maandag, februari 25, 2008

????

Help !
Is er iemand die mij kan uitleggen hoe ik, nu al meer dan 12 jaar op de ziekelijken kas, plots het gouden ereteken van den harbeid krijg ???
En toch hebbekik het gekregen, en Anny een schoen boekee bloemen, wellicht voor den soutien morale....

Het grappigste was dat de micro het vertikte, en dat ze dan van arremoe de zaal ingedoken zijn om al de vereremerkten te zoeken in een zaal met ongeveer 450 tafelende mensen...

Zag je dan plots een gezicht oplichten van opluchting binst ze naar jou keken, dan was het van boempataat, en kreeg jij ook je medaille.

Ik heb - en passant - vastgesteld dat ik eigenlijk geen men ben om een medaille te krijgen ! Normaliter spelden ze zo'n blinkblinkdingetje op je fiere borst, maar van mij hebben ze dat nog net niet op mijne bovenarm geprikt ! De rest zit achter mijn baard, en 't was dadde of mijnen buik.

... dan maar mijnen arme arm.

's Nachts hebben we dan de lavabo vol water laten lopen, om er de blommekee in te zetten en hem nog heelhuids mee naar huis te kunnen brengen...Wat gelukt is, dank u !

De blommekee is heelhuids hier geraakt, maar mijnen jas (met de sleutels van het huis en de auto ligt nu bij mijnen chauffeur, den Jef... Had hij niet gebeld, ik zou het wellicht nog niet gezien hebben. In de loop van de week komen ze dan met mijn vest eens op bezoek...

Je ziet, we zijn dus goed door het weekend heen gesparteld, en leven alle bei nog steeds. We moesten wel, want om 7.20' uur vanmorgen was Anny al weer op baan naar Veerle, om de kinderen op de bus te krijgen. Als alles goed gaat krijgt Veerle vandaag een contract van onbepaalde duur om voor eeuwig en driedagen aan de kassa te zitten, rekken te vullen, te etiketteren, af te rekenen en noem maar op wat altemaal tot het takenpakket behoort van een winkeljuffrouw... (Er klopt iets niet...moet zijn winkelmadam, z'is geen "uffraa" meer).

We (ze, dus wij ook) komen dus hopelijk stillekens aan in betere tijden...

Het probleem van Anny : wat moet je drinken als je niets met suiker, niets met alcool en geen water lust ? is ook netjes opgelost. We hebben een grote fles Cola light aan onze tafel gekregen, en op onze uitstapjes heeft ze fl, sorry fruitsap gedronken en zelfs een glaasje alcoholvrij bier... Dat laatste is niet echt helemaal conform, maar ze heeft er én deugd van gehad, én geen last van gekregen... Je moet toegeven dat het niet alles is, als ze rond je allemaal grote schuiten zitten te drinken, en jij daar bloednuchter moet op zitten luisteren en nog moet zitten kijken op een mottig drankje...

Wij hebben aldus toch enkele oplossingen die blijkbaar toch een klein beetje aantrekkelijkerder zijn dan broebelwasser.

De zon schijnt, en vanmorgen toen Anny vertrok was het al bijna klaar ! 't Wordt weer stillekens zomer ! De sombere donkere weken zijn weer achter de rug ! Ze zullen nog wel van regeringswege uit ons proberen te décourageren, met de invoering van het zomeruur, een uur langer in het duister te zetten, maar 't zal ze niet lukken ! Tegen die tijd zal het ook al weer een stuk vroeger klaarlichtendag zijn .

Met de twee ellenlange deplacementen in twee dagen heb ik nu uiteraard wel weer pijn, maar ja, je weet dat dit er nu eenmaal bij hoort. We hebben wat Rivaner gekocht in den grand Duché, en ontvingen ons nieuwjaarsgeschenk, wat italiaanse wijn, zodat we weer voorraad hebben voor de bezoekers. Vroeger kon ik al eens een fles openen voor mij, en die in een paar dagen leeg slobberen, maar dat komt er nu niet meer van... Ik drink alleen nog wijn als er iemand op bezoek is...en gewoonlijk ook nog de dag nadien, als er wat in de fles is gebleven (lees fles of flessen naargelang de capaciteiten van de bezoeker(s).)
Het smaakt me wel, maar het wordt met wijn en bier stillekens aan zoals al jaren met den kortedrank... Ik drink graag eens een goede Calvados, en ik heb dat dan ook staan, maar als er niet eens iemand langs komt die ook graag een korten drinkt, dan drink op een heel jaar geen druppel...Ik heb het gevoel dat het met bier en wijn ook die kant op gaat... Het is mij niet verboden, het is gewoon zo dat ik er gewoon niet op denk om eens een glas te drinken... Al een geluk dat we iedere week op bezoek gaan bij tanteke, daar tracteer ik altijd in het cafetaria, en sinds ik weet dat ze daar een heel lekker wit wijntje hebben, drink ik iedere week één glaasje bij tante... Anders alleen bij bezoek. Dat zal ook wel een symptoom van ouder worden zijn zeker ? Alhoewel ik ken ouderen die er dagelijks serieus in hangen... 't Is zoals de directeur van de brouwerij die moet gaan melden aan een madamke, dat haren vent verongelukt is op het wer in de brouwerij... De dame, na een huilbui, vraagt hoe het gebeurd is, de de direkteur antwoord dat hij in het gistingsvat van het rijpe bier is gevallen...Ochgottekes, en hij heeft toch genen zeer gehad ? 'k Peins het niet zegt de direkteur, want hij is er vier keer uitgekropen om te gaan pissen...
Of de dame die de pastoor op belt om haren man te brechten... De paster vraagt of ze palm in huis heeft ? Ah neen he meneer de paster, mijnen vent heeft heel zijn leven in de Roman gewerkt, er komt hier genen Palm binnen !

Of, de direkteurs van Stella, van Palm en van Roman zitten samen te vergaderen in een café... Den baas van Stella bestelt een Stella, den dien van Palm vraagt een palmke en Roman vraagt een waterke... Den baas van Stella vraagt of hij geen bier drinkt ? Héla manneke zegt Roman,ge wilt er mij inlappen hé, als jullie geen bier drinken, ik ook niet hé !

Na deze alcoholische moppen... tot de volgende ?

Geen opmerkingen: