dinsdag, januari 01, 2008

Ne zaligen en ne gelukkigen!, en aol da' je wilt, koopt 't zelve...

maar vooral wens ik jullie allemaal een goede gezondheid, in een jaar van welzijn en welbehagen...
Klinkt een beetje zoals wijlen onze oude Konijn Bodewijn: "Het heeft zijn majesteit de koningin en mijzelf behaagd..."
Eigenlijk is het een prachtig woord, welbehagen, veel mooier dan "Je voelt je toch goed, hé ?". Geef toe, het klinkt niet alleen beter het voelt ook nog veel "goeier" aan...

Vanmiddag komen Frederik, Veerle en de tweeling eten, we gaan gourmetten, en we zullen enkele melkkannetjes vullen met pannenkoekdeeg, om op het einde van het festijn, de putjes op te vullen met kleine zelfgebakken flensjes. Gisteren heeft veerle gefondudt (is dat met d of met t? voor alle zekerheid heb ik ze er alle twee gezet). Wij zijn netjes thuis gebleven en om negen uur zaten wij al in onzen tram. Om 10 voor elf ben ik wakker geworden van het eerste vuurwerk, en om 4.36 uur heb ik de laatste knallen in de verte gehoord, en dan was het de moeite niet meer om nog te slapen... Hier in de wijk is er waarschijnlijk niet veel vuurwerk geweest, het klonk precies allemaal iets verder weg, maar met dat dubbel glas durf ik daar geen eed meer op doen. Eén voordeel van dat dubbelglas is, dat we nu de sirenes van de brandweer, flikken en/of ambulances niet meer horen, tenzij ze hier echt voorbij komen, of toch bijna niet meer, je wordt er niet meer van wakker... Vroeger wel, en dan klonk naast je, Bart en Koen zijn al thuis, en dan legde je je moede hoofd weer in het zachte kussen en sliep rustig verder... Dat is dus allemaal verleden tijd...Ook dat zachte kussen om in te slapen, nu is het een zacht kussen om in wakker te liggen.

Ik moet naar de bakker, om brood...

Geniet nog maar wat van het heerlijke nieuwjaarsgevoel, de lieve nieuwjaarsbrieven, en pas op voor de houten kop en voor de nijdige flikken, vie omdat ze op zo'n dag moeten werken... Wie zou er niet vies zijn?

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: