dinsdag, februari 26, 2008

't regent (weeral)

Vanmorgen, vroeg gewekkerd, (Kinderen moeten op de bus gezet worden)en meteen hoorde ik de regen tegen het raam kletteren. Dju. Dag om zeep.
En ja hoor !
Na dertig keer van mijn oren gemaakt te hebben tegen sloeber, die iedere keer weer opnieuw begon te jankhuilen omdat zijn vrouwtje weg was, kon ik eindelijk, gewassen en wel naar beneden, om koffie te maken, mijn yoghurt uit de ijskast te halen, en ik was pas klaar toen de deur openging en ...
... Kimberly kwam binnen gesnuft... snuf snuf hoest hoest hoest...
Daarna was Anny er ook.
De kleine is ziek - ik had zoiets al willen zien, want Kimberly behoort tot die helft van de bevolking die als er iets mankeert, onmiddellijk een gezicht opzetten van iemand die al veertien dagen overleden is, en reeds wat ontbinding vertoont. Haar zus is anders, die wil altijd blijven vechten ( dat is een kind naar mijn hart zie ! maar ik mag natuurlijk geen favoritisme beoefenen).
Van zodra ik iemand zie die rondloopt met een gezicht van raak mij niet aan ik ben stervende, dan moet ik mij inhouden of ik begin kwaad te worden en grof en scherp te attakeren ! Ik kan niet tegen mensen die niet vechten ! Kim zag het en in een twee drie was ze al een heel ander kind, die wel nog murmureerde dat ze wel echt ziek was hé... Maar training lijkt dus wel te lonen !
Maar je ziet het hé, een regendag is (lees IS) een rotdag !
Het is precies of het wordt niet klaar. Het blijft schemerachtig. Ik kan de zon wel begrijpen zulle, moest ik zon zijn, en ik zie zo een kloteweer, dan trok ik mijn gordijnen ook niet open !

Gisterennamiddag hebben we nog ons aquarium moeten kuisen, want je zag bijna de vissen niet meer zwemmen (allee, zo erg was het wel niet, maar toch). Ik had al pijn, en natuurlijk moet je dan zoiets doen...Maar wonder boven wonder, vanmorgen opgestaan met een normale achtergrondspijn ! Joepie !

Ik denk dat ik binnenkort eens zal beginnen aan mijn visgerief...Ik ruik de zomer naderen, en heb de indruk dat de vis in mijn vijver al goed begint te zwemmen. Binnenkort ga ik eens proberen een beetje eten te geven, en zodra je ziet dat ze weer echt jagen op eten, dan mag je veronderstellen dat de vis in de vijvers ook wel zal beginnen bijten ! Leve de klimaatsverandering ! (wat jij er ook van denkt, je kent mijn mening hé)

Opa, hebt gij nog zo'n eretekens ? Ja kind, ik heb er al wel enkele liggen. Mag ik die eens zien ? Ja, maar ik weet begot niet waar ze zijn... Hoe, zo'n mooie dingen? Het kind hecht blijkbaar veel meer waarde aan die dingen dan ik zelf. Ik lach er altijd mee dat die dingen alleen één keer nuttig zijn ! om je doodssanctje te vullen... en daar heb ik (hopelijk !) nog tijd voor.

Ik heb een goed programma gevonden om spyware, trojanen, spam, wormen en co tegen te houden... Ik heb het op mijn windows geïnstalleerd, en meteen ook bij Fré...daar haalde hij er direct een worm, een trojaan en nog een heel pak fouten uit ! Het is ook een ding die werkt in de achtergrond, en alle vuil tegenhoudt voor het uw pc binnendringt ! In Ubuntu heb ik dat niet nodig, maar in Windows moet je alles doen om veilig te werken. Voor wie interesse heeft, het heet Spyware Terminator. Via Google kom je direct op de download, nadien doe je een scan, en nadien blijft hij alle inkomende dingen beveiligen ! Kies wel voor de optie spyware, want spyware + antivirus zou een tweede antivirus zijn, en dan krijg je klodden !

Voila, genoeg voor vandaag, 't regent toch
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: