maandag, januari 07, 2008

Vroeg op

Vandaag is Veerle naar gavere naar de winkel waar ze mag "proefdraaien". Hopelijk lukt het !
't Kind was weer zo danig bezig er mee, en bezig haar vrees op te schroeven dat ze weer met een aanval van migraine zat. Gisterenmorgen kwam de dokter en gaf haar een inspuiting, 's avonds was hij daar al terug, maar na een gesprek kwam hij (eindelijk !) tot de conclusie dat het meer spanning was dan echte migraine. Zij heeft dan iets gekregen om haar nekspieren en wervels ! los te maken, en ze moest direkt gaan slapen na het nemen van deze medicatie.
Ze is vanmorgen toch vertrokken, maar meer weet ik nog niet...
Jongens toch, u zo opjagen ! Vroeger was ze niet zo, dat is allemaal dank zij de slagen en de vernederingen die ze kreeg van haren schonen...

Anny zit nu ginder, eerst voor de kinderen, die nu ondertussen vertrokken zijn met de bus, en nu zit ze er te wachten tot de arbeiders komen om verder te werken aan de gas... Ik geloof dat ze vandaag de gas binnen zullen brengen. Ze hebben dus al (!) een greppel kunnen maken voor de buis, ze zijn toch aan dezelfde kant blijven werken, en dus dwars door de betonlaag gegaan...

Ik denk niet dat er nog veel mazout in de tank zit van Veerle, maar als er nog zit, zullen we het er uitpompen en in mijn tank inbrengen, aan de huidige prijs moeten we niets verloren laten gaan ! Ik ken iemand die zo'n pompje heeft voor op een boormachine, daarmee zal het wellicht wel gaan, ik zie wel.

Wie weet hoelang het nog duurt voor ze een installatie heeft die werkt op gas. Misschien zijn dat nog andere werklieden, en moeten die nog komen...

Ik heb de rolluiken naar omhoog gedaan, en zie in een heldere hemel een kolossale zwarte wolk, die gelukkig, afdrijft. Vannacht heeft het een korte tijd serieus gewaaid ! Het zou me niet verwonderen dat er hier of daar schade is, het was echt stormen, maar gelukkig maar een halfuur, een uur, en dan was het weer veel rustiger. De linde naast mij staat als een zwart silhouet met zijn armen in de lucht, als een symbool van de winterse naaktheid van onze wereld. Want het is toch zo? Het is precies of de wereld doet haar kleren af in de herfst, en staat er koud en doods in de winter, te bibberen en te zuchten tot haar nieuwe kleren haar aangemeten worden. Zelfs de enkele struiken die wintergroen blijven, hebben nu precies donkerder blaren dan in de zomer. Misschien is het de belichting, maar ik denk dat die blaren donkerder zijn omdat ze minder vocht bevatten dan in de groeiperiode. Toch zijn er tekenen dat de lente er zal komen! Ik zie aan mijn twee reuzegrote laurierbomen dat er reeds bloeiknoppen op de takken verschijnen. Beide laurieren staan in volle grond, en zijn reeds zo'n 4 à 5 meter hoog. In het voorjaar bloeien ze uitbundig met trosjes witte bloempjes, die zo zwaar beladen zijn met stuifmeel dat de bloemen geel lijken. Bij tante komen er ieder jaar vruchten aan haar boom, hier heb ik dat nog niet gezien. Misschien zijn laurieren tweehuizig ?
Ik heb ooit zo'n vruchtjes in de grond gestopt, en ja hoor, ik kreeg kleine lauriertjes ! Toen heb ik bij tante wat zitten rondkijken, en ja, er staan hier en daar een klein lauriertje in de tuin. De meest gaan de eerste winter kapot, maar er zijn er toch al een tweetal die dat overleefden, en die nu meegegeven zijn met liefhebbers. Dat zijn dus zeker sterke planten.
Ik heb hier dan ook verscheidene buren die wel eens om wat blaren komen. Ik heb geluk dat het ook goede laurieren zijn, want de ene boom heeft veel meer smaak en geur dan de andere. Ik kreeg beide plantjes van mensen die de goede soort hadden, en dus zijn ze ook begiftigd met de sterkgeurende blaren die zo lekker zijn in onder meer stoofkameraden... Ik weet dat nu mijn zus vies zal kijken, maar met niertjes er bij, want daar ben ik verlekkerd op !

Oh ja, het brood is ook gelukt ! Anny en ik zijn het er allebei over eens dat het brood nog beter is dan vroeger met het oude machine. Maar ja, vroeger heb ik het recept zelf moeten samenstellen, op basis van recepten die ik vond in kookboeken, en dat omrekenen naar de hoeveelheden die ik nodig had in het machine. Bovendien had ik geen maatbekertje er bij, zodat alles benaderend was, nu kan en heb ik mij aan de correcte hoeveelheden gehouden. Wellicht vandaar het smaakverschil !

Gisterenavond heb ik een bad genomen, na het nachtelijke zweet van de nacht voordien, voel ik mij altijd vies. Maar een bad nemen is niet zo simpel, en me zitten wassen op dat badstoeltje is ook niet zo plezant. Nu het is gelukt, en ik ben er heelhuids weer uitgeraakt. En wonder boven wonder, gewoonlijk kan ik na een bad niet slapen, maar vannacht heb ik redelijk goed geslapen, en wat nog verwonderlijkerder is, de pijn is ook maar de gewone achtergrondpijn.

De hanger in de vorm van een olifantenkop is af ! Het is de boze, arrogante kop geworden die ik voor ogen had! Een olifant met een blik waarvoor je op de loop zou gaan. Zo zou iedere olifant moeten kijken, dan zouden er misschien nog wat meer over zijn (alhoewel er parken zijn waar er nu al te veel zijn om het park in leven te houden - evenwicht is moeilijk met zo 'n kolossale dieren).
Nu moet ik nog de kralen bijeen zoeken en rijgen. Ik heb nog wat echte natuurstenen parels, uit halfedelgesteente...die zullen het geheel mooi maken!

Voila, dat is het weer voor vandaag !
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: