vrijdag, januari 19, 2007

Pannen

We zijn deze morgen gaan winkelen (om winkelware gaan noemt Anny dat). We zagen de gevolgen van de storm aan alle kanten ! Omgewaaide bomen, afgewaaide takken, een deel van de weg waar je de verzaagde stukken van een omgewaaide boom aan kant zag liggen...Maar bovenal : Eindelijk eens na lange tijd een zuivere lucht ! Al het stof is er uitgewaaid, en het is wonderlijk hoe intens plots alle kleuren zijn...Het palet van een gerenouveerd schilderij... Iedereen was zo vertrouwd met de oude vernislaag dat je nu wat onwennig kijkt naar het opgekuiste meesterwerk...zoals met de nachtwacht van Rembrandt van Rijn...

Vannacht lag ik te denken aan familietrekken... Ik heb nogal wat weg van mijn vader, ik herinner mij dat ik vol verwondering naar het plechtige communieportret van mijn vader zat te kijken, als naar een spiegel. Bart trekt hel goed op mij, en nu Ewoud, die duidelijk ook de trekken van zijn overopa in zich heeft... Mijn vader trok op zijn moeder, geen echte Goderis dus...en toch...In Oostende woonde een kozijn van mijn vader en zijn kinderen leken heel goed op mij en op mijn broer... dus wel goderis ???

Ik heb daar ooit iets geks mee meegemaakt. Op een morgen stond ik nogal laat op, wilde gaan ontbijten, maar daar was al een man binnen in ons huis die kwam werken aan de gas of den elektriek, ik weet het niet juist meer. " Wel, Tone, w'hebben ons gisteren ogal g'amuseerd hé?" Ik keek de man verbijsterd aan...Ik had die vent nog nooit gezien... "Sorry, meneer, maar ik ken je niet..." "Onnozelaar,ge zijt gij toch Tone Goderis ?" Ik kon dat niet ontkennen, en mijn verbazing was nog groter ... Ons moeder kwam echter ter hulp, dat ik gisteren niet buiten was geweest... Bleek het uiteindelijk over de zoon van die kozijn van mijn vader te gaan...Gek gevoel geeft dat !

Later, toen ik pas getrouwd was, kwam ik nog zoiets tegen...In n winkel kwam een dame plots naar me toe, "Oh meneer de onderpastoor !"... Blijkbaar liep er ook nog een geestelijke dubbelganger van mij rond op deze aardkloot... Of...ik heb een gezicht dat ooit in serie is gemaakt ??? En ik heb geen slechte gedachten van mijn vader, als er slechte gedachten zouden zijn, dan moet ik verder zoeken denk ik...

Maar gek is het ! Als je dat verteld, dan hoor je veel reacties in de zin van "ik heb dat ook eens meegemaakt"... Raar he? We vinden onseigenzichzelf zo uniek, ondanks dat we al vaststelden dat er hele reeksen van ons blijken rond te lopen ... Als je gelooft in science fiction, het zouden plotse vermengingen van dimensies kunnen zijn hé ?

Maandag moet ik met tanteke naar de hartspecialist... Als ik ze meekrijg ! Enfin, we zien dan wel, de huisdokter heeft voor haar al een afspraak gemaakt, maar hij belde me op met de mededeling dat ze zeker niet naar een hospitaal wilde, en dat ze wellicht zal moeten...Wat staat mij nog allemaal te wachten ???
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: