vrijdag, juni 29, 2007

Nie memmen...

Ik moet oppassen dat ik niet begin te zagen over het feit dat mijn pijn maar blijft zeuren... Ik ben dus gisteren naar Kortrijk gereden bij de specialist, en ik was weer al gecresseveerd. Vannacht bijna niet geslapen en twee pijnstillers gepakt.

Anders was het bezoek aan de dokter goed, hij heeft beloofd om aanwezig te zijn en mij bij te staan bij het onderzoek door de deskundige van de rechtbank. Oef !

De rekening van het water van tante is blijkbaar ook aangekomen, bijna 6.000 eurootjes. 't Is alsof het niets is. Ik ga zodra ik de documenten in mijn bezit heb, toch eens klappen met die dienst. Misschien krijg ik er iets af, en in ieder geval wil ik proberen iets te doen aan de volgende voorschotten die ze berekend hebben op al dat waterverlies...Dat is er uiteraard nu niet meer, daar alles is afgesloten. Nu, ik kan alleen maar proberen... De rekening is nog iets lager dan wij min of meer geschat hadden op basis van de cijfers... We hebben ondertussen wel al eens gekeken of er ergens iets te zien is, maar het lek moet zich blijkbaar ondergronds bevinden. Wij hebben er geen idee van waar... Nonkel Julien heeft in de tijd die waterleiding zelf aangelegd, nu een eindje , dan een stukje, en we vinden niet alleen onbegrijpelijke stukken, maar ook leidingen in allerlei soorten materialen, ijzeren buizen, koperen buizen, pvc-buizen...het is een soepke. Mocht Nonkel er nog zijn, dan zou hij misschien weten waar er ongeveer iets zou kunnen zijn, maar voor ons is dat onmogelijk te weten. Volgens mij is de enige oplossing een volledige en logische waterleiding opbouwen, en al het oude wegdoen. Maar ja, ik moet nu alleen maar proberen om de zaak zo goed mogelijk te bewaren, zodat het gebouw niet of zo weinig mogelijk in waarde daalt... En zelfs dat MOET ik in feite niet doen, er is niemand die mij kan verplichten, maar er is ook niemand anders die ook maar één vinger uitsteekt.

Wie weet verdien ik er mijn hemel mee... We hebben ook een schrijven gekregen van de home, in verband met de nieuwe wetgeving. Nu zitten er heel wat kosten meteen in de vaste prijs verwerkt, maar uiteraard gaat die vaste prijs dan ook naar boven. Als ik het bekijk, valt het nog mee, het betekent niet echt een verhoging, want vroeger moesten we bv al de flessen limonade en water apart betalen, nu zitten deze in de prijs...

Deze namiddag ga ik weer de was gaan halen... Als ik over zo'n zaken als dat water praat, dan zegt ze steevast "trekt eu plan hé" en daarmee moet ik het doen... Het is niet gemakkelijk om dergelijke dingen een beetje in orde te houden... Ik hou in ieder geval heel zorgvuldig de rekeningen bij sinds ze in de home zit...Voordien kon ik dat niet om dat ze dan regelmatig zelf naar de bank ging met pier en pol, en er soms zelfs redelijk grote sommen "verdwenen"...Ik heb wel een idee waarheen, maar kan uiteraard niets bewijzen. Eén bewijs heb ik, mocht het van pas komen, dan kan ik dat tonen...

Maar wat ben ik daar mee?

Nu ja, ik kan alleen mijn best doen hé...

Ik ga stoppen, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: