zondag, januari 14, 2007

ZON ! op een ZONdag !

Heerlijk!
Ik zie de kerk van St Maria Horebeeste netjes afgetekend tegen een gouden hemel... Mooi, véél mooier dan dat grijze, grauwe van de voorbije dagen...Normaliter moet volgens de predictie van onze pépé, de rest van de maand mooi zijn, maar wel met nogal wat wind... Voor het moment zie ik (gelukkig) nog niets van die wind (en ik ruik ook geen windje...).

Heb jij dat ook ? Voel jij je ook beter als je de zon ziet ?
Ik las, en hoorde op de radio en zag op de tv, dat men nu aan mensen die depri zijn, een LICHT-kuur geeft, en dat ze daarvan veel baat hebben. Kijk, ik geloof dat direkt ! Die lichte hemel geeft mij ook een veel blijer gevoel !

Vorige week ben ik, zoals gezegd nog maar eens naar de pijnkliniek geweest... Na een verbaal onderzoek heeft de dokter mij gezegd dat ik voorlopig niet meer bij hem langs moet, maar als ik onverhoopt toch weer in een pijncrisis (ontsteking) terecht zou komen, mag ik hem direkt contacteren, en maakt hij een "onmiddellijke" afspraak met mij. Joepie ! Ik kreeg een heel pak voorschriften mee, voor ongeveer 3 maanden in een keer.

Ik ben blij dat ik niet meer naar Gent moet, want dat was voor mij altijd een "hellevaart"... Ik heb nog steeds de gewoonte om eerder te vroeg dan te laat op een afspraak te zijn, en daar kom je dan toe in het UZ, je moet dan een kwartier rondrijden om je wagen kwijt te raken, dan kom je aan de kassa (Je moet je eerst inschrijven en betalen voor je bij de dokter kan) en neem je een ticketje, en dan lees je je volgnummer 612, er zijn nog 154 wachtenden voor u... Kijk, ik weet niet hoe jij bent, maar dan voel ik de spanning en het ongemak zo langs mijn benen omhoog kruipen...Ik weet zeker dat het UZ niet goed is voor mijn bloeddruk ! Eén keer heb ik gedacht dat ik er ging mogen overnachten... Ik had nr 015 en ze zaten al aan 500...tot mijn frank viel en ik mijn bril omhoogschoof om beter te kijken, mijn briefje omdraaide en zag dat het 510 was... Oud worden hé ! Een mens sukkelt niet alleen met zijn rug, maar ook nog met zijn ogen !
Vroeger had ik een bril met onderaan een deel voor bij, en bovenaan een deel voor ver... Dat was makkelijk,tot 's avonds...dan leg ik mij in mijne zetel, en zag geen tv meer... dus terug een gewone bril en als ik fijn werk moet doen, of kleine druk lezen, een leesbrilletje... Het meest kan ik dan gelukkig nog zonder bril lezen...
Er zijn ook nog onderdelen aan mij die wel in orde zijn...al moet ik daarvoor al eens beginnen zoeken... Maar één troost ! Krakende wagens lopen het langst !
(Ik hoor Luc (courgette) nu zeggen: "Nee, 't is onkruid die niet vergaat...")
Maar als hij niet braaf is, dan zeg ik zijn dochters dat ze eens de commentaar van hun vader op mijne blog moeten lezen... Hij zal direkt héél stillekes zijn !
Oh ja, Ik ben niet meer alleen in de familie die blogt ! Ook mijn nichtje Annemie blogt nu... Ik weet niet of ik haar adres zo maar mag publiceren, maar die het wil, vraagt het maar met een mailtje naar mijn mailadres, dan geef ik je het wel... Ze schrijft niet alle dagen, maar nu en dan, als de huismoederlijke - buitenhuiswerkende - plichten een beetje tijd overlaten...

Allee, ik ga stoppen...tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

kijk, dat vind ik niet schoon,
beginnen met zon en zondag en dan mij chanteren met mijn gasten...
toch een prettige zondag;!!

anonymus...