donderdag, juni 21, 2007

498 beter en beter

Het herstel gaat langzaam, maar het gaat vooruit. Als ik braaf ben, en niet beweeg, dan is mijn pijn al weer tot het "normale" peil gedaald. Ik heb wel nog vlugger dan anders pijn, maar who cares, het betert !
Veerle zit nu met wat van de griep, en heeft ook keelpijn...Haren Frederik zat gisteren ook met diarree, gelukkig is het al weer over. Dat had één groot voordeel, normaal zou Veerle de kinderen van school hebben moeten halen om ze naar ons te brengen, want zij moest binnen voor een soort beenderscan (dat ging in twee fasen 's morgens eventjes binnen om een kleurstof in te nemen, en vlak voor de middag onder de scan voor een uitgebreid onderzoek. De uitslag was goed, en ze moet nu naar de rugschool. De specialist vermoed dat te zwakke buik en rugspieren de oorzaak zijn van haar blijvende rugpijn. Ik heb haar hoop gegeven en gewezen op een vriend van mij, die dank zij de rugschool en het dagelijks volhouden van zijn oefeningen nooit meer thuis zat met rugpijn. Jammer genoeg hielp dat niet in mijn geval, en kon ik zelfs de oefeningen niet volmaken...Maar ja, bij mij is er natuurlijk een totaal andere oorzaak.
Vandaag komt Veerle ook officieel naar haar nieuwe woonst kijken, met de mensen van de bouwmaatschappij, om nog te doen herstellen wat er te herstellen valt... Misschien zal dat haar ook een beetje helpen, want het is echt niet te doen met dat oude wijf onder haar. Leuk détail: in de woning van Veerle komt een jong gezin met een peutertje en eentje op komst...Succes verzekerd met die ouwe tang, weer kinderen boven haar hoofd... De bouwmaatschappij heeft gezegd dat ze er deze keer niets zullen laten gebeuren. Ben benieuwd...
Ik ben weer begonnen met wat te tekenen, maar echt gaat het nog niet, ik kan het niet uithouden. Ik probeerde dan wat in een kunstboek te bladeren, teneinde wat inspiratie op te doen, maar ook dat kon ik niet uithouden, ik ben naar beneden moeten komen, en mij braafjes in de zetel leggen... maar toch is het aan 't beteren ! Ik moet echter wel een serieuze klap hebben gekregen van die stomme diarree ! Ook mijn bloeddruk is nog niet terug op peil, maar dat kan geen kwaad, het mag wat lager zijn dan gewoonlijk, maar wat mij hindert is dat ik zo voorzichtig moet opstaan en wat wachten voor ik in beweging kom, anders draait de wereld als een molentje.
Ik heb er al aan gedacht om eventueel te proberen mijn hartonderzoek wat te laten vervroegen, maar misschien komt het ook wel vanzelf in orde, en heeft het ook gewoon wat tijd nodig...
Ik lijk netto 3 kg en oneffen kwijt geraakt te zijn die (gelukkig) niet lijken weer te keren. Ik stel vast dat ik precies deugd heb van 's morgens een potje yoghurt te eten, nu doe ik dat omdat ik antibiotica neem, maar ik voel me er goed bij, dus denk ik het verder te doen. Gek genoeg is ook mijn stoelgang redelijk goed, en kan ik niet spreken van opstopping...ook van die yoghurt?
Anny is juist terug van boven gekomen, met haar haar in spelden, kwestie van netjes te zijn om naar de stad Kortrijk te gaan.... Vroeger profiteerden wij altijd van ons doktersbezoek om voor Anny roggevleugeltjes in aspic te halen. Ze eet dat heel graag, en hier is dat niet te vinden. Nu is de dokter echter verhuisd, en zitten we aan een heel andere kant van Kortrijk... Niet alleen geen vis voor Anny dus, maar ook geen blitzbezoek aan De Sleghte voor mij. Nu ja, daar gaan we niet van dood, en er is niets wat ons belet om eventueel eens rond te rijden voor de vis, als we onze baan vinden ten minste...
Ik zal extra vroeg vertrekken, zo dat we eventueel de tijd hebben om te zoeken als dat nodig mocht blijken. Ik neem mijn kaartenboek mee met het stratenplan, zo vinden we het altijd wel.
Voila, ander nieuws heb ik niet, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: