zaterdag, mei 10, 2008

oef!

Eerste dag zonder antibiotica ! Hopelijk stopt nu ook de diarree en vooral de jeuk !
Vannacht weer bijna niet geslapen.
Op de rommelmarkt een wandelstok gevonden, een vogelkop als handvat... Ik moet ne keer mijn stokken tellen, ik denk dat ik al bijna aan 100 ben... Meestal zie je er dat je al hebt, en tegenwoordig ook nogal een van die stokken uit China, daar maken ze nu wandelstokken in serie. Sommige zijn mooi, maar vele zijn nogal kitcherig... In die reeksen zou je kunnen blijven kopen, en dat is niet mijn bedoeling, van die stokken heb ik er enkele typische, en daarmee uit. Voor mij zijn wandelstokken echte wandelstokken, die echt dienen om mee te stappen. En liefst de oude, die ook wat antikwarisch zijn, en niet te duur, want veel geef ik niet uit.

Het was heet in de straten... normaliter kan ik heel goed tegen de warmte, maar nu met die pillen en al de gevolgen er van... een beetje te warm voor mijn huidige gestel.

Ik heb geen beetje inspiratie... ik denk dat het geen lange blog zal worden. Ik heb tekort aan nachtrust.

Toen ik moest stoppen voor een rood licht, stopte er een auto juist achter mij, en daarin zat naast de chauffeur een kind met een verband over beide ogen... Ik weet niet wat het zou kunnen zijn, maar het toont zo eindelijk wreed, een kind die volledig "geblindeerd" in de auto zit... We moesten nogal kort stoppen, en ik denk dan aan wat zo'n kind voelt als de wagen plots in de remmen en gaat, en hij of zij dus vooruit vliegt tot de riemen hem afremmen... Het moet een vervaarlijke wereld zijn !

Heb ondertussen ook mijn bijdrage betaald aan de staatsbegroting, zodat ze er nog maar eens mee kunnen smossen... Want nu brandstof in je auto doen, dat is toch zuiver belasting betalen hé ! Heb je ook al dat mailtje gekregen die er op wijst dat we de brandstof moeten kopen in dollars, en dat door het feit dat onze euro zo sterk is, wij in feite momenteel veel goedkopere brandstof hebben dan een à twee jaar geleden ??? Wie steekt dan die meerkost in zijn zakken ? Dezelfde idioten die nu bezig zijn over BHV.... Ik zie geen enkel probleem om gewoon het advies van de raad van State te volgen... Ik snap niet waarom ze daarover liggen te memmen ! de zievereirs !
En het gekste is nog, als je luistert naar die mannen, dan lijkt dat een immens moeilijk dossier, terwijl het poepsimpel is ! Maar ja, er hangen stemmen vanaf, en daarover gaat het dus in feite !

Nu ja, bijna alle problemen over de taalkwesties zijn, als je ze ontdoet van alle tierlantijntjes, eigenlijk de moeite niet om daar al dat spel over te maken. Maar ja, de postjes zijn dik (heel dik) betaald, en die aan de pot zit, die heeft ook de kraan in handen, en kan alles wijd open zetten...Zolang de geldstroom ook naar zijn zakken loopt, is alles in orde !

Misschien omdat ik hier zowat op de taalgrens woon, dat ik niet zie waarom ik plots zou moeten boel zoeken met mijn "buren"...
Voila, t is te warm, k ben te moe...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: