zaterdag, december 01, 2007

Naakt

Hier links van mij staat er een helegans in zijn bloten. 't Trekt er niet op !
En zeggen dat 't anders zo'n schonen is, ne lindenboom. Nu is 't precies ne hoop stoofhout, maar rechtop gestapeld.
Eronder staan hortensen, die hebben nog hier en daar wat blaren aan, maar ze dragen nu allemaal van die bruine verrimpelde hoeden.
Nog dichter staan de resten van de sedums, hun vetblaren zijn nu zacht-crème-geel, en hulderen hoed is hier en door nog wat rood, maar 't gaat ook al no 't rost.
't Trekt er niet op.

En zeggen dat de winter nog moet beginnen. tju toch.

Het enige voordeel is dat het stof uit de lucht is gespoeld, en je ziet veel verder en veel klaarderder dan anders. Maar 't zijn allemaal doodse kleuren dat je ziet, met uitzondering van het veld voor mijn deur die nu veel te groen is.

Nu begint plots de zon te schijnen, en ook het zonlicht is anders, geler, niet zo licht als in de zomer. en 's morgens om 8 uur is't nog donker. Ik haat die donkere tijd. Mocht ik multimiljonair zijn, dan kwam ik hier zomeren, en ging ik overwinteren in Suid Afrika. Dan had ik een héél jaar lange zomeravonden. En de zomer hier heb ik nu en dan zelfs eens kans op een zomer.

Ik ben naar het schildersbedrijf geweest om mijn hall van op tot neer te laten behangen en schilderen, duur mijne jongen, duur...Maar ja, we kunnen het niet meer zelf, dus moet het maar eens, en hopelijk is het dan goed voor een lange lange tijd.

Vannacht weer slecht geslapen, en bovendien had Anny wat buikpijn, dus sliep zij ook slecht, en mocht ik niet rustig liggen lezen. Dan lig ik te kijken naar de cijfertjes op mijn klokradio...minuten kunnen wreed lang duren.

Mijn boek De Jagers is uit, prachtig boek, maar waarschijnlijk staat het op diverse indexen... Het is geschreven op zijn oud-koloniaals, met klemtoon op de blanke superioriteit, ('t loopt er af !) en bovendien schieten ze wild voor de lol, zelfs - oh toppunt van moed - gorilla's... Maar buiten dat, prachtig...En vermits ik nog dateer van die oude tijden, kan ik die boeken savoureren zonder me te ergeren. Wel zit ik soms te gniffelen hoe het centrum voor rassenbestrijding zou reageren, of de groenen ???

Ondertussen ben ik begonnen aan een horror-boek, een genre die ik niet zo vaak lees, en waar het aantal boeken dat mij echt bevalt heel wat lager ligt, maar ja, verandering van spijs geeft appetijt.

Ik ga stoppen voor vandaag, gisteren was het een hele boterham, nu een kleintje...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: