woensdag, september 26, 2007

Schilderklas

Na afloop van de schilderles vroeg ik wat mijn taak voor volgende week was...Zoek maar iets uit was het antwoord...Ik zit nu al meer dan twee lessen voor...Het enige wat ik bijleer is het medium acryl met al zijn beperktheden en mogelijkheden.
Ik bots vooral op de beperktheden, en ik heb niet direct de indruk dat de leraar veel met acryl werkt, meer met gouache bekent hij, en geeft mij een paar raadgevingen om met laag op laag te werken, heel dun, heel vloeibaar...Het bevalt me niet echt, omdat je door de overmaat aan water in feite een soort plasjes maakt. Volgens de leraar schept dat juist het spontane element...Ik wil geen spontane vlekken, ik wil MIJN kleur op de door MIJ uitgekozen plaats. (DE hoofdletter aan Mij is geen beleefdheidsvorm maar bedoeld als klemtoon !). Het voordeel is dat ik daar gratis kan proberen en herproberen.
Dat ik een donker palet heb heeft hij aanvaard (ik ook - ik weet niet hoe het komt, maar al van kindsbeen af heb ik altijd met sombere kleuren en sombere tekeningen gewerkt)
Heb je er al eens op gelet dat de meeste schilders ook ofwel heel lichte vrolijke kleuren gebruiken, ofwel nogal donkere, sombere ? En eens ze die keuze hebben gemaakt (of ondergaan?) dan blijft dat in hun werk steeds weer naar voor komen. Oh, ik beweer niet dat ze nooit eens een ander koloriet gebruiken, maar ze vallen telkens terug... Hoe zou dat komen ? Ik denk niet dat ik een pessimist ben, maar ik vrees dat ik pessimisme oproep in mijn schilderijen. Raar.

Deze namiddag moet Anny bij de cardioloog. Hopelijk is ook daar alles in orde. Tot op heden hebben wij geen nieuwe "aanvallen" meer gezien. Gelukkig, het was wel even schrikken. Hopelijk is de vaststelling van de neuroloog correct, en zijn wij voorbij de alarmfase, zonder kleerscheuren. Of beginnen wij aan de periode van oud worden en steeds wel iets hebben ? We shall see...

Morgen moet ik daar gaan zitten te zitten in het huis van tanteke, terwijl de loodgieter van de verzekeringsmaatschappij het lek dicht... Wat hij doet is geen echt definitieve oplossing, maar als het huis verkocht wordt zal ofwel het huis afbreken en als bouwgrond benutten, ofwel de waterleiding totaal moeten herleggen, want nonkeltje heeft in zijne tijd wat afgebronseld... Nu, het is ook een beetje logisch, als je het huis van nu vergelijkt met wat het ooit was. Het was een heel klein doeningsje met aanhangen, die aanhangen zijn geïntegreerd in het woongedeelte, er is een enorme veranda bijgebouwd, de zolder van ooit is omgevormd tot slaapkamers, enfin, er is niets meer zoals het ooit was. Bovendien zette nonkel nog enkele stukken bij, metste hij een mooie façadesteen voor het huis, er kwam centrale verwarming, badkamer, wc buiten, boven en binnen en noem maar op... Bij al die veranderingen moesten ook telkens de electriciteit, de waterleiding en dergelijke aangepast worden, verlengd worden, bijgelegd, verlegd enz, enz....
Bovendien volgde nonkeltje de evolutie der grondstoffen en wellicht ook wel eens der kostprijzen, met het gevolg dat de waterleiding niet voortdurend in dezelfde soort buizen loopt, wat dan als gevolg heeft dat electrolyse de buizen langzaam kapot maakt...met het gekende gevolg: een groot gat en een enorme hoeveelheid water die ergens onder de grond verdwenen is....
Normaliter zou ik zelfs geen herstelling meer doen, er woont toch niemand, maar we moeten de herstelling bewijzen om recht te hebben op een serieuze vermindering van het kostenplaatje van de waterfactuur....dus....

Morgen zal ik dus, gewapend met een pakje boterhammen en een thermos koffie mijn tijd in ledigheid doorbrengen bij tanteke, of neen, ik zal me amuseren met het zoeken naar het wellicht verdwenen indentiteitskaartje van tante... Ik kreeg een berichtje van de home dat ze het adres van tante zullen wijzigen (nu al ?) en daarvoor hebben ze de identiteitskaart en de geheime pincode nodig (van een mens met dementie - best dat ik er dan bij was !) Nu lijkt die pas niet te vinden... Ik denk dat hij in illo tempore non suspecto meeging naar kliniek Maria Middelares en vandaar mee naar de home, maar hij is niet te vinden... Ik ga dus een beetje zoeken in de 243 sacoches van tante en in haar 8.712 portemonnaietjes....(min of meer eerwaarde vader)... Bovendien wordt het zoekwerk leuker gemaakt door het feit dat tante heel wat van haar "belangrijke" documenten in dozen stak, maar daar ze nooit meer wist in welke dozen, herbegon ze telkens weer in andere dozen...er zijn kasten vol dozen, maar helaas, driewerf helaas, die dozen zitten hoegenaamd niet bijeen in één of enkele kasten, maar her en der over alle kasten en zelfs alle schabjes en schoorsteenmantelels en andere nog moeilijker te ontdekken plaatsen verborgen... Ooit had ik eens wat geld van de bank gehaald voor tante, en toen ze een halfuur later moest betalen voor haar eten was het geld zoek. De buur belde, ik terug naar zingem, geen geld te vinden... De buren hebben mij dan maar liefst in bijzijn van tanteke twee volle uren helpen zoeken voor ze het geld vonden in een klein metalen sigarendoosje, onder een berg andere sigarendoosjes...leuk... Tante weende van geluk, want ze wist begot niet meer wat er gebeurd was... Daar moet ik dus gaan kijken of ik haar pas vind...halleloejah !

Ik moet dus geen boek mee nemen, ik zal wellicht mijn tijd niet in onledigheid doorbrengen...

Morgen zal er dus wellicht geen blog zijn, want ik heb geen laptop (tot verwondering van Jan).Dusssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss tot de volgende ???

Geen opmerkingen: