woensdag, februari 28, 2007

Pees

Gisterenavond naar de huisarts gegaan, voornamelijk omwille van de pijnlijke schouder van Anny. Zoals verwacht moeten we foto's en echo laten nemen, maar de dokter is quasi zeker dat het een peesontsteking is...Geen wonder dat het pijn doet !

Vanmorgen ben ik dan naar de apotheek gereden om een nieuwe voorraad medicamenten voor Anny en voor mij...Ik mocht meer dan 6.000 oude belgische frankskens neertellen... Ik denk dat ik zowat de beste klant ben van de de apotheker ! Nu ja, zolang we er ons kunnen mee verhelpen...

Herinner je je nog dat ik hier gesproken heb over het minstens 15 keer knabbelen van je eten voor je het inslikt ??? Het werkt !!!
Ik ben al bijna 4 kilo kwijt ! En ik heb niet het gevoel dat ik minder eet, en ik heb zeker geen hongergevoel ! Ik ben wel niet meer bezig met het tellen van de knauwbewegingen, ik knabbel nu mijn eten tot het werkelijk volkomen fijngemalen is. Voor groenten en aardappelen zal dat zeker meestal minder dan 15 keer zijn, maar voor vlees wellicht heel wat meer !
Waar ik vroeger, ondanks het feit dat ik veel meer eet dan Anny, steeds de eerste klaar was met eten, ben ik nu altijd de laatste. Van sommige voedingswaren zie ik dat ik merkelijk minder eet met dat systeem, maar van andere heb ik zeker niet de indruk ! Helemaal niet moeilijk of lastig dus, en het WERKT !!!!!!

Als ik het eens vergeet, dan zie ik dat direkt op de weegschaal ! Het is echt verbluffend. Ik kan niet anders dan het iedereen aanraden. Bovendien is het ook nog gezonder en is de spijsvertering beter.

Ik heb vannacht niet veel geslapen, teveel pijn. Gelukkig was het vanmorgen al weer een beeeeetje beter. 't Zal dus wel weer terugvallen op de normale hoeveelheid!

Vannacht heeft het serieus gewaaid, op 't randje van storm, en heel de nacht kletterde de regen tegen het raam... Ik heb mijn kiekens zwemvesten gegeven, en een soort sneeuwschoenen waarmee ze hopelijk niet verdrinken (verzakken) in de modder. Wel lopen alle bloemen steeds verder uit, en de mini-paaslelietjes die Koen ooit meebracht voor zijn ma, staan bijna in bloei. Hopelijk regent het op dat moment niet meer zo erg, anders zullen ze niet lang mooi staan. Mama koestert die bloemen...zoals nog andere dingen waar er een souvenir van Koen omheen hangt.

Februari loopt op zijn laatste been... Morgen is het al weer maart, en naderen we met rasse schreden de lente, alhoewel we de indruk hebben dat het eigenlijk al lang lente is. Maar pas op ! Vorig jaar kregen we in juni nog vorst !!! Met heel wat schade bij de tuiniers. Je weet nooit wat er dit jaar nog allemaal kan gebeuren...Maar hopelijk is het iedere dinsdag goed weer...want de dinsdag is onze...visdag...en 't begint serieus te kietelen !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: