zaterdag, juli 14, 2007

lege bovenkamer te huur

Ik weet begot niet waarover ik vandaag moet schrijven...
Gisterenavond, zoals iedere (nu ja...)vrijdag, kwam Bart eens langs. Dit keer moest hij niet naar de kinesist, dus had hij iets meer tijd. Dus is hij eens mee geweest tot bij Veerle en Fré, en heeft de stapels nog te bergen goederen bewonderd, alsook microob, het mini-kittentje.

Net zoals ik, denkt Bart dat het beestje het niet zal overleven...Het is zo miniem. We hoorden wel dat er verschrikkelijke vechtpartijen geweest zijn ten huize van Veerle! De twee andere katten wilden eens op kraambezoek gaan, maar de moeder was daar niet mee akkoord, en de beide vrolijke bezoeksters zijn lelijk gehavend uit de strijd gekomen...Krabben en bijtwonden... Het is dus geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, die fiere moeder...

Veerle had schrik dat de kinderen zouden van de brokken delen, en verbood hen tussenbeide te komen. Dat was niet echt nodig, want de moederkat was zo schrikwekkend, dat de kinderen er verbauwereerd stonden op te koekeloeren...

Gek welke vormen moederliefde al niet aannemen...De katten kennen elkaar door en door, en leven normaliter is pais en vree...

Het is sinds gisteren plots warm! Ik vind het niet echt goed weer, want het is geen gewone warmte, het is drukkend als voor een onweer. Het zou mij dan ook niet verwonderen als we er nog van langs zouden krijgen!

Weet je, het is echt abnormaal weer, maar zeker niet wat men een stijging van de temperatuur kan noemen, en waar ze al heel de tijd over jeremiaden. Globaal gezien is het een koude julimaand tot heden, deze enkele hete dagen uitgezonderd. Ik weet niet of het een kouderekord zal blijken, maar ik kan mij toch niet herinneren dat ik vroeger ooit de verwarming heb doen werken in de maand juli! Bovendien ben ik een fan van de korte broek, en buiten vandaag heb ik van de ganse maand nog mijn korte broek niet bezien!

Nee, bij mij moeten ze niet afkomen met de zeer sterk politiek benutte klimaatsverandering ! ik geloof veeleer dat het een heel natuurlijke klimaatswijziging betreft, na de ijstijd een eerste dus richting warme tijden. Bovendien komt het duidelijk van de zon uit, want ze stellen op Mars en Venus ook vast dat het warmer wordt ! (Dit zien ze ondermeer aan de grootte van de ijskappen).
Maar het komt juist van pas in het politieke straatje, dus moet iedereen inleverenom de wereld te redden! En ze weten dat het tot succes zal leiden binnen een 40 tal jaren...Want dat is de prognose op basis van eerdere dergelijke vaststellingen.

Al een op gelet dat ze telkens spreken van vaststellingen sinds de waarnemingen? Nochtans, we weten ook héél behoorlijk hoe het weer was voor de waarnemingen! We hebben niet alleen de beschrijvingen van vroegere tijden, maar we kunnen nog véél verder achteruit in de tijd om vaststellingen te doen over de weersomstandigheden. Op basis van de jaarringen in de planten (en sommige diersoorten) kan men heel behoorlijk vaststellen welk globaal weerbeeld er vroeger was, en men kan er zelfs heel nauwkeurig een jaartal op plakken ook... Waarom ze daar niets van zeggen? Nogal wiedes, ze zouden moeten bekennen dat het niet zo abnormaal is, en dat het niet ligt aan de mens...Laat je niet vangen ! (Mee betalen zullen we wellicht wel moeten..., tenzij we met genoeg mensen zijn om de stelling van de schuld van de mens aan te vechten - Maar makkelijk zal dat niet zijn, gezien het feit dat ze er nu al behoorlijk in slagen om de meeste andersdenkende profs monddood te maken)

Ik kreeg een opmerking omdat ik op 11 juli niet had gesproken over Vlaanderen... Nee, en ik denk niet dat ik daar nog echt veel ga over vertellen. Ik ben Vlaming, in hart en nieren, maar ik ben net zo goed Belg en Europeaan... Ik hou van mijn taal en van mijn cultuur, maar als we proberen te evolueren naar een echt (hecht) europa, dan lijkt het mij zo absurd hier een omgekeerde beweging te doen... Wat echt belangrijk is, is dat we binnen europa ieder volk, ieder eigenheid erkennen en waarborgen geven tot het voortbestaan. We moeten voorkomen dat het één europese soep wordt, en aan iedereen zijn taal, zijn cultuur waarborgen. Maar wat nu hier gebeurt? Te gek om los te lopen! We hebben de grenzen van Vlaanderen, Wallonie en de Duitse taalgemeenschap vastgesteld, binnen die grenzen moeten ze de kultuur en het taalgebruik waarborgen, en dat zou alles moeten zijn ! Ik lig er niet van wakker dat een waalse moeder gemiddeld één dag langer in de materniteit verblijft dan de vlaamse, of wel zijn de vlaamse iets sterker, ofwel hebben we betere dokters, ofwel zijn we gieriger op onszelf...dat is alles. Er zijn dingen waar we jaloers zijn op de walen, en omgekeerd...Maar ik heb nog nooit vastgesteld dat het moeilijker is om vriend te zijn van een waal dan van een vlaming! DE enigen waar ik het moeilijk mee heb zijn de politiekers! Die hebben het nodig geacht om alles zo te splitsen dat ze nu in totaal veel meer ministerpostjes te verdelen hebben dan vroeger. Omdat zij die bijkomende postjes moeten beschermen, creëren ze allerlei (meestal denkbeeldige) moeilijkheden, zodat de "burger" de noodzaak van een sterk vlaanderen, een sterk wallonie zou nodig achten... Met andere woorden, ze scheppen voortdurend nieuwe noodzaken om hun jobjes veilig te stellen.
Het gekke is dat deze ziekte niet erkend is als ziekte, maar plots erkend werd door heel wat mensen die er een oplossing in vonden om ook hogerop te klimmen...en we zagen de politieke partijen splitsen, de ziekenkassen, de vakbonden en overal waren in plaats van één op eens 3 voorzitters van doen! Eén Vlaamse, één Waalse en één Overkoepelende... en daar stopt het niet ! Ook drie secrtarissen, drie schatbewaarders enz...enz...met als gevolg een steeds scherper groeiende uitgavenpost...die natuurlijk moet gevuld worden door de kleine man. Nodig dus om die kleine duidelijk te maken hoeveel profijt ze eigenlijk doen met het aanvechten van die éne dag langer materniteit in de Waalse ziekenhuizen te behouden/af te schaffen !

Neen, zo'n Vlaming ben ik niet! Ik hou van mijn taal, mijn cultuur mijn volkseigenheid, maar daar zit geen haat (geen echte en geen opgeklopte) in voor anderen... Na een periode van bezetting door nazi-duitsland zijn we allemaal overtuigd dat het zoeken van een zwart schaap (de joden in die episode) een slechte zaak is...maar tegen de walen reageren, dat is een goede zaak???

Nee, zo een Vlaming weiger ik te zijn, ik zie mijn taal als een eigenheid, een eigendom, een recht, en ik wens ieder volk datzelfde toe.

Meer kan en wil ik daar niet over zeggen, ik droom er alleen van dat we binnen een sterk verenigd europa een eigen plaats, een eigen cultuur, een eigen taal en volkseigenheid zullen zijn en blijven tot in der eeuwigheid.

Tot morgen?

1 opmerking:

Anoniem zei

toontje,
in 1302 wonnen de vlamingen het van de franskieljons omdat de ridders , ruiters, vaststelden dat het voetvolk de schutters de vlamingen in de pan hakten.
ze wilden als ridders de pluim op hun hoed steken en trokken naar voor.
maar het weer was zo slecht geweest dat de paarden bleven hangen in de modder,
met een simpele 'goeden dag' konden de vlamingen ze dan helemaal in "het zand" laten bijten.(en met dat metaal aan hun lijf (het soortelijk gewicht van goud is hoger dan dat van ijzer)konden ze zelfs niet meer recht!!!)
ik dacht dat je van het weer toen iets zou geschreven hebben , dus in luli wqs het toen ook nat
niet over de tegestelling tussen Vlaanderen en Wallonnie...

maar proficiat, om geen inspiratie te hebben is het wel en serieuse blog
wat moet dat dan zijn als je wel inspiratie hebt. ...
so long..