dinsdag, januari 15, 2008

pampieren privacy

Een hele tijd geleden bezeerde Veerle haar rug tijdens haar werk bij de pwa, op termijn bleek dit ook zo erg dat ze dit werk niet meer aankon wegens medische redenen. Zoals het hoort werd dit aangegeven als arbeidsongeval, en zoals verwacht werd dit niet erkend als ongeval... Veerle deed ieder document braafjes binnen bij de mutualiteit, en krijgt nu een schrijven...om een brief te onderschrijven waarmee de mutualiteit een attest kan vragen van de gegevens bij de verzekeringsmaatschappij...Zij mogen dat niet zo maar afleveren, dat is een schending van de wet op de privacy... (Waarom schrijft men dat steeds in 't Engels ?)
Waar zijn we mee bezig ???
Een man slaat iemand de kop in, maar we mogen hem niet herkenbaar zien op tv of in de krant, dat is schending van de privacy...
Iemand filmde de inbrekers in zijn winkel, en zet dit op internet...Hij wordt veroordeeld wegens schending van de privacy...
Waar zijn we verdomme mee bezig ?
Ik kan de lijst eindeloos lang maken... Ook de lijst met schrikachtige toegevingen aan mensen die al deze idiote wetten uitbuiten kan ik ontzettend lang maken, maar dan zal ik wellicht uitgemaakt worden voor racist, ondanks dat ik dat zeker niet ben...Maar men draait het racisme om, en dat is m.i. even schadelijk, en daar doet men niets aan... Men doet de kerstversiering in het justitiepaleis van Brussel verwijderen omdat het mogelijks de "andersdenkenden en vooral de moslims zou kunnen storen"... Pikant detail, de versieringen waren aangebracht door een arbeider die niet alleen een arabische naam draagt, maar ook moslim is....
Waar zijn we mee bezig ?
Is het nu echt zo moeilijk om gewoon, menselijk, het gezonde verstand te laten werken??? Maar ja, toen ze -tegen het gedacht van de meeste (stilzwijgende) mensen een wet uitvaardigden waarbij de kruisbeelden uit openbare gebouwen moesten verwijderd worden... hebben ze de deur opengezet om de onzin steeds verder door te drijven... Is er echt niemand die er op denkt dat een kerk in se ook een openbaar gebouw is ? Weg met die schilderijen, die afbeeldingen, die kruisbeelden en dergelijke... Weg met het kruis op de kerk, de halve maan op de moskee, dat hindert mij !
Idioot ? Ja ! Het is idioot, maar onze polletiekers zijn nu eenmaal...
Ik ken een vrijdenker (het woord ! alleen al !!) die op al zijn reizen alle kerken bezoekt en overloopt van de pracht en de praal die er te bewonderen is...Wellicht denkt hij er bij aan de macht en de misbruiken van het geloof, maar blijkbaar stoort het hem niet in de gebouwen binnen te gaan om de kunst te bewonderen... En dat is logisch !
Heeft er nog niemand aan gedacht dat de priesters, dominees en noem maar op, in ons Absurdistan eigenlijk ambtenaren zijn ? Ambtenaren zijn de facto mensen in dienst van de overheid...Vind je niet dat een ambtenaar geen kruis op zijn vest mag dragen ? Dat madammeke mag toch ook haren hoofddoek niet aandoen?
Er bestaat in datzelfde land een wet tegen het pesten... Is dat dan geen pesten, het verbieden van een hoofddoek, een keppelke, een kruisje aan een halsketting ??? Ik vind dat het toch heel dichte familie is ervan... En ik zou het zeker zo ervaren !
Het is in ons land schandalig om te weigeren getrouwd te worden door een schepen met een andere huidskleur, maar je mag wel weigeren geholpen te worden door een vriendelijke bediende van het stadhuis omdat ze een hoofddoek aanheeft... Wat is het verschil ? Och, het gaat om het uiterlijk tonen van een geloofsovertuiging ? Wanneer gaan we dan beginnen met de uitspraak van de rechtbank te betwisten op basis van het feit dat hij iedere zondag ostentatief toont dat hij kristen is door naar de kerk te gaan? Of omgekeerd, ik vecht de uitspraak aan omdat ik mij als kristen geviseerd voel door een rechter die duidelijk laat blijken dat hij niet mijn geloof aanhangt ? Of is de neutraliteit van de openbare dienst gelegen aan de uiterlijkheid ? En mag men wel in het verborgene de niet gelovige broeder koeioneren ???? Of omgekeerd de gelovige omdat hij gelovig is, of een ander geloof heeft ? Zolang men het uiterlijk niet toont ???
Waar zijn we mee bezig ???
Lig jij er van wakker dat je buur anders leeft dan jij ?
Soms heb ik het gevoel dat een van de zaken die het racisme bevordert precies de instelling is die erover moet waken dat er geen racisme is...
Het hindert geen enkele maatschappij of lid van een maatschappij als de bediende die mij helpt al dan niet een of ander geloof al dan niet aanhangt ! Het hindert mij wel als er mensen zijn die de vrijheid van "de mens" in "de maatschappij" hinderen.
Dat men optreedt tegen mensen die de maatschappij willen ontwrichten, dat is logisch, dat moet ! Maar dat houd dan ook in dat die mens het recht moet hebben om bv zijn huis te versieren ter gelegenheid van een of ander gelegenheid, want die versiering kan met de beste wil van de wereld niemand hinderen ! Ik kan er niet voor zijn, het kan zijn dat het niet strookt met mijn overtuiging, met mijn geloof, maar ook dan hindert mij dat niet, ik kan het hoogstens gek, dwaas, verkwistend vinden, maar het tast mijn recht niet aan om op de mij passende dag ook mijn huis vol te hangen met versierselen. Wat men nu doet, dat doet mij denken aan de inquisitie, en aan andere vormen van dictatuur...en daar lig ik wel van wakker !

Ik ga er over zwijgen, ik vertel niets nieuws, alleen wat ik regelmatig lees en hoor, en waar ik - en u allen - wel eens over nadenk...

Iets anders: Houd je ervan om iedere dag kort het nieuws van de wereld, je land, je eigen regio te lezen, en waar het je interesseert eens wat meer over te lezen ? Dan kan ik je aanraden om www.verkenner.be in te stellen als startpagina ! Je vindt er de inhoud van de meeste kranten (ook buitenlands) op terug, je hebt zelfs de mogelijkheid om in te stellen welke soort berichten je iedere dag wilt terug vinden. Ik heb bv de berichten over oostvlaanderen en over de vlaamse ardennen vastgezet in mijn optie, en iedere dag lees ik de korte inhoud en kan ik zappen naar de uitgebreidere versie er van.
't Is maar een tip, kijk er eens op, en kijk vooral eens naar de enorme keuze die er is voor je eigen keuze, dat is nog veel uitgebreider dan wat je op het eerste gezicht meent te zien ! www.verkenner.be

voila, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: