vrijdag, februari 02, 2007

Karton

Mijn pyrografisch werk op karton loopt stilletjes naar zijn voleinding. Het is fantastisch wat een mooi effect je kunt bekomen op zo'n goedkoop materiaal !
Ik heb als onderwerp een boer genomen, die in onze mooie Vlaamse ardennen op de eg staat terwijl 3 van die mooie zware trekpaarden de eg en de walsrol trekken...
Daar je op karton geen harde en zachte gedeelten hebt, kun je schaduwen net zo fijn leggen als met een potlood of met houtskool, prachtig !
Eén groot verschil... je kunt niet gummen, gebrand is gebrand... dus iedere lijn moet meteen juist staan, en mag zeker niet te donker zijn, want lichter maken kun je ook al niet !
Vanmorgen zijn we eerst om onze boodschappen geweest. We hadden bovendien ook nog kippenvoer nodig. Tussen haakjes, als er mensen zijn die interesse hebben vor een haantje van de chinese zijdehoen, ik heb er hier in voorraad, je kunt ze gratis hebben ! Alleen, denk niet dat je op mijn kosten dan eens lekker kip kunt eten ! De zijdehoenen hebben blauw vel, blauwe beentjes en zelfs het vlees is wat blauwig...de smaak schijnt hetzelfde te zijn van andere kippen, maar het is géén zicht om dat op je bord te vinden !
Het is dus gewoon een heel mooie haan om bij je kippen te laten lopen, en bovendien zijn dat zeer lieve hanen. Anny heeft spataderen, en durft bij geen haan in de buurt te komen, teneinde geen prik van de sporen te krijgen. Bij de chinese zijdehoenhaan is er echter geen gevaar, die zullen je net aanvallen, die zijn veel te lief daarvoor. Eigenlijk dus de ideale dieren voor wie er kinderen (kleinkinderen) heeft die wel eens bij de kippen willen lopen.
Dit jaar hebben wij wel veel ongeluk met de kweek van onze zijdehoenen...van de 7 kuikens blijken er 6 (zes !) hanen te zijn... Ze beginnen nu stilaan te kraaien, maar gelukkig zijn dit geen luide kraaiers.

Ik denk er al een tweetal kwijt te raken , maar er resten er dus nog...

Deze namiddag ga ik nog maar eens naar tante, niet dat ik moet, maar ik ga eens luisteren wa er gisteren gebeurd is ??? Nichtje is geweest en de buren verwittigden mij, dat ze bezig was haar auto vol te laden met o.a. een salontafel... Als tante het haar heeft geschonken, geen probleem, maar anders zie ik nog wel wat we doen ...

Allee tot de volgende ?

Geen opmerkingen: