vrijdag, januari 04, 2008

Vogel van het jaar

Hoera, de steenuil is de vogel van het jaar...
Maar of dat zo fijn is ???? Ik weet in ieder geval dat toen de rog vis van het jaar was, dat alleen dienstig was om de rog te promoten als lekker hapje.
Moeten we nu echt steenuilen gaan liggen vreten?

Neus en Kinne (Freddy Maertens) is nu gids in het Centrum Ronde Van Vlaanderen te Oudenaarde... We krijgen voortaan uitleg over de kasjieebieters in plaats van over de kasseibijters. Geef toe, het is een hele verbetering.
Er is ook een nieuwe quiz in het centrum !
Voor het bezoek moet je invullen hoe dikwijls de heer Maertens zijn lippen zal aflikken gedurende de rondleiding. Eerste prijs een natuurzeemvel om je bril te poetsen.

Je herinnert je misschien mijn lyrische beschrijving van de nationale route die wij "den holle weg" noemen, met kasseien waarvan die van Parijs Roubaix verbleken ! Reeds enkele maanden zag ik borden dat ze bezig waren er aan te werken. Toen ik eergisteren naar Oudenaarde moest, en ik vaststelde dat de borden weg waren, ben ik langs de Karel Martelstr naar den 'olleweg gereden om zo naar Volkegem te rijden... Nogal een geluk dat ik maar 500 meter op die gerestaureerde weg heb moeten rijden ! Ik heb het donkerbruin vermoeden dat ze alle kleine beetjes aarde die er nog tussen de bolronde keien zat, hebben weggespoten, zodat je nu werkelijk intens kunt genieten van het ronde gevoel.
En zeggen dat Jef en Nicole met hun fietsen braaf het bordje gevolgd hebben dat hen liet genieten van deze stenen... Benieuwd of de letsels al geheeld zijn.

De prijs van den mazout is nog maar eens gestegen. Wij, als Belgen, je weet wel, dat landje waar de belastingen zo drastisch verlaagd worden, zijn nog steeds de enigen in gans Europa die 21 % btw betalen voor dit luxeprodukt, in al de andere landen beschouwd men de verwarming van de woning als een levensnoodzakelijk iets, en betaalt men maar de logische 6 %. Daaraan zie je wat arremoezaaiers al die anderen zijn hé ? (En hoe je belastingen kun minderen en meer staatsinkomsten hebben)...

Wat het nog ietsje erger maakt: Men probeert iedereen maatregelen op te dringen opdat de wereldtemperatuur zou dalen, zodat we nog wat meer mazout of gas of kolen of wat dan ook zouden moeten kopen met 21% btw er boven op.En maar beloven dat ze de belastingen NOG meer zullen doen zakken als ZIJ in de regering zitten.... Joepie . . . . .

Gisteren zijn ze met man en macht, met twee camionnettes toegestroomd aan het huis van Veerle... Om er de aardgas aan te sluiten.
Na enkele uren ben ik eens gaan kijken.
Ze hadden al een putje van zegge en schrijve een halve meter lang en twintig centimeterkes diep...
Leuk detail: Waarschijnlijk hadden ze bij het bouwen van deze wijk een paar kubieke meter beton over, en hebben ze dat uitgegoten voor de deur van het huis waar Veerle woont. De laag was van 10 cm in het begin, na een halve meter al meer dan 20 cm dik.... Ze hebben 's avonds het bevel gekregen de oprit open te leggen aan de andere kant, hopende dat daar geen beton ligt...
Leuk is dat ik tot op heden nog geen reactie heb gekregen op mijn "vriendelijk" telefoontje om uitleg...

Ondertussen hoor ik weer de "marteaupic" zoals we dat ding noemen, daveren. Blijkbaar is de plas beton toch tot aan de buitenkant van de oprit gegoten.

Eén ding is er goed aan, als ze zo voort doen zullen ze de oprit eens deftig kunnen heraanleggen. Hoop, hoop, hoop...

Gisteren was het hier in de namiddag behoorlijk glad. Vandaar dat we vandaag de boodschappen zullen moeten doen, en naar tante gaan...druk, ge hebt er geen gedacht van.

Anders gaat alles hier goed, we voelen ons redelijk (alle twee) en hopen van u hetzelfde.
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: