vrijdag, mei 18, 2007

Opwarming van de aarde???

Dat is toch geen probleem ?
In het wetenschappelijk tijdschrift "Science" van 9 juli 1971 verscheen het volgende (toen alarmerende bericht);
" Een verviervoudiging van de hoeveelheid aërosolen in de atmosfeer kan de temperatuur op aarde doen dalen met 3,5 graden Celsius."
Einde citaat.

Natuurlijk, die peeties van zo lang geleden waren toen nog héél dom en niet onderlegd, anders zou hun "wetenschap" niet zo vlug ondergraven zijn, toch ? Of zullen wij dezelfde neiging tot grinniken hebben binnen een kleine 35 jaar, over al wat die "wetenschappers" van nu vertellen??? Is dat eigenlijk weten-schap, of gok-er-maar-op-los-schap ????

Om u nog maar eens te laten weten dat er naar mijn bescheiden mening bijlange na niet zoveel aan de hand is, als ze ons nu heelder dagen in onze harsens stampen...

Vanmorgen, goe weer, rommelmarkt in de bergstraat te Oudenaarde. Ik heb er een stuk van gedaan, en rustpauzes ingebouwd... Een paar boeken gevonden. Het was een enorm grote markt, maar zoals gezegd deed ik er maar een stuk van, en ik moet zeggen het was een leuke wandelmarkt, maar er was niet zo veel die interessant was. We vonden er wel heel goedkoop twee mooie (?) trollen voor Veerle. We hadden ze pas gekocht toen Veerle daar ook opdook. Anny moest ze dus niet dragen...de boeken alleen al wegen meer dan genoeg.

Ik zag er wel een mooi indisch of toch uit die contreien beeld staan. Ik heb echter geen plaats en het was geen toppunt van snijwerk of van ontwerp. Het ding waar ik me altijd wat aan erger, zijn de vele standjes met oude postkaarten. Die oude kaarten worden verkocht voor verschrikkelijke veel geld...Niet schikken als je ziet dat een oude postkaart meer dan 30 euro gaat ! Ik vind dat wel een beetje absurd ! En dan mag je nog niet klagen, want de meeste van die mannen beginnen nu meer en meer die oude kaarten te verkopen via internet, en met het bied-systeem gaan de prijzen nog erger de hoogte in.
De enige reden die ik kan vinden is nostalgie...Naar de herinneringen van toen, herinneringen van het door onze eigen hersens roze gekleurde verleden. Gek hoe iedereen zo geprogrammeerd is, dat alles uit het verleden zo lief rozig wordt gekleurd. Er zal wel een heel geleerde uitleg voor bestaan, maar de uitleg doet er niet toe, het is en blijft een feit. Toen ons moeder vertelde over de oorlog met al zijn ellende, werden er toch telkens leuke herinneringen bij aan gebreid. Ieder mens heeft zo een ingebouwd herstel-oord in zijn hoofd.

Zelfs de ergste zwartkijker vindt het verleden mooier dan het heden, hoewel meestal zijn zwartkijken voortspruit uit dat verleden.

Ik was begonnen met de opwarming van de aarde, en heb al bijna heel een hele wereld afgedweild sindsdien, ik ga nog wat voortdoen. Ik vertelde je gisteren van die engelstalige reactie op mijn blog. Ik heb héél voorzichtig een geneusd wie er achter die engelstalige zit, het is begot een Indiër ! Ene van Kerala, waar dat ook precies mag zijn. Hij blogt ook, en hij publiceert hele redeneringen over de gelijkenissen tussen de indische godenwereld en de westerse mythologie... Wellicht heeft die man in de blogwereld eens gezocht op het woord "god", en daar ik daar ook wel eens over broebel, en er zelfs soms ene doortrek, zal hij wellicht gedacht hebben dat ik een geestesgenoot ben van hem... Maar hij is kerveerd..

Voila, ik ga stoppen voor vandaag, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: