woensdag, mei 09, 2007

Pillendag...

We zijn weer een week verder, ik ben aan de laatste dag-doos van mijn pillendoos bezig. Dat wil zeggen dat ik vanavond weer de zeven doosjes moet uithalen, op rangorde leggen, en dan al mijn pillen uit de kast halen, en soort per soort in de vakjes leggen, sommige op de morgen, sommige op de middag of op de avond, sommige in twee of drie vakjes...
Kijken of de voorraad nog groot genoeg is, zo niet een afspraak maken met de huisarts om een pak voorschriften te laten opmaken...
Vervelend.

Al een paar nachten weer wakker geworden van de pijn, op het toilet gaan zitten, om een andere houding aan te nemen, maar het ging niet, het hielp aan geen kanten. Terug het bed in, boek lezen... Ik zit voor het eerst sinds lang weer met bewegingspijnen. Meestal krijg ik de grootste pijn bij te lang in één houding staan, zitten, liggen of stappen (lees slenteren - stappen kan ik niet meer). Slechts heel zelden heb ik pijn bij bepaalde bewegingen, tenzij natuurlijk bij te grote bewegingen, maar nu krijg ik pijn bij de minste beweging van de wervelkolom, en wanneer beweegt dat kloteding niet? Het doet bijvoorbeeld verschrikkelijk veel pijn om mijn gat af te kuisen na het moeizaam verrichten van een GROOOTE boodschap. Stom en vervelend ! Schrik van stijgende afhankelijkheid.

Hopelijk gaat dit weer over, en val ik weer terug in de gewone pijn.

Je ziet wel wel hé ! Met die stomme boeren en hun vragen om regen ! Nu zit ik er weer mee!

Ik denk dat ik ga emigreren, naar de sahara. Weet je dat dit de plaats is waar de meeste verdrinkingen gebeuren? Echt waar ! Er verdrinken meer mensen in de woestijn dan in andere gebieden ! Dus zo droog is het daar ook niet altijd. Die verdinkingen gebeuren meestal bij de plotse enorme stortbuien, die niet in de te droge grond kunnen indringen, en dan in plotse kolkende rivieren alles mee sleuren wat op hun weg ligt.

De pyrografie voor Luc's dochter is bijgewerkt, tot mijn tevredenheid. Iemand die het niet kent zal natuurlijk niet zien welk wonder ik daar heb verricht, maar ik denk dat ik een ontdekking heb gedaan die mijn pyrograveren voorgoed zal veranderd hebben. Ik moet nog wat verder er op studeren, maar ik denk dat ik een geheel nieuwe gamma van mogelijkheden heb geopend... Ik zal weer kunnen experimenteren en ontdekken. Heerlijk! Ik hou je op de hoogte.

Heel ander nieuws van tanteke... Ze wordt in ijltempo meer en meer dement. Die val die oorzaak was van haar hospitalisatie en nu haar opname in een home, heeft blijkbaar het dementeringsproces plots in gang gezet. Voorheen was ze wel eens vergeetachtig, maar nu zijn we plots in een situatie van echte dementie gekomen. Ze is sinds jaren niet meer zo gelukkig geweest als nu. Ze is blijkbaar al haar verdriet vergeten, en ze heeft zelfs de foto van haar Noël (haar overleden zoon)omgekeerd weggelegd. Waar ze vroeger steeds over haar eenzaamheid en haar verdriet bezig was, is dat nu allemaal weg. Ze denkt ook dat ze thuis is, en betreurt het alleen dat ze niets kan "offreren", ze heeft niets meer in haar kelder... Ze denkt echt "thuis" te zijn, en ze is gelukkig, voor het eerst sinds vele jaren. Ik weet niet wat ik moet doen met al haar bezit, en na een telefoontje met de notaris, weet ik het nog veel minder ! Er is een mogelijkheid, maar de verantwoordelijkheden die ik dan zou moeten op mij nemen, zijn zo groot dat ik dat liever niet doe, toch zeker niet alleen, en je kunt het niet met twee of meer doen... Ik denk dat daar ook een deel van mijn pijn zit.

Zondag moet je dus geen blog verwachten, ik zit op het plechtige communiefeest van Ewoud. Ik zie er echt tegen op. Een paar uur zitten te radbraken in de kerk, en dan weer zitten op een stoel aan de feesttafel. Ik zal mijn pillen moeten bij hebben, om eventueel nog wat meer de pijn te kunnen onderdrukken. Normaal is een mens er op gevierd om naar een feest te gaan, dat is dus ook iets dat voor mij niet zo is.

Enfin, misschien valt het wel mee, we maken er in ieder geval het beste van, het moet een leuk feest zijn voor Ewoud, 't is zijn feest !

Voila, genoeg gezaagd, ik ben er mee weg.
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: