woensdag, april 04, 2007

Wat een prettig weerzien !

Gisteren is Claude dus geweest...En toen ik hem aan de deur zag staan, zag ik weer Claude ! En hij mij ! Klinkt het gek, is het niet ! Hij had mij al gemaild dat hij op basis van de foto's mij niet meer herkennen zou, en vice versa...Niet waar dus! Ondanks al de jaren zagen we beiden nog al de vertrouwde trekken terug. Bovendien lijkt Claude enorm op zijn vader.

Hij was hier al heel kort na de middag, en bleef tot ongeveer 8.30 uur, iets over meen ik. We hebben heel de tijd gebabbeld, Claude met mij, Hedwig met Anny, alle vier samen... Over toen, over tussen in, over de kinderen, foto's bekeken van Claude en van ons...Een hééééééééééééééééééééééérlijke dag !
Claude is nog steeds de zelfde, hij illustreert nog steeds zijn verhaaltjes met gebaren en gezichten trekken, net zoals vroeger, en net zoals zijn vader ook wel deed...Hedwig is een hééél sympatiek mens, en 't klikte direct met Anny en met mij. Kortom over al die jaren heen, over het huwelijk heen, staat onze vriendschap nog als een rots !
Gisteren was echt een kermis voor mij en voor Anny !

Eén ding doet dan weer pijn, weten dat je niet zelf ook eens tot daar kunt gaan. Op zo'n momenten vervloek ik mijn rug nog veel meer dan anders ! Je hebt altijd het gevoel dat het allemaal van de andere kant moet komen...en dat jij niets terug kunt doen.

Bovendien heb dan ook nog vannacht geen oog dicht gedaan, te lang aan tafel gezeten...maar, tedju, 't kan mij geen zier schelen ! Ik heb een wonderbare dag gehad, een echte kermis, en zoals pa vroeger altijd zei, een kermis is een geseling waard.... Hij zei dat wel in een héél ander situatie! Toen we eindelijk eens mochten uitgaan, dan moesten we heel stipt voor 't gestelde uur thuis zijn, en dat was dan alleen de zaterdag...'s Anderendaags stond pa dan extra vroeg op om naar de eerste mis te gaan, en wij moesten mee, want een kermis is een geseling waard... Ik heb dat ooit met Bart gedaan ook...Hij was te laat thuis gekomen, had dan nog een vlieg in zijn oog en was tegen onze slaapkamerdeur gebotst, zodat we het zeker gemerkt hadden... 's Anderendaag om 6 uur mocht hij op 't appel komen ! en een hele maand niet meer buiten !
Wedden dat hij dat later ook doet met zijn kadeeën ?

Enfin, je ziet het niet, maar hier zit een gelukkig mens te typen, met een brede glimlach om zijn mond... Ik heb nog deugd van gisteren.

Ik heb je al verteld van het veld voor mijn deur, en hoe de ploegenfabrikant hier soms ploegen test...Ik had blijkbaar profetisch inzicht, want ze snorren hier nu voorbij met een systeem van ploeg en eg in één stuk. Ik schrijf snorren, want vroeger was ploegen een langdurig en langzaam werk, nu met die enorm krachtige traktoren vliegen ze over het veld !
(Vorig jaar kregen we hier een folderke in de bus over een groot trekteursevenement... 't Was een Maters evenement...met allerlei heel oude "trekteurs". Mooi om zien ! Claude, als je geen schepen en treinen meer maakt, daar ligt nog een heel groot gebied open ! Die oude landbouwmachines waren echt prachtige kolossen...toen, met de tractoren van nu vergeleken zijn het maar overjaarse dwergen. Maar wel mooi, met een eigen schoonheid, zoals de oude stoomtreinen ook schoon zijn.
Tussen haakjes, Claude, weet je dat er een stoomtreincentrum is in Maldegem ? Er staan een tiental oude treinen, en je kunt er ook een ritje mee maken op die oude stoomtreinen. Met St Niklaas is er ieder jaar een speciale aktie voor de kinderen, ik ben er een paar keer met de kleinkinderen naartoe geweest, prachtig evenement !

Vandaag ga ik dus vissen, in Wannegem, bij pepee... Hopelijk bijten ze daar iets beter dan vorige week in 't park !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: