dinsdag, april 22, 2008

doktoren

werkwoord.
Het is een heel werk om abonnee te zijn bij diverse "specialisten".
Gisteren vastgesteld dat mijne prostaat in goede gezondheid verkeert, maar wel enkele malen te groot is...vandaar lichte problemen in de waterhuishouding. Proberen met pillen. Dank U. Als het niet werkt, afspraak maken, nieuw gat in boren.
't Is of het niets is.
Morgen naar de scan en de echografie om te zien of ik geen sluimerende sinusitis heb of zoiets.
Dat had ik nog niet!
Nu nog iets aan mijn voeten krijgen en heel mijn lijf is in behandeling.
Ik kan niet meer stuk, met al die doktoors die mij doktoren...
Nogal een geluk dat het allemaal "kleinigheden " zijn... Een vinger breken is niets, maar je kunt er toch niet mee in je neus peuteren.
Met ouder worden begin je plots al de lichaamsdelen, waarvan je wel wist dat ze er waren, ook werkelijk te voelen... en dat hoort er normaal niet bij.
Dus weer naar de apotheek, nieuwe pillen, en 't zijn er hele dure ! iets meer dan 40 euro zei de specialist. Nu ja, dat bij de rest. Als het helpt is 't niets. Als, anders boren ze een gat in mij !
Als morgen blijkt dat er ook met mijn sinussen iets is, wat zou ik daarvoor moeten nemen? 't Mag echt niet veel meer zijn, anders kom ik in de knoei !
Ik stel vast dat mijn pillendoosje nu al krap wordt, ik ga er moeten op staan dat het kleine dingetjes zijn, anders krijg ik die doosjes niet meer dicht !
Iedere woensdag zit ik mij hier wat onledig te houden met het vullen der pillendozen voor Anny en voor mezelf! Bij mij duurt het wat omdat ik er zoveel en zoveel soorten moet nemen... Bij Anny duurt het nog langer omdat zij een dokter heeft die er op verslingerd is pilletjes te delen... 1/4 pilleke van X 's morgens en 1/2 's avonds. Een 1/2 's morgens en 's avonds moet je daar niets meer van nemen. Zij is begonnen met een tiental soorten pillen, en nu heeft ze er nog 6 soorten van over, in het totaal 24,25 pillen op een week. Daar neemt ze dus alle dagen 6 soorten mee gedurende een week van 7 dagen (zoals de meeste weken). Nee, ik zever maar wat, maar echt waar, ik moet de meeste pillen halveren of vierendelen ! echt waar ! Je moet dat eens doen met zo'n pilletje van nog geen 5 mm ... Gelukkig is er een streepje in gemaakt, en als je het correct tussen je vingers houdt, breekt het netjes op dat lijntje. Vroeger had ze nog een andere soort, die moest ik proberen zo correct mogelijk in tweeën te krijgen met behulp van het patatermesje ! Wellicht waren de doses toen ver van correct !
Pillen... witte, rode, rose, gele, geel/groene, dikke, dunne, ronde, lange, vierkante met afgeronde hoeken, ovale... capsules in alle kleuren... Soms raakt er eentje tijdens het doosjesvullen te vroeg (of te laat) van tussen mijn "fijne" vingertjes, en landt in het verkeerde vakje. (bv in het vakje van 's avonds ipv dat van 's middags...) dan moet je (weer met die fijne vingertjes) voorzichtig tussen de er reeds in liggende pillen gaan proberen dat ene klereding vast te krijgen en te verhuizen naar het juiste vakje. Ik heb al van alles geprobeerd, en het handigst om dat probleem op te lossen is een koffielepeltje ! Je zet dat achter het pilletje, rolt het zo in de goede richting, sleept het het "muurtje" over tot in het correcte vak. Oef!
Bij Anny's pillen is dat nog erger, daar heb ik al eens de inhoud van één vakje weggekieperd, omdat ik de ene kwartpil niet meer kon onderscheiden van de andere... En dat aan die prijzen ! 't doet wezenlijk zeer zo'n kostelijke smeerlapperij in de vuilbak te kieperen !
De eerste keer toen ik aan de dokter vroeg of dat goede smeerlapperij was, bekeek hij mij eerst verbluft, grinnikte dan, en zei, ja, 't is waar hé, 't is allemaal vuiligheid hé!, maar dat zou toch de goeie soort moeten zijn... Nu verschiet hij niet meer van mijn spreuken...
De meeste zijn ook niet gewoon aan zelfspot... Maar gisteren, den diene van het prostaat, was er ene van Roeselare, en die sprak dezelfde taal. Wellicht daarom dat mijne huisdokter gezegd had dat het "een rare" was... Ik vond het eindelijk eens een normale...maar ja, dat zal wel aan mij liggen zeker...(Alhoewel, ook Anny vond het een toffe pee !)
Verschrikkelijk hoeveel mensen er blijkbaar iets hebben waarvoor ze bij de uroloog moeten zijn ! Er zaten enkele mensen van onze jaren,- deelgenoten in het plasprobleem?-, maar ook jonge meisjes en zo... Vermoedelijk zijn er dus veel soorten ziekten aan de waterwegen hé...
Gelukkig zijn de nonnen van het hospitaal van Ronse niet zo'n sadisten als de dieë van Kortrijk ! Ooit moest mijn rugspecialist in een ander lokaal zetelen, omdat ze zijn kot aan 't verven waren, en dan zaten wij in de zelfde wachtzaal als die voor de uroloog... Dat was een redelijk grote plaats, met banken waar je aan weerszijden kon opzitten, en in het midden een ... fonteintje... zo'n kloteding die heel den tijd het geluid maakt van een gezonde pisser... en dat om al die mensen die sukkelen met de waterwegen te pesten... Nonnen hé !!!
Toen ik mijn verontwaardiging daarover uitte tegen mijn rugspecialist, keek die mij eerst verbaasd aan... en zei toen: 't is eigenlijk waar hé ! 't is erg hé ?!!
Ik weet niet of dat fonteintje daar nog staat mensen te pesten... Maar de kans is groot, heel groot!

Je kunt dus vaststellen met mij, dat ik steeds meer kans krijg om hééél oud te worden! Alles wordt meer en meer gecontroleerd door allerlei specialisten, en het blijkt dat het allemaal niet erg is, met andere woorden, ik ben van langs om meer : Een Krakende Wagen... en je weet, die lopen het langst... (Je hoort ze wel van ver afkomen)

We staan nu weer al twee dagen heel vroeg op... Anny moet weer de tweeling gaan wekkeren en op de bus krijgen. Ondertussen hou ik mij dan onledig met het dresseren van onwillig huisgedierte. Vooral de kleinste hond vind het dan nodig om te gaan piepen. Duidelijk een geval van olietekort, dus geef ik hem een smering. (Voor wie niet thuis is in de taal van ondertekenende, een smering heeft twee betekenissen... werkelijk smeren, oliën, maar ook een pak rammel geven...) (Dit ten dienste van mijn talrijke Nederlandse abonnees...)

Heb je al eens op dat tellerke geklikt dat naast mijne blog staat ? Moet je eens doen ! De laatste keer dat ik keek waren er al lezers uit 9 (negen) landen ! Sommige duidelijk eenmalig, per ongeluk, of al zoekend op één woord uit de tekst, maar, en dat is het bizarre ook universiteiten van aan den kanderenant van onze globe... Ik heb vaste lezers in drie landen: België, Nederland en La douce France, in volgorde van lezersaantal. Maar ik zag ook bezoekers uit Namibië, Zuid Afrika, Turkije, the United Kingdom, de USA en nog ene, maar die ben ik vergeten, je moet zelf maar eens gaan zien !
Als die mannen allemaal nederlands kennen, dan heeft onze moedertaal een stijgend aantal adepten in verschillende landen hé !
Nu ja, ik heb daar geen problemen mee, ze doen maar. Ik twijfel er alleen aan of ze in mijne blog wel veel zullen opsteken om tot een correct taalgebruik te komen !!!! Ze zullen wel evolueren tot een prettige spreektaal, maar niet geschikt voor gebruik in alle middens, want ik durf nogal eens wat minder puriteins te zijn dan eigenlijk hoort. (Maar geschreven taal "hoor" je niet, dus...)
Ik ga stoppen, ik begin weer af te dwalen van de rechte (?) weg....
tot de volgende ???

Geen opmerkingen: