dinsdag, november 20, 2007

Nuttig

Vorige week weer eens zo'n telefonische reclamemadam afgesnauwd en toestel dichtgesmeten. Ze belde verdorie terug om me te melden dat ik me dan maar op de robinsonlijst moet zetten...Nee, madam, ik zet me niet op die lijst, anders ontvang ik ook niet meer wekelijks mijn pak leesvoer ! En die is voor mij belangrijk !
Als je de reclamefoldertjes allemaal min of meer op de zelfde breedte vouwt, en dan stuk voor stuk op één rolt, dan krijg je een dikke keiharde rol. Als je dat niet onmiddellijk gebruikt, bevestig het dan met een lakje, of een elastiekje, of een touwtje of wat dan ook.
Heb je zelf géén allesbrander, bezorg je folders aan iemand die er wel een heeft. Zo'n rol geeft je meer dan een uur warmte ! En die stomme madam zou mij dat afpakken? No way !
Ik heb het truukje ook aan Veerle gezegd, in hun kachel kun je dat ook branden.
Het principe is eigenlijk simpel, het meeste papier is gemaakt van hout, door het zo hard op te rollen, bezorg je het terug de eigenschappen van hout, en je zult zien dat het net als een stuk hout langzaam opbrandt.

Dus, reclame is zeker nuttig in een periode waar de kostprijs van de petroleum zo hoog is.

Daar ik dat ambetante madammeke niet in mijn kachel kan steken (ik weet begot niet eens van waar ze zit ambetant te doen), wil ik geen telefonische reclameboodschappen. nah !

Bovendien heb ik het gevoel dat men de zaken weer eens aan 't omdraaien is met die robinsonlijst..., het is zoiets als prikkeldraad rond mijnen hof moeten zetten. Iedereen weet dat het mijnen hof is, het is duidelijk vast te stellen aan de structuur waar mijn hof eindigt en die van de buren beginnen... Voor ons hoeft daar dus eigenlijk geen draad in te zitten...maar het zijn niet allemaal buren (brave buren!), mocht er geen draad staan, dan zouden in de kortste keren onverlaten onze tuin gebruiken om een hoek af te steken om op de baan te komen. Het gekke is, als je dat toestaat, er na een tijd rechten toegekend worden aan het ontstane wegeltje.
Gekke wereld ? Nee, gekke mensen die nog gekkere wettenmakers aanstellen.

Ik zat vandaag weer eens op een van mijn favoriete Franse sites te kijken, en plots zag ik daar een artikel met meer dan 20 foto's (!) er bij, van de betoging in Brussel voor de éénheid van België... Hoewel het artikel eerder neutraal was, heb ik het idee dat de doorsnee fransman, die ziet hoe we hier zitten te klooien, platligt van het lachen. Hij heeft nog gelijk ook, onze verkozenen doen onsterfelijk belachelijk !
Ik kreeg hier ooit een mailtje met al de beledigingen en misverstanden en fouten van onze formateur tegenover de anderstaligen in ons landje...Het lijkt ook mij, als vlaming, niet echt meer de meestgeschikte persoon om een evenwichtig bestuur samen te stellen...En ondertussen hebben al zijn gesprekspartners zich uiteraard aan dezelfde fouten bezondigd, en zij die niet uitgenodigd werden niet minder...Eigenlijk resten er ons binnen de bestaande partijen geen één meer die nog aanvaardbaar is voor de andere groepen. De enige logica zou dan ook herkiezing zijn, maar op voorwaarde dat alle lijsten zouden gezuiverd zijn, maar dat kan niet, om twee redenen, er kan geen herverkiezing zijn zolang BHV niet opgelost is, en ten tweede er zijn geen "zuivere" politiekers meer te vinden in ons absurdistan !

Mochten het auto's zijn, ze hebben zich vastgereden tot over de assen !

En waar toe dient dit allemaal ??? Geen mens die het nog weet, wel kunnen ze u de prijs berekenen van al dit zinloze gedoe! En het kost ons wat ! Het leuke is dat het die heren en dames geen moer kan schelen, zij worden, hoe dan ook, betaald... Mocht er één privé-bedrijf ooit op die manier werken, dan was hij al na een kwartaal in faling. Dat systeem niet, omdat ze hoe dan ook blijven putten uit de zakken van de massa. Ergens zouden wij eens het systeem van de keizer van China moeten kunnen toepassen, het zou vlug veranderen !

De keizer van China betaalde zijn dokters een vorstelijk loon, uitgenomen als hij ziek was, dan stopten onmiddellijk alle betalingen, en als de keizer kwam te sterven, dan hielpen ze de doctoren ook om hem daarbij te vergezellen...

De logica zou dus zijn dat niemand ook nog maar een eurocent belasting zou betalen aan het land gedurende de ganse periode dat we geen werkende regering hebben. (Dus ook niet aan diegenen die de lopende zaken bijhouden...) (Ik zit nu te grinniken, ik zie de zaken al lopen, en daarachter de uittredende ministers en co, wanhopig proberend bij te blijven...Verhafstoot zou zeker nog eens van zijn vélooke vallen en zijn armpje pijn doen, en crootie van zijn paard...)

Nee, de oplossing is het nog niet, om zeker te zijn dat ze echt hun best doen zouden ze gedurende die periode hun wedde niet alleen moeten ontzegd worden, ze zouden hem moeten betalen aan het land dat door hun tekortkomingen verlies lijdt !

Maar de vraag blijft...moeten dergelijke kl...uivers echt ons land beSTUREN ??? Ik zou ze nog op geen driewielerke laten zitten zonder bijkomende zijwieltjes...

Ons land gaat kapot aan het stilzwijgen van de meerderheid ! Bovendien worden we gemanipuleerd dat het niet schoon meer is ! Ik heb nu de tijd om 's middags naar het nieuws te kijken op één, en 's avonds op vtm, en je moet echt eens horen hoe anders de accenten liggen in hun weergave van de "feiten" !!! Bekijk ook eens de nieuwsberichten op je pc, van de verschillende kranten, en indien mogelijk bekijk ook eens de waalse gazetten... 't is om bij te bleiten !
En dan moet je eens de mensen horen praten, je kunt in sommige gevallen duidelijk horen welke gazet ze lezen, of welke tv-zender ze bekijken...maar het is maar héél, hééééééél zelden dat er nog eens iemand een poging doet om de feiten eens te bekijken zoals ze werkelijk zijn ! We hebben nog nooit zoveel ingangen en toegang gehad tot allerlei informatie, en we zijn nog nooit zo bij het handje genomen en in de richting geduwd die ze ons willen duwen...
We krijgen bijna geen echte informatie meer, maar wel kilo's desinformatie !

Ik ga stoppen, ik zit me hier kwaad te maken, en wat baat het !
Ik ga een nieuw lied schrijven, gebaseerd op de internationale... Sta op, misleiden der partijen.

tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

't is spijti en 't zou niet mogen maar ik geniet van uw colèire
en de oplossingen die ge voorstelt. ..
weet je trouwens hoe het concilie ontstaan is?
ze kwamen er ook niet uit en dan hebben ze ze in een kot gestoken tot ze overeenkwamen...
jaren heeft het geduurd.!!!
maar uw gedacht van ze geen loon te geven zou ook wel kunnen helpen..