vrijdag, juli 27, 2007

Rood alarm -fase 10

Op mijn verjaardag ! kreeg ik plots panne aan mijn kwampjoeter. In ene keer viel hij stil, niets dat nog bougeerde ! Geen klank, geen beeld, geen ronkske kwam er nog uit !
Subito presto naar Erwin gebeld, en gisteren kwam hij (eindelijk!) mij redden uit de grote nood!Nog twee dagen had ik wellicht niet overleefd !

Erwin bekeek, luisterde naar mijn verhaal in 't Frans ('t is een zeer goeie vriend en een waal) en vees mijn kompjoeter uiteen. Probeer eens..... geen teken van leven...
Kompjoeter volledig losgekoppeld, ventilatoren er uit, kompjoeter naar buiten, en ik achter een velopomp..Erwin richtte de luchtstraal, en al het stof waaide beetje bij beetje uit mijn komputer op ERwin. Propere komputer, vuil Erwintje...
Alles weer gemonteerd, niets....
Ieder kaart uitgehaald gecontroleerd en bekeken, weer ingestopt na verdere gedetailleerde reiniging en testing....niets...
Bij gebuur om zijn multimeter, de buur niet thuis en de meter ook niet...
Voort zoeken en proberen...plots eureka, het werkt weer !
...maar Erwin kreeg elektriek te voelen waar geen elektriek mocht zijn ! Verlies van stroom.
Boel weer open, zoeken, testen met zo'n touneviske met een testlampje in... Scherm bleek de oorzaak ! Ondertussen kwam de buur binnen met de multimeter die we dan niet meer nodig hadden, maar buur had nog een goed scherm, hij had juist zo'n plat scherm gekocht, en zijn oud stond er nog te staan. Buur om ander scherm.
Gecontroleerd, alles ok. Kompjoeter weer toegedaan en alles aangesloten...Niets meer...
Erwin begon te vrezen dat de moederkaart er aan was, dus wellicht nieuwe computer???
Eddy had compassie, maar vreesde het zelfde. Erwin stond er wat beteuterd bij, maar vees opnieuw de pc open, en begon aan een nieuwe check-up... Hij besloot de kaart voor ethernet er uit te halen, die was er laatst in gekomen bij het installeren van ethernet en ubuntu. Het spel marsjeerde !!!!!
Bleek dat ethernet kon op mijn bestaande kaart en dat de bijgestopte kaart een dubbel gebruik was die de klodden veroorzaakte... En voila ! Je kunt weer mijn blog lezen !!!! Joepie !!!!!

Ik kon Erwin wel zoenen! uren heeft hij hier gewerkt ! En allemaal uit vriendschap ! Een nieuw scherm (groter ! 17 inch) van de bovenstebeste buur ! Mensen, wat ben ik rijk ! Al die vrienden !

Oh ja, van vrienden gesproken, de courgette die ik hier aan mijn deur vond, kwam niet van Luc Courgette, Eddy vertelde mij dat hij dat gevonden had aan zijn garagepoort, en dat hij dacht dat het voor mij zou zijn... Van waar de courgette dan uiteindelijk komt is een grote vraag, en voor wie hij was nog een grotere vraag... In ieder geval eet mijn kleindochter Lieselotte nu weer verse courgettesoep, met dank aan de onbekende schenker !

Ik zit hier nu dolgelukkig te blinken achter mijne pc !

Anny is ook content, als ik hier zit, zaag ik minder zegt ze....

Ik ga stoppen, en wat spelen met mijn kompjoeter !
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: