woensdag, mei 14, 2008

Geloof ze niet !

Ondertussen al enkele jaren geleden, schreef een specialist mij morfine oor, een speciale vorm, die langzaam vrij kwam in het lichaam...Toen hij mijn verschrikte gezicht zag: Geen gevaar voor verslaving, geen ergere bijwerkingen dan andere verdovingsmiddelen, beter verdraagbaar enz enz

Geloof ze niet !
Er zijn bijwerkingen ! Bijwerkingen waar ik steeds meer schrik van kreeg. Om er maar één, die mij meest schrik aandeed, je krijgt waterophoping in je lichaam ! De hartspecialist noemde het wel ongevaarlijk, het heeft niets met je hart van doen het komt alleen van de morfine... Maar toen ik een paar maanden geleden plots zag dat het water niet meer alleen in mijn benen zat, maar ook in mijn vingers en handen, dan heb ik gezegd dat er iets moest gebeuren !
Ik heb internet afgezocht naar alternatieve middelen om de pijn te onderdrukken of te beheersen, en kwam uit op diverse methoden om het spierstelsel van rug en buik, stillekes, weer op te bouwen, en tot het aannemen van een betere houding met de Alexander methodiek... En ja, na korte tijd ondervond ik dat het werkelijk hielp... In samenspraak met de huisdokter liet ik één van mijn twee dagelijkse pillen vallen...Geen noemenswaardige problemen... Ik hield dat drie weken vol, en dan, nu één week geleden ook de tweede... Het moment was wellicht slecht gekozen, toen daar ook nog die vermaledijde antibiotica bij kwam, maar allee, doorbijten maar hé! Van de antibiotica had ik dus jeuk en wellicht ook de diarree (alhoewel, morfine is een stopmiddel, de ouderen zullen zich nog de druppeltjes laudanum op een suikerklontje herinneren, Het Middel tegen diarree in de jaren 50...) Maar dat ik bijna een week niet stil kon zitten, dat mijn voeten precies een komfoorke zouden zijn, met een inwendige gloed waar je geen soelaas tegen vindt, dat zou "zweven" in plaats van stappen en dergelijke dingen meer, dat had ik niet echt verwacht, het was toch niet verslavend ... Bullshit dus ! Geloof de vos niet als hij passie preekt en de specialist niet als hij zegt dat er geen erge nevenwerkingen en /of geen gewenning, en/of geen verslaving komt !!!
Nu begint het zich te stabiliseren, en voor het eerst heb ik weer een gewone slaapnacht gekend ! oef...................

VIS !!!! VISSSS!!!!
Gisteren zijn we dus gaan vissen in Wannegem ! Willy kwam ook mee !
Het was heel warm en heel zonnig (Ik ben momenteel aan het studeren voor kreeft, de kleur heb ik al)... Ik lag amper 10 seconden in, en ik zag mijn dobber al schokken en plots wegduiken, snok, niets... Dat weten we ook weeral, ze bijten nog niet echt gulzig, maar proeven eerst wat... Nieuwe made aan de haak, en een halve minuut later Bingo ! een mooie bliek !
Ik heb deze namiddag zeker 40 à 50 vissen en visjes gevangen ! Luc en Willy hadden ook regelmatig beet, maar veel minder dan ik op mijn stek ! Gek hoe dat gaat ! Als je om een of andere reden de vis bij je hebt, dan is er veel kans dat ze er ook blijft, en je vangt heel den tijd door, als ze er niet zit, dan krijg je te maken met toevallige voorbijzwemmers... en dat is heel wat minder... Ik heb al dikwijls het omgekeerde meegemaakt dan het gisteren het geval was, en dat Luc met de vis wegliep... Er is niets aan te doen ! We vissen met dezelfde maden, het zelfde materiaal en we "spijzen" met lokaas uit dezelfde doos... Soms zitten we maar twee meter uiteen, en toch heb je dat fenomeen... Ik ken de reden niet, maar het is plezanter als jij op de goede stek zit... Niet dat je de ander dat geluk niet jont, maar het is heerlijk de vis te verschalken, hem boven te krijgen, eventjes in de hand te houden en hem dan weer veilig in het water te zetten... Vissersgeluk... Er waren geen speciale vangsten, wat kleine karper, vooral veel bliek en ieder van ons ving één zeelt, de mijne was zeker niet groot te noemen... Wel leuk was dat pépé er 100 goudvissen opgestoken heeft, en we nu en dan een goudvisje vingen... Eén euro riep pépé dan !
Je moet Willy kennen, een brave man, maar een lawaaimaker van je welste, met hem is het nooit stil... Hij was al meteen aan het sakkeren toen ik vis ving en hij nog niets had gezien... Om hem te plagen riep ik iedere keer één, twéé, drie... tot ik de tel wat kwijt was door al zijn grommelende reacties en het gelach van Luc en mij, en dan zei alleen nog maar luid "Ja!"... Toen hij zijn eerste vis had stopte het gegrom wat, en was het alleen maar wat van "je moet niet niet schoon zijn om veel vis te vangen..." ik kaatste terug "dan moet jij er toc altijd verschrikkelijk veel vangen"...gegrom....en wij maar lachen...

Gisteren na het vissen, boel opkramen, en zoals gewoonlijk verrekken van de pijn na het opkramen... Blijkbaar maak je bij het demonteren van de hengel en het opwinden van de lijn en dergelijke veel bewegingen die mijn rug niet bevallen... en dan heb ik iedere keer pijn !! Maar het gaat over zodra ik een minuut of vijf zit... niet erg dus... Maar je voelt je zo ellendig als pépé dan met mijn visbak afkomt ! De man is dik in de tachtig ! en doet wat ik niet meer kan ! Om dood te vallen ! Als Luc dat doet, dan voelt dat niet zo scherp aan !

's Avond, ik was thuisgekomen rond 18 uur, wat eten, naar Sara kijken op tv, en dan ben ik naar mijn pc gekomen, luisterde met een half oor naar het nieuws, ondertussen kwam de tweeling hier, want Veerle en Fré moesten naar de bijeenkomst voor de lering...Volgend jaar zitten we met Plechtige communicantjes ! Na Familie gehoord te hebben terwijl ik aan het kompjoeteren was, ben ik steendood versleten naar mijn beddebak gekropen... en geslapen als een steen ! Viva de visserij ! Oh ja, eerst heb ik mijn rood laten insmeren door Anny... om het pieken wat te minderen....
Regent het bij jullie ook ? Hier is het al heel de morgen bezig ! Er is een wandeltocht bezig, die hier langskomt, en nu en dan zie ik van die grote plasticverpakkingen passeren met twee benen onder... Anderen vinden de regen heerlijk, en lopen in tshirt, nat of niet nat... Of hadden ze dat niet verwacht ? en lopen ze onvoorbereid ?
Die midweek-wandelingen zijn de wandelingen voor de gepensioneerden en de geprepensioneerden (de vut in nederland ) ... Je ziet meer grijze haren passeren dan andere. Ik heb wat weemoed als ik ze zie voorbijkomen...zonder mijn rug zou ik er wellicht tussen gelopen hebben, we waren ook lid van een wandelclub en fervente stappers...
Ik ga stoppen, en denk er aan ! Wees voorzichtig met de verklaringen van de dokters !!!!

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: