woensdag, mei 02, 2007

't is weer gedaan die mooie zomer...

Ik hoop dat je er van geprofiteerd hebt, want ze geven vanaf maandag REGEN !!! De boeren krijgen weeral eens hun gedacht, en let op hé, na dat ze de boel verpest hebben zullen ze na hooguit één week drasj nationale al weer zitten te kankeren en de Hemel te bestormen met smeekbeden voor warm weer...Precies of dat het zo simpel is om een dam die je hebt doorbroken zo maar weer te dichten... De ervaring heeft ons geleerd dat ze hierboven of volk tekort hebben, of dat er geeneen aannemer met verstand van beschoeiingswerken ooit daar is geraakt... Nu ja, als vakbonder ben ik overtuigd dat er noois ofte noois een aannemer daar kan geraken...
Dat doet mij denken aan die garagist, die in de bloei van zijn leven plots komt te sterven en voor sinte pieter staat... Hij vindt het niet schoon dat hij aan 35 al moest komen te sterven...Sinte pieter kijkt de garagist verbauwereerd aan...35 ? volgens de uren op je facturen ben je al 78...
Kijk, ik heb altijd gewerkt in een stijf katholieke vakbond, en altijd met veel aandacht geluisterd naar de woorden van onze eerweerden heer proost...En mij altijd afgevraagd wat de proost van de middenstand daar wel kon vertellen??? Het doet mij een beetje denken aan de gesp van de riem van de duitse nazi-soldaten...Gott mit uns ??? Heb jij ook het gevoel dat wij, mensen, (???)altijd een god hebben die precies in ons kadertje past? Of vervormen we het naar ons beeld en gelijkenis ???
Hoe ver we ook in de geschiedenis gaan, telkens en overal, met alle mogelijke goden en godinnen vinden we hetzelfde...Kijk, na het overlijden van onze Koen, ben ik tot het besluit gekomen dat er een god moet zijn, ik geloof niet in de oneindige keten van toevalligheden die tot ons bestaan leidt, maar ik geloof niet dat die god zich met ons als individu bezig houdt... Hij zou wel te doen hebben...als je het aantal mensen bekijkt (en ze kweken als konijnen als je de geboortecijfers bekijkt) dan kan het toch niet dat ieder individu in al zijn bewuste en onbewuste daden gevolgd wordt? Misschien als groep, en is hij nu al bezig met de volgende evolutionaire stap.
Lach niet, de evolutie gaat steeds maar verder! Men heeft nu voor het eerst vastgesteld dat er een groep apen overgegaan is tot het bewuste gebruik van wapens, en dat deze "verworvenheid" doorgegeven is aan de volgende generaties...Ik heb je al gewezen op het steeds kleiner wordende verschil tussen mens en dier... Misschien zitten wij al op de maximumgrens, en is een andere groep wezens bezig met ons evolutionair voorbij te steken??? Er is geen enkele natuurkundige reden om dat niet te kunnen aannemen !
Denk niet dat we het tijdig zouden kunnen stopzetten...De evolutie zal wel zodanig zijn dat we op het gepaste ogenblik verzwakken en uitsterven. Hopelijk komt er dan een soort die niet alleen aan veroveren denkt...
Want dat is eigenlijk ons ganse bestaan ! Altijd zijn we bezig om iets te veroveren, te verwerven, hoger te staan dan... en noem maar op ! Diep in ons zijn we allemaal kleine napoleonnetjes, proberen we altijd een stapje verder te staan dan... Maar wellicht is dat precies de reden voor de evolutie van ons "brein"? Misschien is de "hogere" ontwikkeling niet mogelijk als we niet ergens een "streber" zijn?
Gek, dat voelt echt als juist aan hé ? Zelfs liefdadigheid kun je zonder moeite in dat kadertje inpassen, gaande van de liefste, de braafste zijn, tot streven naar een hoger plaatsje in het godsdienstig plaatje...
In de islam drijven sommige godsdienstige leiders hun adepten de dood in, als moordenaar in dienst van God...En wij als brave katholieken denken dan "Hoe is dat mogelijk? Hoe kan dat bestaan? Hoe krijgen ze die mensen zo ver ?" ...Ooit was het ook in onze kerk zover...In de strijd tegen het protestantisme werd ook de hemel beloofd aan hem of haar die leidende protestanten zou ombrengen... (Echt waar !)
Dat dit nu niet meer het geval is, is gewoon omdat wij dat rationeel niet meer aanvaarden...Maar heel ver zit het niet hoor, ga maar eens kijken in Ierland, waar men nu heel langzaam deze uitwassen aan het verleren is...
En kun jij, nu, vandaag de dag, met je verstand van nu, aannemen dat je in Ierland zo maar "voor de goede zaak" een protestant zou doden???
Kun jij nu, vandaag de dag, met je huidige verstand geloven dat die leiders zowel van de katholieke als van de protestantse kant dat doen uit "Geloof" ??? ...of doen ze het voor de macht???
Er zijn duizenden boeken, gedichten, liedjes geschreven over hoe schoon het allemaal zou zijn als we allemaal wat meer voor en met elkaar zouden leven...We kennen de formule, maar het lijkt wel onmogelijk dat ze ook toegepast wordt, want we willen allemaal, altijd, op een hoger échelon geraken, we hebben ingebakken in ons de reden van onze evolutie en van het verder evolueren...en niets of niemand zal dit ooit veranderen voor we alle, alle concurrentie op alle, alle vlakken hebben opgeruimd.

Jij niet?

???

Denk eens diep na...

tot morgen...of nog een beetje langer...

tot de volgende.

Geen opmerkingen: