woensdag, oktober 17, 2007

De weerman

Ik heb me weer geergerd aan de weerman ! Den kluiver schildert ons, u en mij, een scherm vol regen voor, en kou, en mist en... en dan besluit hij "en morgen ben ik er weer met meer weer...Terwijl hij hij just gezegd heeft dat 't géén weer zal zijn ! Den zot !

In de tijd van Armand Pien kon je nog eens lachen met je miserie, hij toonde een zot gevormde wortel en op slag vergat je de slechte vooruitzichten...Bovendien wist je dat de kans dat hij er naast klopte behoorlijk groot was, en dat slecht weer bij hem niet noodzakelijk slecht weer bij ons gaf...Maar nu, met hun zattelieten en kwampjoeters... Je weet op voorhand dat 't spel om zepe is...

En zeggen dat het de bedoeling was vandaag te gaan vissen ! Ja, maar tenzij dat we willen moddercatch doen met de vissen, zijn we beter met thuis te blijven. dju toch.

We zijn vanmorgen weest winkelen, en volk dat er was ! Tot mijne frank, sorry, euro viel ! In Brakel is het de woensdag marktdag, dus zijn alle madammekes op baan, en vermits het prachtig regenweer is... lopen ze altemaal in de winkels ipv op de markt.

Nu, op zijn eigen is dat niet erg, maar we moesten ook naar de Aldi en de Liddl, en daar worden die winkeljuffrouwen verschrikkelijk hoge lonen betaald, zodat ze het zich niet kunnen permitteren om meer dan één kassa open te houden... 't Is dus al de schuld van die syndicaten !

En binnenkort stijgen bijna alle voedingswaren serieus in prijs. 't Is nog niet duur genoeg! En wetende dat de bloem op slaat zal wellicht ook het brood nog maar ne keer opslaan. Sedert de invoering van de euro is alles al veel duurder geworden, nu nog eens omhoog, en binnenkort zijn onze armpjes te kort om er nog bij te kunnen. Als ze ook in de home nog eens opslaan, dan zal ik aan tantes spaarcenten moeten gaan zitten, nu, ik moet er zeker aan zitten voor de betaling van het verloren gelopen water... Volgende maand zal ik de definitieve prijs weten...

Geld, het slijk der aarde...jammer dat het niet echt slijk is, met het weer dat we nu al heel den tijd hebben zouden we hele velden slijk kunnen scheppen om alles mee te betalen...maar ja...

Ik wilde naar de aldi omdat er een en ander zou liggen van schilder en tekenmateriaal...en je mag niet lang wachten, anders is alles weg.

Ik ga stoppen, ik heb geen inspiratie, en 't is al weer tijd om te gaan eten...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: