vrijdag, april 13, 2007

heerlijk weer !

Ben jij ongelukkig met de evolutie van het weer ?
Of heb je ook de indruk dat men begonnen is aan een mondiale zet om de kaartjes weer terug te hangen naar de situatie van een dikke honderd jaar terug...De tijd dat de rijke nog rijk was en de rest onderdanig?
De tijd dat de wagen alleen een voorrecht zal zijn voor een bepaalde kaste?
De tijd dat je weer in een stulpje moet kruipen, omdat een huis niet te warmen is aan de prijs van de brandstoffen?
Een tijd waar men u zal zeggen dat alles duurder moet zijn dan je je kunt permitteren, want anders belast het ons klimaat...

De tijd van de lasten na de tijd van de lusten ???

Komt de tijd terug dat je biefstukje (als dat nog te betalen is) terug in een papiertje gewikkeld wordt in plaats van in een met plastic gevoerd verpakkingsmiddel?

Ik weet het niet, maar ik voel precies iets over mijn rug kruipen, iets dreigends, iets van een wereldomvattend complot van de Macht, de machtigen, de magnaten, de financiële reuzen, de werkelijke heersers van de aarde.

Oh ja, ik geloof dat het weer mede beïnvloedt wordt door de vervuiling van onze lucht, maar ik geloof niet dat dit DE ULTIEME REDEN is ! Ik geloof veeleer de stem van de roepende in de woestijn, de geleerde die tegen de stroom in durft te verklaren dat het een normale evolutie is, na de ijstijd naar een tropische tijd... Ik ben al oud genoeg om me de tijd te herinneren wanneer het woord SMOG is uitgevonden...De tijd toen in Londen een verschrikkelijke mist, vol met de rook van de duizenden kolenkachels over de stad nederdaalde, en duizenden doden vielen... Ik herinner me de tijd dat in de theems water liep waarmee je brieven kon schrijven, maar heel vlug want het was niet alleen zwart, het brandde nog door het papier ook...Nu zwemt weer vis in de Theems...

Smog was iets dat je kon zien ! Nu zegt men ons dat er smog is, maar je ziet niets je ruikt niets, en ik heb ook nog niet van echte slachtoffers gehoord. Gelukkig, maar ik wil maar zeggen dat 50 jaar geleden de situatie er veel erger uitzag dan nu, en nu slaat men plots alarm, probeert men de bevolking te doen panikeren... ????

Weet je, in de sahara vindt men veel prehistorische rotstekeningen en rotsschilderijen, waaruit blijkt dat de sahara toen groen was en vruchtbaar...Maar men vindt onder die lagen de sporen van een woestijn die daar voor heeft bestaan op dezelfde plaats. Qoud erat demonstrandum (of zoiets) maar het is een bewijs, één van de vele dat de klimaatwisseling niet nieuw is ! In geologische termen een uur geleden was Brabant een streek van wijnbouw, toen kwam ergens tussen 15 en 1600 de kleine ijstijd, en was het hier gedaan met de wijnbouw. Nu verbouwt men hier weer wijn, is dat dan zo verschrikkelijk uitzonderlijk ?

Ik weet niet wie gelijk heeft in dit dispuut, maar dat men niet spreekt over extreem of over uitzonderlijk, we hebben het al allemaal gehad, en we zullen het nog wel allemaal terugkrijgen ook... Ik kan me niet ontdoen van de indruk dat men gewoon de kraan wil toedraaien, dat men opnieuw naar arme kudde en de rijke herder wil.

Ik ga er over zwijgen, ik hoop alleen dat u ook eens nadenkt als je die mannen hoort kwebbelen, en ook eens poogt te luisteren naar de andere stemmen. En vergeet niet dat bij de ramp in Tjernobil Pien verplicht werd te liegen op tv...Ook toen werd de massa iets voorgelogen, nieuw is dat deel alvast ook niet.

Ondertussen is het heerlijk weer, en kan ik, als een van de vele mensen die niet naar de zon kan trekken, ook eens verwend...Van mij mag het dus...

Maar heb je al eens goed buiten gekeken? De natuur is inderdaad nog niet aangepast aan die wisseling, ondanks de vroege heerlijke warmte, zie je dat de bomen nog steeds aarzelen om in blad te komen. Slechts enkele soorten lopen wat voor.

Gisteren was Mieke dus hier, en tot vreugde van Veerle is ze met een deel wandelende takken naar Grimbergen getrokken...Of Jan daar gelukkig zal mee zijn???

Deze namiddag gaan we op bezoek bij tanteke. Ik heb begin deze week eens naar de Home gebeld, er loopt duidelijk iets mis met de was. We hebben te weinig was gevonden, en dan zelfs nog enkele vreemde stukken...Ze beloofden het in orde te brengen...We zullen zien. Nu ga ik proberen wat aan mijn hortensia's te werken, het is hoog tijd.
Tot de volgende ????
(als mijne pc nog wil, want het wordt steeds moeilijker....)

Geen opmerkingen: