woensdag, januari 31, 2007

Ruiten wassen

Anny is bezig het raam en de ruiten te kuisen, hier vlak naast mij. Dat is niet zo'n eenvoudige karwei, en ik hoor nu en dan precies een van die tennisspeelsters naast mij...Dan kijk ik op, maar niks geen kort rokje...een trainingsbroek !
Het is een hele verhuis vooraleer Anny bij het raam kan. Dat is namelijk het raam met de vele potten orchideeën, die moeten dan allemaal verzet worden, Anny profiteert daar dan van om ook de bloemen eens "op" te kuisen, dode blaren, uitgebloemde stelen en dergelijke verwijderen, kijken of er soms geen aantastingen zijn, en eventuel de plant in casu behandelen.

Gisteren was hetook al kuis. Maar dan een kuis waarik ook bij betrokken ben, de aquarium. We waren al een paar dagen van zin dat te doen, maar er kwam altijd iets tussen. Gisteren was het zo ver. Het is altijd een pijnlijke operatie, maar ik ben de enige die goed aan de aquarium kan. Het is te hoog voor "kleine Anny"... Dus duurt het kuiswerk wellicht veel langer dan normaal, maar ik moet het in beetjes doen. Al enige tijd zat ik met te veel stof in het water. Vroeger was dat het moment om de aquarium eens volledig te ledigen, en een werkelijke grote kuis te houen, zelfs het bodemzand werd dan gewassen. Dat hoeft maar na veel jaren, ik heb deze aquarium nog maar twee keer zo bewerkt...maar nu zou het weer moeten, maar ik kan dat niet meer. Ik had gelezen dat er een product bestaat om dat stof te binden in deeltjes die dan wel in de filter blijven hangen, maar natuurlijk vond ik dat nergens...tot ik in Nederland eens ging snuisteren in een winkel voor dier-benodigdheden...Bingo !
Ik heb het geprobeerd, en mijn aquarium is nu weer als nieuw ! Helder water tot en met !
Het product is ook geschikt voor vijvers ! Als ik nog eens naar onze noorderburen trek, breng ik voorraad mee, goe weten !
Het is erg dat je door de nieuwe wetgeving niet meer aan producten geraakt voor dieren. Alles wat zogezegd "medicatief" is, mag niet meer in de dierenwinkel, maar moet in de apotheek. Ik heb nog geen een apotheker gevonden die zich met die zaken bezighoudt...Het gevolg is dat je of de producten niet vind, of dat ze onder de toonbank verkocht worden aan woekerprijzen, en soms ver voorbij vervaldatum en dergelijke... Ik hoorde dat die trend ook begint in nederland, dus, vlug wat voorraad in doen, nu het nog kan...en nadien proberen rechtstreeks in het bedrijf te kopen, via internet. ???

Het gekke is dat dit zogezegd uit bekommernis voor het dier gebeurt... Rare deernis !

Heb je al eens buiten gekeken ? Vanmorgen kon ik mij al wassen zonder het licht te moeten aansteken ! De dagen zijn al heel wat gelengd ! Ik voel precies al wat jeuk ontstaan om mijn visgerief weer na te kijken en klaar te zetten om de vangst te starten ! Ik zal eerst nog naar het "Nieuw Administratief Centrum" van de Stad Oudenaarde moeten, om een "permis", een visvergunning te kopen voor het park...

Hopelijk is de visstand weer wat hersteld na de werkzaamheden aan de vijver van iets meer dan een jaar geleden...

Ik ga moeten stoppen, Anny moet aan mijn kant beginnen, dus ik moet plaats ruimen...

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: