zondag, mei 11, 2008

bbq

Ik ben beschaamd over mijn blog van gisteren, maar ik was (ben) zooooo moe... Vannacht weer maar bij pozekes geslapen. Mijn voeten gloeiden van binnen, en mijn rug jeukt nog steeds. Anny zegt dat hij niet meer zo rood staat...Misschien komt het toch nog goed...
Gisterenavond viel ik twee, drie keer bijna in slaap aan de tv (pleit voor de programma's), maar toen ik vroeg naar mijn bedde trok, was het voldoende mij neer te leggen om niks geen slaap meer te vinden ! Om dood te vallen !

Enfin, ik ga er niet blijven over klappen, je weet het nu al lang genoeg. De kakkerij lijkt voorbij (maar ik heb dat al eens gezegd, en toen...)

Het grootste probleem is dat je van jeuk zo zenuwachtig wordt hé !

Ik heb een probleem, een reuzeprobleem !!! Vannacht hebben ze blijkbaar het noorden weggehaald ! Als ik hier aan mijn kwampjoeter zit, dan is het noorden zowat 10 ° links achter mijn linkerschouder... Het Oosten is dan derhalve bijna recht voor me, als ik geluk heb en vroeg op ben, zie ik de zon rijzen aan de kim. Nu staat de zon mij te ambeteren, klof in mijn ogen te schitteren. Gelukkig staat mijn linde al redelijk in blad en verdoezelt de zon wat... Maar de zon staat al zeker 15 à 20° boven de einder, en veel te veel naar links ! Als ik rekening hou met zijn hoge stand en een cirkelboog trek naar zijn vermoedelijk punt waar hij boven de horizon uitkwam, dan kan het niet anders of het noorden is weg !
En dat is ieder jaar zo hé! Ieder jaar nemen ze in de zomer het noorden binnen, en waarschijnlijk poetsen ze dan het ijzige koude op, maar de laatste jaren blinken ze niet fel meer, want de koude komt er maar mondjesmaat meer door... Maar daardoor wellicht dat de natuur zich probeert te herstellen, en poogt zelf het noorden op te kuisen, vandaar dan al die regen...
Maar blijft... de geografie is naar de knoppen... Ik heb altijd moeten leren, als je naar het noorden kijkt, dan heb je rechts het oosten, achter je het zuiden, en links het westen. De zon gaat op in het oosten en gaat onder in het westen... Maar waarom verschuiven ze dan heeldertijd dat oosten ?
Trouwens, wist je dat het (magnetische) noorden bezig is te verschuiven ??? Echt waar, zoek het maar eens op, in mijn levenstijd is het al kiiiiiiiiiiiiiiilometers opgeschoven !!! Het bolletje iets links van het echte noorden op je kompas, ligt - als het kompas al oud is - al een beetje meer links dan wat er door dat bolletje gesuggereerd wordt. Men vermoedt nu dat de noordpool aan zijn zoveelste ommezwaai bezig is ! Men heeft inderdaad vastgesteld dat de noord- en de zuidpool al enkele keren van plaats gewisseld zijn, en wellicht is er weer zo'n ommezwaai op komst... Niemand weet precies wat de invloed daarvan op het leven zal zijn... Zeker is dat de bomen in ieder geval gewoon lijken door te groeien, alleen hebben ze in die boomkernen gezien dat de poolrichting een ommezwaai maakte... Vraag me niet hoe, maar blijkbaar zitten er in de groeiringen van de bomen stoffen die de pool duidelijk aantonen. In sommige heel oude bomen of boomresten hebben ze nu vastgesteld dat tijdens het leven van die bomen, de polen ruiltjebuur hebben gespeeld. Gek hé !
Ondertussen is de zon al weer net zoveel opgeschoven dat hij niet meer in mijn ogen schijnt.

Oh ja, ik gaf deze blog als titel bbq... Gisterenavond kregen we een foontje van Bart, of we vandaag niet eens gingen komen bbq-en bij hen... Ja, natuurlijk, altijd leuk om eens terug naar de oertijd te gaan, met behoud van alle moderne luxes, en heerlijk te smullen van het vlees dat rechtstreeks door de gloed van de gloeiende houtskool is gebakken... Nog een modern sausje op het volgens oeroude principes gebakken vlees, en we voelen ons weer één worden met de natuur... Je mag geen vuurtje stoken in je achtertuin, maar wel heel de gebuurte doen watertanden bij de reuk van het dichtschroeiende vlees... Het schijnt dat bbq eigenlijk niet gezond is, en ik kan dat goed geloven, want er leeft er geen ene meer van in de oertijd ! Dat moet nogal iets geweest zijn hé, toen ze het vuur leerden gebruiken ? Zonder die uitvinding zou boven de Loire geen mens geleefd hebben ! Te koud ! Ja, in de zomer eens op jacht gaan in die ongure gebieden, maar er wonen? No way !
Geen La Douce France, alleen de Languedoc... Geen oorlogen met Duitsland, geen nazi's geen Anne Frank ...weet je, plots zie ik voordelen in het niet hebben van vuur...
Nee, eerlijk, het vuur is ongetwijfeld de grootste verwezenlijking van de mens... Het heeft hem toegelaten heel de wereld te exploreren. En veel sneller dan we 10 jaar geleden nog dachten, en heel anders dan we 10 jaar geleden nog geloofden... Nu denkt men dat Amerika niet van uit Noord naar Zuid Amerika is bevolkt geworden, maar wellicht van uit beide richtingen, en veel langer in het zuiden dan in het noorden... Door expedities van uit de oude wereld... Toen al, en Colombus maar pluimen op zijn hoed steken !
Toch zijn er nog veel raadsels... In Zuid Amerika hadden ze het principe van het wiel wel uitgevonden (er zijn beeldjes en speelgoed gevonden met wielen) maar ze werden niet gebruikt als gebruiksvoorwerp... Als we hier denken aan de piramiden, of aan de menhirs, vermoeden we, met grote zekerheid, dat die dingen verplaatst werden op rollende boomstammen, kortom het wielprincipe... Bij de Inca's, Tolteken en Maya's was dat meestal niet eens mogelijk, gewoon al door de bodemgesteldheid, niet mogelijk... Hoe hebben die luiden dan die immense stenen verplaatst ? Onafgezien van het feit hoe ze die stenen zo netjes hebben bewerkt dat ze zonder specie, zo juist op elkaar passen, dat je er geen naald tussen krijgt ??? Oh ja, er heeft een prof enkele jaren zitten wrijven met twee stenen, en joepie, ze sloten perfect op een ! Maar dat is dan maar één zijde! Als je dat langs de vier zijden moet doen, hoe kun je dat dan overeen wrijven en behouden dat alle vier de zijden precies aansluiten???? Nee, ik zie bovendien niet dat ze aan ieder steen jaren zouden gewreven hebben... een piramide zou eeeeeeeeuwen bouwtijd hebben !

Het lijkt er meer en meer op, dat er al eens een hoge ontwikkeling is geweest (één of meer ?) die door een of ander feit verdwenen en vergeten zijn... Er bestaan een soort vazen in hardsteen, die op zo'n manier zijn bewerkt, dat we het nu nog maar enkele jaren kunnen namaken...Met al onze modernste machines ???? Er bestaan landkaarten van eeuwen oud, waar Amerika, en zelfs antarctica (zonder ijs !) juist zijn opgetekend ! Teveel bizarre feiten om nog zo maar verklaard te kunnen worden...
Maar weet je wat mij daarin verontrust ??? Dat al die kennis op een of andere manier verloren ging ! Wat is er daar gebeurd ? Hoe kun je nu al die kennis verliezen ? Oh ja, men vermoed dat er massale kernoorlogen zijn geweest, over bijna heel de wereld zijn sporen gevonden van verglaasde stenen, en zelfs bouwwerken... Om stenen te verglazen en aaneen te bakken zijn temperaturen nodig die je niet bereikt met vuurkestook...
Wat mij nog meer verontrust is dat wij zo te zien weer aan die kennis komen die er blijkbaar al eens geweest is... Zouden wij nu ook weer zo dom zijn om alles weer naar de kl... te helpen ? Zouden ze na ons weer alle kennis verliezen in een heel korte tijdspanne ?
Vragen, vragen, vragen...
... maar geen antwoorden....

Ja, ik weet het, ik lees te veel... en het stelt mij niet echt gerust over de toekomst.

De enige manier die ik mij kan voorstellen om alle kennis te verliezen, is dat er maar hier en daar enkele mensen overblijven... die niets met elkaar kunnen uitwisselen, die nog wat teren op oude brokstukken van de oude wereld, maar niet weten hoe ze die dingen moeten herproduceren...Die alles op alles moeten zetten om te overleven, en geen tijd hebben om de kennis door te geven. Ik mag er niet op denken dat dit weer zou kunnen gebeuren... Voor de aarde zou dit misschien alleen een grote schoonmaak zijn, een herbeginnen op een propere lei... voor het mensdom terug naar dom..mensdom...
Ik ga stoppen, ik heb mijn schade van gisteren ingehaald ? ja toch ?
tot de volgende ???

Geen opmerkingen: