donderdag, januari 11, 2007

waaiende wind !

Deze morgen rond 5.30 uur bgon de wind weer toe te nemen, en volgens de weerberichten staat het ergste ons rond de middag te wachten...
't Zou heel erg worden...hopelijk zijn ze een beetje verkeerd, en wordt het niet zo erg als ze voorspellen. Maar eigenlijk is het niet meer echt voorspellen hé, met al die zattelieten boven onz kop, zien ze perfect wat er komende is...Ze kunnen hoogstens enkele uren of enkele kilometers verkeerd zijn... 't Systeem van pepé van Wannegem, dàt is echt voorspellen...Maar als het juist is...dan staat ons nogal een jaar te wachten !
Als je ziet (met google earth bijvoorbeeld) wat ze allemaal kunnen zien van hierboven...Big brother is watching ! Je moet eens kijkenls er ergens een ramp is, dan tonen ze gewoonlijk zeer gedetailleerde foto's...je ziet de mensen lopen ! En zeggen dat ze, voor echte spionnage doeleinden, nog veel scherpere en meer gedetailleerde beelden hebben van ons... Als er ooit nog een dictator opstaat in onze "moderne" contreien, dan weet je dat hij alles kan en, alles kan horen...we mogen dan alleen nog veilig denken...en hoe lang zal dat nog kunnen ???
Op de radio hoorde ik een programma over spionnage...ze kunnen alles horen wat je zegt via je gsm...als ze dat echt willen. De enige manier om dat te beletten is de batterijen uithalen. Zelfs een uitgeschakelde gsm kunnen ze beluisteren... Erg hé !
Voor wie niet in God gelooft, er is nu duidelijk een instantie die er dicht bij komt om je geweten te controleren...
Het radioprogramma ging wel degelijk over in belgië toegepaste spionagetechnieken !
ls je nog eens het boek 1984 wilt lezen...we zitten er dicht bij hé ?

Schuin voor mij staat een venusschoentje in bloei, met een mooie grote bloem (zowat 10 op 10 cm). Het is een bloem die wij nog nooit zagen bloeien ! Ik kocht vorig jaar een pot met een uitgebloeide bloem aan - 80 %...wetende dat wij bij ons de venusschoentjes toch ieder jaar weer bloeien, en in de meeste gevallen ook nog rustig verder uitgroeien...Zo heb ik een pot staan die ieder jaar meer en meer bloemen draagt. Vorig jaar kreeg ik 9 venusschoentjes op die ene plant ! Maarie nieuwe, die is prchtig en enorm groot ! Hopelijk groeit en bloeit hij ook ieder jaar meer en meer !

Orchideeën doen het bij ons zo goed omdat ik a) een zeer groot raam heb aan de NNO kant, waar ik dus veel licht en heel weinig zon heb
b) er in mijn huis een grote luchtvochtigheid heerst door mijn tropisch aquarium van 2 meter...

Daardoor staan alle planten die enigzins tropisch zijn hier redelijk goed. Ik heb zo'n vleesetende plant (een bekerplant) die ook ieder jaar weer zijn bekers geeft...Volgens bloemisten is dat onmogelijk...Maar hier lukt het dus wel ! Ik moet die plant zelfs regelmatig snoeien ! En ondanks drastisch knipwerk blijft hij het goed doen.
Zo staan er momenteel 3 soorten venusschoentjes te bloeien met 5 bloemen en nog ettelijke knoppen...En dan spreek ik niet van de andere soorten orchideeën.

Allee, ik ga stoppen...die wind doet geen deugd aan mijn rug...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: