dinsdag, september 25, 2007

discriminatie

Ik wil eens een mens tegenkomen die niet op een of andere manier aan discriminatie doet !
Iedereen, ikzelf niet uitgezonderd, heb op zijn minst minder eerbied voor de ene dan voor de andere, en dat is op zich al een discriminatie.

Maar er is hoop...

Honderd jaar geleden beschouwden wij de negertjes nog als slaven...en eigenlijk is dat een eufemisme, in werkelijkheid beschouwden we ze niet eens als mensen. (Met uitzondering van de Suid Afrikanen, volgens hen waren het de kinderen van Kaïn, die, getekend door God met een zwart vel, gemaakt waren ten hunne gerieve zie Genesis)

Nu is er niemand meer die twijfelt aan het feit dat negers ook mensen zijn.

Er is dus een evolutie !
Gelukkig ?
Ik weet het niet, ik maak me zorgen!
Ik stel vast dat er nu opnieuw een groep mensen is opgestaan die, net zoals in den ouden tijd, ageert tegen de discriminatie ! Maar nu gaan ze véél verder dan vroeger !
Nu spreekt men niet meer van mensen, maar van dieren! Wat gaia en Peta doen, is precies hetzelfde als wat idealisten in het verleden deden ter bevrijding van de swartjies...En dan krijg ik het ergens op de heupen, dan zie ik de toekomst al zo voor me !

Ik neem eerst het dier dat het meest voor de hand ligt tot gelijkschakeling met de mens: het varken! Het is ook een zoogdier, ook een alleseter, en we zijn bezig het beestje steeds maar meer te vermenselijken... We zijn druk bezig ze om te vormen tot dragers van bepaalde menselijke organen, nu nog met de bedoeling makkelijker aan donoren voor harten, nieren en noem maar op te geraken, maar binnenkort als vaandeldrager van gaia die opkomt voor het steeds menselijkere dier !
Ik zie in mijn glazen bol, de opvolger van Michelleke Vandenbossche woest te keer gaan omdat hij niet wettelijk kan huwen met zijn favoriete zeug...

Zie je het ook ? Dan ben je ongetwijfeld even slecht als ik ben, en heb jij ook lust om al die mannen en meisjes van Gaia en Peta te discrimineren...Quot erum demonstrandum...

En toch heb ik ergens iets geraakt! En het gekke is dat ook Gaia en Peta werkelijk iets raken ! Hoe verder we gaan in onze kennis van de natuur, hoe moeilijker het wordt om onszelven als mensheid op een pied de stalleke te zetten... Een van de laatste verbluffende ontdekkingen is dat apinnekes ook hun eerbaarheid verkopen voor de vleespotten van Egypte... Net of dat nu precies Hét voorbeeld is van menselijk denken !

Maar die mannen redeneren bewust niet door, ze beperken zich nu tot de dieren, maar we stellen ook steeds vlugger vast dat ook planten op een of andere manier kunnen reageren, en zelfs communiceren...dus de volgende logische stap zou dan zijn dat we ook de planten moeten gelijkstellen en spreken over de rechten van de tomaat... Wat mogen en kunnen we dan nog eten? Voor Gaia en Peta zijn dat zorgen voor morgen, maar morgen is de dag dat mijn achter-achterkleinkinderen zichzelf moeten verlagen tot moordenaars om een tomaat te plukken. Nee, die mannen zijn niet juist bezig, de natuur is nu eenmaal opgebouwd als één grote voedselketen, en dat houdt in dat de ene soort de andere moet opeten. Moet, want als een soort dat niet meer doet, dan krijgen we een plaag van de andere soort... We moesten dat toch al lang geleerd hebben door al onze idiote manieren om te proberen "plagen" uit te roeien...Al wat we bekomen hebben is dat er andere plagen door groeiden.

We zijn begonnen met discriminatie, en dan denkt iedereen op rassendiscriminatie.

Wil er dan a.U.b. iemand onder u opstaan, en mij expliqueren waarom wij, bleke noorderlingen in de zon gaan liggen, onder zonnebanken kruipen, ons insmeren met bruinmakende zalfjes en zelf pillen slikken om bruin te worden, en tezelfdertijd afgeven op die makakken, die bruinjoekels, die halfaangebakkenen ????? Er zit een rare kronkel in de hersenen van het mensdom...
We geven onze bruine medemens allerlei scheldnamen en pogen wanhopig de teint van zijn vel te evenaren ??? Help, leg het me eens uit ?????

Vandaag ga ik weer naar de les, weer tussen de madams gaan zitten. Hopelijk heeft men nu een middel om mij te laten schilderen op een manier dat de pijn dragelijk is...Maar wellicht zal ook vandaag weer de les voor mij te lang zijn om er zonder kleerscheuren(lees pijnscheuten) vanaf te komen. De vorige keer heb ik ook enkele dagen de gevolgen moeten dragen, maar ik kan moeilijk eisen dat de lessen minder lang en in meer korte lessen gegeven wordt... Ik weet niet of er onder die dames ook pijnpatiënten zitten, wellicht wel...Hebben zij dan geen moeite met dat systeem ??
Als ik de kans krijg, ga ik dat toch eens opperen tegen die moderator. Wie weet ?

Veerle is vandaag naar Denderleeuw, voor een opleiding van de VDAB, om te zien of ze het zou aankunnen in een winkel te werken... Ze heeft goede hoop, dus kan ze hopelijk binnenkort weer aan het werk, want het is niet goed om thuis te zitten prakkezeren, en het is ook financieel veel beter als ze met twee kunnen gaan werken. De dag van vandaag is alles zo duur...en je kunt niet anders dan leven in de wereld van vandaag, ook de kinderen dwingen je door hun opvoeding in de school om te leven in deze tijd met al zijn bijkomende kosten. Leraars vinden het gewoon dat je iets kunt nakijken op internet...maar vragen niet eens meer of iedereen internet heeft.

Ik heb het al gezegd, we leven niet meer...we worden geleefd.

Oh, ja, lees eens de reactie op mijn laatste (of voorlaatste?) artikel, het is wreed wijs jong! Als hij op pensioen is ga ik hem vragen als co-editor, dan zullen de gensters er niet alleen afspringen is de reactie, maar in het artikel zelf !

tot de volgende ?
oh ja, donderdag zal er wellicht geen blog zijn, ik moet al 's morgens vroeg in het huis van tanteke gaan zitten kijken werken. De loodgieter komt er de waterleiding herstellen en ik moet dus de deur openmaken en na beëindiging weer toedoen... Hoe laat het zal worden ?????

1 opmerking:

Anoniem zei

Geen blog wegens niet thuis ??
Laptoppeke aanschaffen he nonkel..
Jan