vrijdag, maart 16, 2007

En nu, wat nu ?

Gisteren kreeg ik een telfoontje van het ziekenhuis, de sociale dienst...Ze hebben een home gevonden in Zingem. Voordeel: het is dichtbij...nadeel: Tante weet verdomd goed dat dat een home is.
Wij hebben met de sociale dienst en nadien met de home gesproken om de violen gelijk te stemmen en te blijven vertellen dat het tijdelijk is tot ze aangesterkt is...
Dinsdag moet ik naar die home om alles administratief te regelen, en donderdag gaat tante er naar toe...Dus wellicht is er dinsdag geen blog, of zeer laat.
Gisteren heb ik met Robert gebeld over het mazoutlek, hij explikeerde mij wat ik moest doen, en vanmorgen was het al veel minder erg, maar het drupte nog steeds, héél langzaam. Ik heb dan nog maar eens de aangeprezen bewerking herhaald, zo hard ik kon...Hopelijk is het nu helemaal gedicht. Er staat nu in ieder geval een emmer onder, dus het kan niet meer weglopen.
Gisteren heeft Anny voor de eerste maal acupunctuur gekregen en voor het eerst heeft ze zonder pijn, heerlijk geslapen. Vanmorgen voelde ze weer ietsje pijn, maar het is véél beter. Vandaag nog een keer acupunctuur en dan is het hopelijk weg. Nu ik schrijf acupunctuur, maar ik heb gezien dat hij ook ventousen heeft gezet. Voor wie dat een onbekend begrip is: dat zijn ronde glazen bokaaltjes. Ze warmen die bokaaltjes van binnen op met een vlam, zodat de lucht er in warm en ijler wordt. Dan zetten ze dat bokaaltje op je huid, en door de afkoeling en de afsluiting door je huid onstaat een gedeeltelijk vacuum. Op die manier wordt het bloed aktief naar de huid getrokken en stimuleert men dus het bloed. Na enige tijd trekt men dan die vastgezogen bokaaltjes af en herbegint op de volgende plaats. In feite is dit een zeer oud systeem die nu in de gewone geneeskunde nog zelden toegepast wordt...Maar het wordt nog steeds gedaan, net zoals bloedzuigers nog steeds hier en daar gebruikt worden, en men zelfs een soort maden op wonden zet, om het werkelijk kapotte (rottende) vlees op te eten en zo de wonde te zuiveren. Wij zijn die middelen niet meer gewoon, maar ze worden hier en daar nog steeds toegepast, ook in de gewone geneeskunde.
De acupuncturist die we hier hebben is echt een krak ! Ze komen van heinde en ver naar hem, zelfs uit het buitenland. Hij is de vertegenwoordiger van heel Europa in China, wat betreft acupunctuur. Hij geeft ook lessen en cursussen her en der, en wordt regelmatig ook door de mutualiteiten als spreker gevraagd.
Ooit zat Anny met een tenniselleboog, en ondanks alle inspuitingen en pillen wou dat niet beteren. Enige oplossing: opereren ! We gingen eerst naar de acupunctuur, en na twee behandelingen: genezen en nooit meer teruggekomen tot heden. Hopelijk is het nu ook na twee beurten genezen !

Vanmorgen ben ik ook nog maar eens naar de apotheek geweest voor mijn vergif...100 euro pillen ! En daar doe ik niet zo lang mee ! Ne mens moet veel geld hebben om ziek te zijn !

Enfin, zolang we het kunnen is er geen probleem, dus niet klagen ! Maar het is en blijft veel geld !

'k stoppen voor vandaag, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: