maandag, mei 05, 2008

leuke pillen, leuk !

Je hebt er géén gedacht van !
Eergisteren had ik al wat jeuk gevoeld, maar er niet speciaal op gelet, iedereen heeft al eens jeuk hé...Maar tegen gisterenavond stond heel mijne rug in vuur en vlam, gloeien en kloppen en bonken, mijn vel is precies drie keer zo dik als anders (mijn alertheid zal ook naar de knoppen zijn met dat dik vel !)bloedrood en jeuken... Vannacht geen oog dicht gedaan, drie keer opgestaan om te gaan zitten... en de rest liggen keren, liggen draaien, mijne rug proberen te wrijven op de lakens, boek zitten lezen... Tot grote ambiance van mijne wederhelft, die er dan ook nog uit moest om 7 uur om de tweeling op de schoolbus te zetten... Maar ik was tegen dan al op, had al koffie gezet... Anny boos omdat ik zo vroeg op was...Maar het is niet te doen.
Vanmorgen vroeg de dokter uit zijn bed gebeld (na dat lang weekend zal hij wel uitgeslapen zijn) en uitleg gegeven van mijn problemen... Ik mag nog niet stoppen met antibiotica, maar hij zal mij andere voorschrijven.... Wat zal ik daarvan krijgen????
Bovendien was ik niet gerust, ons moeder was er bijna een aan van een allergische reactie op antibiotica ! Ik zou dat zo'n stomme manier van gaan hebben gevonden ! van een pilleke ! nu ja pil, want 't zijn grote dikke, slechtsmakende dingen !
addendum: niet alleen slechtsmakend maar slechtmakend ook nog !
leuke pillen...
Dus ik moet nu nog eens naar de dokter, om een voorschrift voor ander vergift. Leuk, ik kan me niet houden van lachen.

Als Anny pillen krijgt leest ze altijd de bijsluiter, ik nooit ! Als ik het wel lees, dan krijg ik de kriebels van al die mogelijke bijverschijnselen ! Zijn al die farmacologen nu echt niet is staat om medicamenten te maken in plaats van atoombommen? Er zit in mijn neus een soort daar niet thuishorende beestjes, maar al de andere mogen er rustig blijven zitten...Maar nee, ze gooien meteen alles maar dood ! Een beetje zoals de paus die op de vraag van een ridder "Hoe weten wij wie ketter is en wie niet?" antwoordde " Sla ze allemaal de kop af, de goeden zullen het paradijs binnengaan..."

Gisteren luisterde ik dan ook nog eens naar een filmpje van een uitzending van de nederlandse tv over de misbruiken van de farmacologische industrie... Dat was precies op tijd om me heel om zeep te helpen ! Hoe ze via reclame-uitzendingen op tv en radio, de mensen een niet bestaande ziekte aanpraten... want ze hebben daarvoor een medicament ontwikkeld (Medicament ? voor een niet bestaande ziekte ???)... Een voorbeeld dat ze gaven was een oproep of je ook al eens in je werkzaamheden gestoord was door een plotse aandrang tot wateren... Natuurlijk, iedereen heeft dat wel eens voor... Dat is geen ziekte, dat is een heel natuurlijk fenomeen! Maar ze hebben er een pil voor ! Dus maken ze er een ziekte voor !
Waar zijn we mee bezig ?????????????????????
't Is om er de kramp van te krijgen !

Dokters (liefst gerenommeerde !) worden dikke sommen betaald om hun naam onder artikels te zetten, die dan gepresenteerd worden als medische studie... Bij navraag wisten de betrokken specialisten niet wat er precies in hun artikel stond...
Bij onderzoeken (?) worden dokters betaald per goed resultaat, we zagen een dokter (verborgen camera) die een cliënt zijn ja in een nee deed veranderen... kassa kassa.... Dan krijgt een mens bobbels en jeuk !!

Ja, het was een nederlands programma, maar denk je echt dat het hier anders gaat ? Geloof je echt nog in sinterklaas ? Mijn oude huisdokter, ondertussen ook al dood en begraven, vertelde mij ooit dat er in oudenaarde twee specialisten rondreden in auto's betaald door een bepaald margarinemerk... Dat is nog een stapke verder dan over echte (?) medicamenten te spreken hé !

Ik heb tegen mijn huisdokter gezegd dat we moesten overgaan naar het systeem van de chinese keizers... Hij keek me aan met grote vraagtekens in zijn ogen, en ik legde hem uit dat die dokters alleen betaald werden als hun patiënten gezond waren... bij ziekte, geen betaling meer ! Geef toe, nu is de bekoring groot om de klandizie vast te houden hé ! Hoe langer ze moeten komen, hoe meer het kaske rinkelt.

Hij kon er niet echt mee lachen. Gelukkig weet hij wie ik ben, en weet hij ook dat ik er alles uitflap. Ik hou er niet van dat men de waarheid altijd maar verdoezelt ! Is het erg, dan is het erg, beter dat je het weet, dan kun je tenminste de nodige stappen doen. Oh ja, ik zou zeker in de put zitten als ik zo'n bericht kreeg, zoals we in de put zaten toen ze ons "voorbereidden" op het sterven van onze zoon Koen... Maar aan de andere kant, je kunt je ook wat "opbouwen" tegen de ergste slag!

Het veld voor ons raam is vannacht (!) volledig geploegd. De dikke natglimmende schellen leem liggen te blinken in de zon. Ik ben benieuwd wie het nu zal huren, en wat die zal aanplanten ! Hopelijk geen maïs ! (En ook geen metershoge zonnebloemen - met die rage van biobrandstoffen kun je nooit weten hé ) Maar de kostprijs van het graan zal hopelijk veel boeren lokken om over te gaan tot het telen van tarwe en zo. Tarwe, omdat we hier de juiste grond hebben voor dat graan !

Ik ga stoppen, ik moet naar de dokter om een ander voorschrift...
tot de volgende ?............................ zonder jeuk als 't kan ....................................................

Geen opmerkingen: