donderdag, juni 28, 2007

Kortrijk derde editie

Je herinnert je wel dat ik de oorspronkelijke afspraak met mijne specialist moest afzeggen wegens diarree, de tweede bleek op een of andere manier een misverstand te zijn, en ik stond voor een gesloten kabinet...Vandaag dus de derde en hopelijk de goede keer !

Ik ga nu niet meer proberen om door Kortrijk te rijden, ik ga via Bissegem, dat is normaliter een omweg, maar als er in Kortrijk 753 chantiers zijn die je telkens op een nieuwe omweg zenden...Door de immense hoeveelheid van werven vermoed ik dat je van de ene omleiding ongeweten in de andere terechtkomt, met als gevolg dat je niet weet waar je naar toe rijdt...en op den duur zelfs niet meer van waar je komt.

Dan is de schijnbare omweg in werkelijkheid de kortste weg...zeker in tijd en héél zeker in ergernis ! Bovendien vermijd ik er de enorme kosten van een echtscheiding mee... Want iedere keer als ik Anny de kaart in handen duw om te proberen mij enigszins te gidsen, verkeer ik na enkele minuten reeds in een echte huwelijkscrisis !
Het schijnt wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het moeilijk hebben met kaartlezen, net zoals mannen het moeilijk hebben met het verrichten van verscheidene taken op hetzelfde ogenblik, maar niettemin, als je zelf geen enkele moeite hebt met het lezen van de kaart, is het moeilijk te begrijpen dat een ander dat niet kan...

Dus: een omweg, om zo vlugger en vooral vrediger de plaats van bestemming te bereiken !

Eigenlijk heb ik geen enkele reden meer om nog naar de dokter te gaan, ik heb ondertussen mijn ziekte verleg en mmijn papieren voor de verzekering al ontvangen...Ik kan alleen nog wat voorschriften voor medicaties vragen, en dat is alles. Belangrijker is dat ik hem ook wil vragen om mijn bij te staan in het onderzoek van de deskundige van de rechtbank, in het geding dat ik heb aangegaan tegen het Vlaams Fonds. Normaliter zou ik moeten kunnen genieten van de voordelen van het Vlaams Fonds, maar daar de wetgeving door de aard van de letsels niet exact beschrijft wat de voorwaarden zijn, moet bijna iedereen in dergelijk geval via de rechtbank en dus via een deskundige passeren. Daar ik de voorwaarden niet allemaal en expleciet ken, en ook niet kan te weten komen, lijkt het mij nuttig dat er medische bijstand is. Hopelijk wilt hij dat doen. Die erkenning is nu belangrijk, maar zal met het ouder worden steeds belangrijker worden, terwijl je niet meer kunt erkend worden door het fonds na het bereiken van de pensioenleeftijd...
Ik heb nu al, met eigen middelen een deel hulpmiddelen aangeschaft om mij het leven makkelijker te maken, maar daar ik stillekes meer en meer functieverlies moet verwachten, zullen bijkomende hulpmiddelen van langs om meer noodzaak blijken.

Nu ja, ik kan maar proberen en hopen newaar...

Ondertussen gaat het herstel na de diarree steeds verder. Ik heb steeds minder last van duizeligheid, maar wel nog altijd vlugger pijn dan vroeger. Blijkbaar ben ik toch permanent een paar kiloos kwijt, nu dat kan geen kwaad.
Wat raar is, is dat ik vroeger altijd middelen moest nemen om te kunnen normaal naar de "grote" WC gaan, nu ga ik iedere dag zonder problemen, of liever, ik moet nog steeds wat voorzichtig zijn in mijn eten, want als ik niet op pas heb ik meteen weer diarree- achtige verschijnselen???
Ook mijn bloeddruk blijft laag (wat goed is)maar vroeger was dat wel anders.
Blijkbaar heeft die diarree toch één en ander verandert in mijn lichaam. Of...het volledige herstel duurt langer dan normaal mag verwacht worden. Nu ja, ik ben zelden zo ziek geweest als nu, van die stomme schijterij !

Vanmorgen hebben Anny en ik ons haar gewassen om proper naar Kortrijk te gaan. Anny is kwaad omdat haar haar veel meer onderhoud vraagt dan vroeger. Als ik haar zei dat dit waarschijnlijk een van de gevolgen was van ons voortdurend verjongen gromt ze wat nijdig... Maar ik zie het ook aan mijn haar, niet alleen ben ik er veel kwijt en zijn de meeste haren grijs, dan had ik vroeger ook nog wat natuurlijke golven in mijn haar, en die zijn ook weg... Ook ik moet veel meer dan vroeger mijn haar wassen. Maar dat zal bij mij wel komen van het abnormale nachtelijke zweten tengevolge van al die medicamenten.... Zelfs tijdens de dag heb ik soms zo'n aanvallen van zweten. Ik zeg dan lachend dat ik vapeurkes heb, zoals de vrouwen...

Veerle zit hier, haar auto is binnen om naar de keuring te gaan. Hopelijk heeft ze geen bijkomende kosten, het gaat er al moeilijk genoeg.

Tot de volgende?

Geen opmerkingen: