maandag, mei 26, 2008

Houding !

Vannacht bijna niet geslapen, ik had verrekt veel pijn in mijn rug. Anny sliep ook bijna niet, zij had buikkrampen. (Dus kon ik niet eens veel lezen...)
Vanmorgen uit mijn bed gekropen, me gaan wassen, en dan dacht ik: "Zou ik het riskeren om mijn oefeningen te doen ? Ik heb al zo veel pijn..." Ik besliste van wel, en begon - heel voorzichtig - wat te turnen (Nu ja, stel er u niet te veel van voor hé!)...
Mijn laatste oefening is ook zowat de voornaamste, en er werd mij op gewezen door mijn huisdokter... Het is heel simpel om uit te leggen, maar het is (voor mij) niet zo eenvoudig. Je gaat gewoon tegen de deurpost staan, zodat je de deurlijst netjes in de holte van je ruggegraat hebt.
Je staat rechtop, iets geleund tegen de deurlijst. Dan breng je, door het kantelen van je bekken, je rug volledig tegen de deurlijst aan. Klinkt moeilijk... Als je gewoon tegen de deurlijst staat, zul je wellicht, zoals de meeste mensen, vast kunnen stellen (voel maar eens!) dat er op de plaats van je lenden een holte in je ruglijn is. Je moet deze holte rechtduwen, door het kantelen van je bekken. Je zult vaststellen dat dit niet zo eenvoudig is, maar je zult ook begrijpen dat het voor je rug veel interessanter is om zo te staan, dan met die boog er in.
Let op, probeer dit te doen met je bekken alleen, probeer zo weinig mogelijk je benen te gebruiken om dit effect te bekomen. Gaat dit niet anders, dan met gebruik van je benen, probeer dan je rug tegen de deurlijst te houden terwijl je je benen terug in een zo normaal mogelijke positie brengt.
Als je wat oefent op je buikspieren (bv op je rug liggend je beide benen gestrekt opheffen tot 45 ° en dat een tijdje volhouden) en op je rugspieren door die oefening aan de deurlijst, dan zul je zien dat je je houding verbetert, dat je minder vlug vermoeit bent, en dat je er (ook al is dat bijzaak) blijkbaar slanker uitziet... (Ik ben geen gram kwijt, maar kreeg al verschillende opmerkingen dat ik zoveel vermagerd ben!).
Vermits iedereen wel eens last heeft van zijn rug, lijkt het mij de moeite je deze tip mee te geven, het helpt echt, en het is niet alleen helpend bij pijn, het is ook en vooral preventief ! Doen dus !
Ik heb nu bijna geen pijn meer ! Wünderbar !
Dit was de raad van tante Kaat.

Ik heb iets van een slang. Vooral mijn armen. Ik ben aan het vervellen... Mijn vissen heeft er voor gezorgd dat ik wat verbrand en verbruind ben, en nu pelt dat af... Onder dat pelleke ben ik nog even bruin als waar dat pelleke er nog aanhangt. Maar het ziet er niet uit !

De kuikentjes zijn er er ! 6 (zes) stuks ! Eén witje, twee goudpatrijs, twee zwart met halskleur, nog niet te zien of het goud- of zilverhalzen worden, en ééntje pikzwart ! Hopelijk groeien ze nu allemaal heel goed op, en zijn er veel hennetjes onder ! Want hanen heb ik altijd te veel.
Het grootste gevaar komt nu van de kat van Veerle ! Dat beest zat gisteren rustig in het kippenhok te kijken naar de kuikentjes (die zitten voorlopig nog afgescheiden van de rest, en de kat kon er niet zo maar bij, daarvoor moet hij in een kleiner hok binnendringen, en daar zit ook de kloek bij... en een kloek pak je niet zo maar aan... Dat weet de kat wellicht ook wel. We hebben nu de afsluiting volledig gemaakt, zodat de kat zelfs niet meer in het hok kan binnendringen. Maar vermits het kattebeest al met mereljongen thuis kwam, zou hij wellicht ook een kuikentje niet versmaden. (Je had eens moeten zien wat die kat afgezien heeft van de tweeling, omdat hij een vogeltje had gepakt !!!)

Ik heb bij mijn linde de onderste takken verwijderd, met wat pijn in het hart, maar ja, het voetpad was niet meer begaanbaar... Nu is het weer aan het regenen, en de takken blijven, ondanks het gewicht van de nattigheid op een aanvaardbare hoogte hangen. Hopelijk is het goede weer weer niet voorbij voor gans de zomer ! (zoals vorig jaar)

Ik moet dringend een paaltje halen om langs mijn meidoorn te zetten, het boompje gaat voortdurend scheef hangen onder de wind. Dat is natuurlijk omdat ik alleen de bovenste takken heb laten groeien, om een bolvormig kroontje te krijgen... Mocht er een ferme windruk komen, het zou wellicht kunnen afkraken, en dat is niet de bedoeling !

Vannamiddag weer op ziekenbezoek... Het hospitaal van Oudenaarde is volledig in heropbouw! Waar tanteke ligt zijn de kamer al vooledig gemaakt, ultra-modern, de bedden zijn futuristisch, alles werkt met knopjes, je kunt met één vingerdruk gaan rechtopzitten of volledig neerliggen, je kun je voeten wat hoger brengen, enfin je het van het ! Ook de inrichting van de kasten, toilet en dergelijke is weer volledig vernieuwd en heel modern en doelmatig ! Het was hoogtijd, want het was een ouderwetse en niet meer aangepaste boel. Nu zal het dus heel modern zijn ! Om u een voorbeeldje te geven, zodra de zon op de ramen komt, zakt automatisch een zonnewering naar beneden... Knap werk !

Eén ding is er nog oud... Als je binnenkomt zit in de receptie niets dan oudere dametjes. Heel beleefd en efficiënt, maar tegenover het blitse van de desk... Het is mij opgevallen dat in Ronse het deskpersoneel ook bestaat uit oudere personeelsleden... Dat doet mij denken dat men de oudsten daar zet, omdat het lichter werk is dan op de afdelingen ???

Tante ligt daar dus, als een heel klein wezentje op dat grote moderne ziekenhuisbed... Wellicht zetten de verpleegsters haar na verzorging recht in bed, maar houdt ze dat niet lang uit, en zakt ze zijdelings weg, zodat ze dan in een bolletje, in foetushouding om het geleerd te zeggen, in dat bed ligt. Het is maar een heel klein stukje mens die daar nog ligt. Haar spekken zijn bijna op, ze zegt dat de anderen er regelmatig aan zitten... Het wondere is dat ze er echt van overtuigd is ook !

Ik ga stoppen voor vandaag, het regent...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: