woensdag, juli 18, 2007

nog niet

Ubuntu is nog niet (volledig) geïnstalleerd... We hebben wat moeilijkheden om de verbinding met internet in orde te krijgen. Het programma zelf is zonder moeilijkheden geïnstalleerd. Ik kan dus al wat oefenen, maar nog niet via deze weg bloggen...
Deze middag komt Roelof nog verder werken om alles ok te krijgen.
Toen ik bij hem was voor de demonstratie vertelde hij mij van zijn passie voor één bepaald computerspel. Een soort virtuele oorlog. Hij is daar sniper (sluipschutter), ik dacht bij mezelf, nu ja, ieder zijn meug, en hoorde aan dat dit voor heel veel mensen een echte passie was. Nu misschien dacht ik, is dat een manier om op een onschuldige manier je agressie kwijt te raken, maar Roelof ziet er helemaal niet agressief uit...Gisteren hoor ik dat hij 's nachts werkt, als beveiligingsbeambte, hij rijdt iedere nacht honderden kilometers om bedrijven te beveiligen...Ik zei hem ah, nu weet ik waarom je sniper bent in dat spel...Hij grinnikte.

Het is bij mijn weten de eerste keer dat ik contact heb met iemand die beveiligen als beroep heeft. Het klinkt waarschijnlijk veel sensationeler dan de werkelijkheid is. Hopelijk...

Heb je gisteren wat kunnen knauwen op mijn "wijsheid"? Ik heb er alvast nog twee, uit dezelfde serie:
" Als er geen Hel is, waar is dan de ultieme rechtvaardigheid?"

"Als er geen Hemel, en geen Hel is, dan is er pas Léven...en wordt sterven verschrikkelijk..."

Daar, nu kun je weer wat filosoferen, of vlugvlug deze doordenkertjes van je af werpen...Bang om wat je zou denken?

Zoals je ziet aan deze blog, mijn Windows is niet weg, ik heb nu dus twee systemen op mijn pc staan, maar de bedoeling is wel om uiteindelijk volledig te gaan werken met ubuntu, als ik het systeem gewoon ben geworden. Als vakbonder ben ik helemaal niet happy met de bijna monopolistische positie van een Microsoft, en vooral juich ik gratis systemen toe, omdat die open staan voor iedereen. Als je de kosten opmaakt vooraleer je met microsoft een machine hebt waarmee je echt kunt werken, dan is dat zeker in de arme landen, niet te doen voor de gewone man.Men mag dan nog zitten te praten over pc's die "maar" 100 dollar kosten, als je er de programma's bij telt, dan kom je nog aan minstens 6,700 dollar...Kijk eens hoeveel een kongolees verdient, en hoeveel levens hij moet sparen om die som aan de kant te kunnen leggen??? Nee, die 100 dollar voor de pc is dan al een enorme som !Laat de rest dan aub maar gratis zijn!
Internet stelt de wereld open voor iedereen...Als je de middels hebt! Voor ruim 3/4 van de wereld is internet niet of heel moeilijk bereikbaar.

Je ziet, waar het hart van vol is...Ik zal wel altijd vakbondsmens blijven! Het zit in mij gebakken dat de wereld inderdaad voor iedereen op dezelfde manier moet openstaan! Ik weet dat dit een wensdroom zal blijijijven, maar we moeten dan ook blijven vechten om er zo dicht mogelijk bij te raken.

Als kind ging ik al regelmatig mee met pa naar vergaderingen, ik heb het inderdaad met de paplepel binnengekregen... Ik kan me niet herinneren dat mijn broer of zus ooit mee gingen op vergaderingen, maar ik ging nu en dan mee. Wel hebben we allemaal moeten helpen aan het vakbondswerk, we zaten avonden enveloppen te voorzien van een adresklever, postzegel, plooiden de uitnodigingen en noem maar op...Ik heb zelfs dagen op het bureel bij pa adressen zitten typen op klevers...Kwampjoeters waren er dan nog niet ! Ik was al meer dan veertig toen ik er zelf mee in aanraking kwam.

Ik heb dan ook altijd mijn werk graag gedaan, ook al vloekte ik soms als ik voor een of ander geen oplossing vond, of de oplossing niet kon verwezenlijken.

Hier voor mijn huis staan nog steeds de erwtenmachines stil te staan. Eergisteren waren ze er met enkele mensen aan bezig, maar het ging niet goed...Ik hoorde voor het eerst sind héél lange tijd, westvlaamse vloeken rollen van wanhopige mekaniekers... het was van "Wat de miljaarde godverdomme moet we wieder hier aan dat klotemasjien zitten prutsen, d'er is godverdomme geen kloten meer goed aan !"
Ik geef hier dan nog een enigszins gekuiste versie weer, het echte was nog veel plastischer...
Of het masjien nu eindelijk hersteld is of niet, weet ik niet, maar ze staan hier wel te staan, vlak voor mijn neus, en beletten mij het mooie zicht op de Vlaamse Ardennen en op Horebeke... Hoe zeer ik ook de spitsvondigheid van dergelijke apparaten bewonder, ze mogen ze wel ergens anders zetten.

Bovendien zijn die dingen plots helemaal niet spitsvondig meer als ze zich verplaatsen van veld naar veld, want dat doen ze op de gewone wegen, de wegen waar u en ik willen op rijden met onze auto... En dan zijn die dingen plots veels te groot, veels te breed en vooral veels te traag !
Bovendien hebben wij aan de structuur van onze verrukkellukke landschappen te danken dat de wegen bij ons zeer bochtig zijn...Dit betekent dat onze wegen qua verf-onderhoud zeer kostelijk zijn, veel kostelijker dan in de rest van Vlaanderen! Overal zie je in het midden van de weg losse streepjes staan, bij ons zijn dat zowat overal volle lijnen, dus veel meer verf! Maar de kostprijs van die verf is niet zo erg, het erge is dat je als automobilist niet over dergelijke volle lijnen mag rijden? Nee, je moet dan angstvallig aan de rechtse kant van die volle lijn blijven, dus achter die tergend langzame landbouwmachines, kilometers aan één stuk door.
Als je dan eindelijk eens een stukje hebt waar je toch voorbij dat kelereding raakt, dan zie je een dolgelukkige boer in zijn spiegeltje turen naar de lange rijen achter zijn prachtmachine... Ik heb nog geen boer gewurgd, maar ik ben er al dikwijls héél dicht bij geweest!

Vroeger kon je daar een stukje van een oplossing voor vinden, je reed alleen op zondag! De boeren waren in de tijd heel katholiek, en zondagswerk gedijdde niet, dus was je de zondag vrij op de baan, vrij van die trage boeremasjienen...Maar helaas, driewerf helaas ! De boeren geloven niet meer en zijn de zondag nu ook op de wegen te vinden, zelfs meer! Nu hebben ze clubs opgericht van bezitters van oude trekteurs, en regelmatig kun je nu achter een hele kolonne van extra trage oude stinkende, dampende en rokende trekteurs rijden...Als je dan wanhopig probeert deze hindernis te ontwijken via een vluchtweg, dan zit je gegarandeerd achter een bende wielerterroristen aan te klooien...

Hoe heerlijk is het toch een uitstapje te doen in onze mooie streek !

Gisteren zag ik dat heel "mijn" straat volstaat met bordjes verboden te parkeren op...Ik ben gestopt om te lezen wanneer, en het is voor vandaag, vanavond...van 18 tot 23.30 uur.... ???VRAAGTEKEN?????
Wat zal er nu door mijn straatje komen???
Als ik het zie, hoor of voel, zal ik het u weten te zeggen...
Ondertussen zit ik mij alleen maar ongerust te maken...
tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

Antoon,
Die plaatjes verboden te parkeren dat is voor de Brouwerij Roman er zijn terug iedere woensdag brouwerijconcerten en als de wind een beetje meezit dan kunnen we zelfs in bed een danske doen
Uw buurman Eddy