zaterdag, augustus 04, 2007

Liefde

Ik ben juist begonnen met het lezen van één van mijn favoriete tijdschriften (Ik heb er drie: National Geografics (abonnement) en Quest en 'nVIR die ik maandelijks ga kopen)
Er staat een uitgebreid artikel in over Liefde...Namelijk de wetenschappelijke benadering er van. Het is een beetje ontluisterend de liefde uit te kleden tot zuiver chemische reacties in ons lijf, maar desalniettemin en niettegenstaande, ik zit het met veel genoegen te lezen, zoals ik graag alle zaken lees die dingen uitleggen. Hoe oud ik ook al ben, ik ben nog niet te oud om bij te leren !
Ik kan dus nog niet veel vertellen over de liefde, en ik weet ook niet of ik je dag wel wil vergallen met zuiver wetenschappelijke afbraak van een heerlijk gevoel, maar één ding vond ik zo plezant dat ik het u niet wil en kan onthouden!

In sprookjes en oude verhalen lees je wel eens over tovermiddelen om de liefde op te wekken, je hoort Piet Huysentruuuut ook regelmatig memmen over afrodiasica en dergelijke meer, maar er schijnt dus een echt wetenschappelijk verantwoord parfum te bestaan, die de liefde opwekt!

Dit hoeft ons niet te verwonderen, als je weet dat bepaalde mannelijke vlinders aangetrokken worden door de feromonen in de lucht, verspreid door de vrouwtjes vlinder...en dat tot op véle kilometers van hem vandaan !
Alleen ik wist niet dat onze vrouwtjes ook zoiets verspreiden, en ik wist nog minder dat je ze kon in een flesje stoppen...
Het antwoord is nog veel gekker dan je durft te denken!
Een geleerde heeft een parfum genomen, en daar okselzweet van jonge vrouwen in gedaan. Hij deed dit in de helft van de flesjes parfum en gaf dit mee aan de testpersonen. Deze moesten dagelijks een rapport invullen, waarin ook vragen vervat zaten over hun sexleven. Bleek dat de proefdames die zich parfumeerden met het zweet van hun veel jongere sexe-genoten, meer dan 20 precent meer sex hadden gehad dan de anderen...
Voor wie nu onmiddellijk op zoek gaat, het is niet te koop (nog niet?)het is en was beperkt tot een onderzoek!
Dus, oudere heren, ga uw driften laten wekken door naast een zwetende jonge dame te gaan zitten, en dan vlug naar huis...en vlug, want blijven zitten is niet zonder gevaar voor uw gemoedsrust én voor uw gezin...

De nieuwste hit: Ik ben verliefd op een zweetlucht...

Heerlijk, heerlijk, zou Toon Hermans zeggen.

Het lijkt mij in ieder geval veiliger en goedkoper dan viagra...zeker die van op het internet, heb je gehoord hoe bezorgd onze uittredende minister is over de gezondheid van de mensen die proberen iets goedkoper hun medicamentjes te kopen dan bij de kapotheker. Nu, hij zal wel gelijk hebben dat er bij die dinges uit die verre en oncontroleerbare landen veel brol zit, maar hij zou er beter aan doen de medicamenten betaalbaar te maken. Ik weet waarover ik praat ! Herinner je maar die aktie waarbij men met een ganse bus pijnstillers ging kopen in nederland, omdat die daar stukken goedkoper zijn dan hier, en daar zijn de medicamentjes net zo goed onder controle als bij ons...Hoe komt er dan zo'n prijsverschil op die dingen?

Ik heb het ooit eens uitgerekend, nu durf ik dat niet meer - voor mijn eigen gemoedsrust- maar toen had ik meer dan 60.000 oude belgische frankskes per jaar aan medicaties, en dat alleen voor het gedeelte dat ik niet terugkrijg, de nettokost dus ! Ik neem nu -helaas - niet minder medicamenten dan toen...

Ik ga niet klagen, maar toen ik nog kon werken, had ik 13 maanden loon op 12 maand, nu is het eerder 11 maand loon op de twaalf...er gaat meer dan één maand aan medicamenten... Regelmatig ga ik bij de apotheker en mag dan meer dan 150, ja zelfs meer dan 200 eurootjes neerleggen. Ik word er alleen geklopt door het nonneke die om de medicatie komt voor het bejaardentehuis...

Heb je al eens buiten gezien? Eindelijk lijkt het op zomer. Ik schrijf dit héél stillekes dat het niet verschiet en weer verdwijnt... Lees dit dus aub ook met ingehouden adem, tenzij je natuurlijk behoort tot de stand voor het weer NOOIT ofte Nooit goed is, dan zul je wel weer de boel naar de filistijnen helpen. dju.

Ik heb je al geschreven dat ons geheugen ons alleen de leuke prentjes voorhoudt over ons verleden, dus zal het wel niet juist zijn dat het vroeger altijd beter weer was, maar toch herinneren we ons veel meer goed weer dan slecht...Met uitzondering van een paar extremen, zoals de sneeuw waar in ik bijna niet meer thuis raakte, de stortvloed die hier hele gemeenten overspoelde, en de boer die duizenden kilo's patatten kon rapen op het veld waarop hij tarwe had gezaaid...waar zijn tarwe was ??? Ook het jaar dat ik de klinkers in de tuin legde, en ik iedere middag en iedere avond droge kleren moest aandoen van de eeuwige stortregen... Maar voor de rest ? Allemaal goed weer...Is dat bij u ook zo? Wellicht wel, we zijn allemaal behept met dat selectieve onderdeel in ons memorie.
Zo schrikken we ook telkens als men op de tv vermeld dat ze de tiende verjaardag hebben herdacht van...Is dat al zo lang geleden? Ik ben er nu 61, maar het lijkt maar een heel kort iets, terwijl ik als kind 61 bekeek als een eeuwigheid.

En zeggen dat ik begonnen was over liefde en sex...

Ik ga maar stoppen, anders beland ik weer in de oertijd van de mensheid
tot de volgende?

Geen opmerkingen: