dinsdag, mei 15, 2007

de meteropnemer

neemt de meter niet op...hij noteert alleen de cijfertjes die hij voor zich ziet op de meter...
Ik heb hem beleefd verzocht goed te kijken...Vorige keer had ik een rekening van zo'n 150.000 euro's te betalen. Het was een foutje.
De kosten van de doktersrekening nemen ze niet ten laste.

Nee, ik drijf over, 't was maar 15.000 euro's, maar desalniettemin en niettegenstaande, 't was verschietachtig. Ik beldegede ne keer en ze vroegen om de meterstand eens te controleren en door te bellen. Ik mocht die rekening dan vergeten, ze zouden een nieuwere sturen, een véél goedkopere. Oef.

Vandaag moesten mijn gebuur en ikke om ! uur paraat staan tot 12 uur zo nodig, want dan kwam de meteropnemer. Hij is dus al geweest. Hij vroeg of dat huis hier iets verder nog bewoond was...Ja dus, maar diene man is zelden thuis, hij is de uitbater van diverse veilingshuizen, en veel uithuizig.

Wellicht heeft de boer, die het land naast mijn deur bewerkt, hem na al die jaren toch eens thuis gevonden, en hem gevraagd zijn haag op te kuisen, want die haag hing al zo'n dikke twee, drie meter over het land van de boer. Nu hebben ze die haag wat opgekuist, de kant van de boer is alles weg, en kijken wij nu op lange blote takken van wat ooit een weelderig struikgewas was. (Tegenwoordige tijd: struikgewis is ?)
Ze hebben meer dan een week takken afgedaan en verhakseld. De boer heeft daardoor een heleboel land bij gewonnen. Er staat nu maïs ! (=rattenlokvoeder).

Door zijn manier van ploegen, is er vlak naast mijn haag een greppel van een halve meter diep ontstaan. Gelukkig dat de vriend van Veerle een tuinbouwer is, hij zal de haag komen scheren. Anny dacht al dat ze zou moeten werken met een stelling. (En ik zit dan op mijn nagels te bijten !)

Ik voel me al enkele dagen doodongelukkig, om precies te zijn, sinds vrijdag om ! minuten na negen.
Dan is mijn raap zonder heiligentriek gevallen, en ik weet dus niet meer hoe laat het is als ik het zou willen weten. Ik heb zeker al duizend keer naar mijn arm gekeken, maar daaraan kun je het dus niet zien! Je zou denken, die arm heeft al jaren een klok om, zou dus al op zijn eentje moeten weten hoe dat gaat, maar niets hé ! Gek genoeg zit ik zelfs nu, aan mijn kwampjoeter nu en dan op mijn arm te kijken, terwijl het uur onderaan mijn scherm is te lezen hoe laat het precies is. Bovendien staan er in huis ook nog een hele menigte klokken, maar toch, die aan mij arm, die mis ik.
Ik weet nog niet of ik er een nieuw batterijtje zal laten inzetten of meteen een nieuwe raap zal kopen. De kostprijs loopt niet ver uiteen tegenwoorrig...

Ik heb een toestelletje gekregen om nietjes te verwijderen. Verwijder netjes nietjes. Het gekke is dat ik een nietjes machine heb die werkt zonder nietjes. Door een ingenieus systeem druk je door de bladen papier heen een soortement rastertje, die dan onderling zichzelf vasthechten aan de andere blaadjes, gewoon door die piepkleine en haarscherpe plooitjes die je in de bladen drukt. Natuurlijk werkt dat maar voor maximum 4,5 bladen papier van de gewone dikte. Anders moet je ze nieten met een echt nietmachine met nietjes. Die kun je dan weer netjes uithalen met dat nieuwe machientje die ik nu heb.
Als ik dat herlees snap ik het zelf niet meer, maar ja, jullie zijn allemaal veel geladderderder (een ladder is synoniem van een leer) dan ik, dus voor jullie zal dit ongetwijfeld zo klaar zijn als pompwater.
Mocht je het onverwacht toch niet snappen, dan wil ik altijd een demonstratie geven in mijn eigen woning. Gelieve wel op voorhand een afspraak te maken. Mijn agenda zit nogal vol met het schrijven van rare hersenkronkels.
Denk niet dat die laatste opmerking niet juist is, sinds ik weet dat alzheimer het gevolg is van het wegvallen van de kronkels en plooien in de hersenen, doe ik niets anders meer dan hersenkronkels maken. Tegen de alzheimer.
Trouwens ik zou veel liever parkinson krijgen dan alzheimer. De reden: Het is veel minder erg een deel van je pint te morsen door het schudden en beven, dan vergeten je pint te drinken...Just hé?
Ik ben eens mijn visvijvers gaan controleren. Het water is sinds het invoeren van een bijkomende filter, al heel helder geworden. Maar het is niet alleen dat, ik merk ook dat de biologische werking van de filter langzaam op gang is gekomen, en dat er minder eiwitten in het water zitten. Dat kan ik zien aan het feit dat er steeds minder schuim is aan de voet van mijn watervalletje. Dat schuim is een zichtbaar gevolg van de aanwezigheid van eiwitten in het water.
Dus, de filter werkt naar behoren.

Voila, mijn inspiratie is op, ik ga verder oefenen in het kronkelen van mijn grijze massa...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: