zondag, juli 15, 2007

microsoft

Al langer dan vandaag sukkel ik met mijn windows. Trouwe lezers zullen zich nog wel herinneren dat ik reeds maanden geleden aan 't klagen was.
Ik heb de fout in Windows nog steeds niet kunnen herstellen, en de enige oplossing zou waarschijnlijk zijn om alles van mijn pc af te zwieren, en windows volledig opnieuw te installeren.
Met het risico binnen de kortste keren weer miserie te hebben.
Ik ben dus aktief op zoek gegaan naar een betere oplossing. Maar zo eenvoudig is dat niet, iedereen weet dat Mac een beter systeem is, maar dat betekent een nieuwe computer, en ik heb geen goesting om zoveel geld uit te geven...Dus zoeken maar!
Ik denk dat ik het uiteindelijk gevonden heb!
Na alles (nu ja - toch veel) afgestruind te hebben op internet, kwam ik op het spoor van een gratis systeem (da's al iets !)waarvan iedereen het eens was dat het een zeer degelijk iets was, en volgens de meesten zelfs veel beter dan het beruchte Vista...
Ik heb heelder bladzijden tekst gelezen en alles leek picobello, maar toch, je schakelt niet zo maar over van het ene systeem naar het andere hé...Tot ik plots op een citaat stuitte uit de mond van niemand minder dan Bill Gates, die Ubuntu het beste systeem vond op de markt...
Nu is Ubuntu het systeem dat ik al maanden aan het besnuffelen ben...
Maandag ga ik bij een man die zich vrijwillig heeft aangemeld om Ubuntu te demonstreren en zo nodig ook te komen installeren.
Nieuwsgierig? Kijk maar eens via google (of een ander zoekprogramma) naar Ubuntu, en oordeel zelf ! Kijk ook eens via Youtube naar de filmpjes over ubuntu.

Ik heb mijn idee ook aan Erwin bekendgemaakt, en die is nu op een tweede PC aan 't werk met Ubuntu, om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Het enige probleem is dat een paar van de automatismen die ik nu heb aangekweekt, zullen moeten veranderd worden. Maar erg is dat niet, ik heb windows ook moeten leren, dus nu zal ik Ubuntu ook wel leren.

Er is nog een GROOOOOOOT voordeel aan Ubuntu ! Je kunt met een oude pc (zelfs een 286) makkelijk met ubuntu werken op internet. Met andere woorden, het vreet véél minder geheugen dan het logge windows.
Bovendien is ubuntu een volledig pakket! Dat wil zeggen dat je niet een pak bijkomende programma's moet bijkopen, je hebt in het systeem een volwaardige office, een fotobewerkingsprogramma (volgens sommigen evenwaardig aan het dure photoshop) en noem maar op, zo wat alle denkbare zit er in het systeem ingebouwd. Dit is wellicht ook de reden waarom het veel minder geheugen inneemt, er zijn geen dubbele maps op die manier.

Waarom ik dat vertel? Omdat ik wellicht in de nabije toekomst één of enkele dagen zal afwezig zijn op mijn blog, door 1) de installatie van Ubuntu, en 2) eventueel omdat ik nog moet leren "werken" met het systeem.

Oh ja, Ubuntu is geen alleenstaand iets, er is ook edubuntu, speciaal voor studerende jeugd en leerkrachten, Kubuntu voor grafische werkers en er zijn zo nog enkele andere systemen, er zelfs een heel dun pakket voor mensen die maar een bepaald segment nodig hebben, en die snelheid boven alles stellen. (Alhoewel Ubuntu ook al snel is)

Nu, je moet het maar eens bekijken... en ja, het is familie van Linux, maar dan in een systeem gegoten zodat alles er ingebouwd zit, en zo dat de enorm lastige installatie van Linux hier een fluitje van een cent wordt. Kortom, het is een afstammeling van Debian, maar veel beter geconfigureerd.
Je moet echt eens gaan zien op youtube hoe mooi het grafisch is uitgebouwd!Prachtig gewoon!

Nu, ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

(Mochten Linux en Debian je vreemd in de oren klinken? Zoek dan maar eens deze namen op, het zijn de pioniers van het gratis alternatief ! En wellicht heb jij ook hier of daar wel gratische programmatjes staan, die zijn echt niet slechter hé? Nee, zelfs soms veel beter!)

Vandaag is het zondag, warm, maar niet zonnig! Het enige wat mij bevalt is dat er door die plotse warmte tientallen passieflora's allemaal op hetzelfde moment verkozen in bloei te staan! De prachtige bloemen pronken ten alle kante in mijn tuin. Binnenkort zal ik er eens moeten in snoeien! Passieflora's zijn klimplanten, maar ook enorm snelle groeiers! Dus in te tomen !

Vannacht weer niet veel geslapen. Bij het in mijn bed stappen schoot er plots een pijnscheut in mijn rug, en ik heb nu nog steeds pijn er van. Verkeerde beweging? Ik ben niet anders dan anders in mijn bed gestapt, alleen zal er nu weer een zeenuwee ergens tussen geklemd geraakt zijn...met alle gevolgen van dien.
't Zal ook wel overgaan zeker?

Oh ja, Microob leeft nog altijd, ziet er zelfs goed uit, met een dik gedronken buikje. 't Zal zo te zien toch blijven leven...

Voila, ik ga er mee stoppen voor vandaag, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: