door ...
Ik ga stoppen, het lijkt wel dat ik overloop van ergernissen, maar veeleer is het heimwee

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: